Daha önce de lösemi teşhisi konulan ve küçük yaşlardaki mücadelesinden iyileşerek çıkan Kaan Özcan'ın yolu yeniden hastaneye düşünce sadece ailesi ve arkadaşları değil onlarca kardeşi, ablası, ağabeyi onun için seferber oldu. Maddi bir beklentisi olmayan Kaan'ı mutlu etmek isteyen ve her çarşamba Kaan'ın tedavi olduğu Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde eğlenceler düzenleyen Mutlu Olalım Projesi gönüllüleri, sosyal medyada da organizasyon yaptı. Küçük de olsa bir gülümseyiş için yola çıkan gönüllüler Facebook'tan 'Kaan'ımıza Moral Desteği Verir misiniz' adlı sayfayı açtı. O dakikadan itibaren Kaan'ı tanıyan tanımayan onlarca kişi umudunu, şifa dileklerini kendi dilinin döndüğünce iletti. Sadece Türkiye'den değil dünyanın dört bir yanından Kaan'a ulaşanlardan bazıları beraber gitar çalmaya, bazıları dans etmeye, bazıları futbol oynamaya bazıları da sohbet etmeye çağırdı, Kaan için hayaller kurdu. Kimisi komik videolarını, kimisi dualarını, kimisi küçük kızının Kaan'a hitaben yaptığı konuşmayı sayfaya yüklemeye başlayınca Kaan'ın odası da bayram yerine döndü.

KAAN: SADECE İNAN VE SABRET

Yaşadıklarını anlatan Kaan Özcan, "Verilen destek beni çok mutlu etti. Sayfaya yazanlar arasında tanıdıklarım kadar tanımadığım da çok insan oldu. Aslında ilk başlarda pek gülmüyordum ama sonradan videolar, yazılar falan beni eğlendirdi, moral verdi" diye konuştu. Önümüzdeki dönemde futbolla daha yakından ilgilenmek istediğini belirten Kaan, kendisine iyi dileklerini ileten insanlara yönelik bir mesajının olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Sadece inan ve sabret. Herkese çok teşekkür ediyorum. Sizi seviyorum" diye konuştu.

HASTANE BAHÇESİNDEN ÇIKTI

Kaan'ın mutluluğuna tanık olan Mutlu Olalım Projesi Başkanı Özlem Arman, yaptıkları kampanyayı anlattı. Tedavi sürecindeki pek çok insanın bazı zorlu dönemeçlerde moralinin bozulabildiğini, bunun en güzel panzehirinin de sevgi olduğunu vurgulayan Arman, "Biz de hastane bahçesinde oturup Kaan için neler yapabileceğimizi düşündük. Tabii bu, epey uzun sürdü. Bir fikir buluyor sonra vazgeçiyorduk. Bazı konularda yakın arkadaşlarına, ailesine danışıyorduk. En sonunda Kaan'ı tanıyan tanımayan tüm insanların sevgisini, desteğini ifade edebileceği bu yöntemi bulduk ve her paylaşımın Kaan'ı nasıl mutlu ettiğini gördük" diye konuştu.

'SEN BİZİM KAHRAMANIMIZSIN'

Kaan'ı daha önceki tedavi süreçlerinden ve çocukluğundan bu yana tanıdığını kaydeden Özlem Arman, "Kaan fotoğraftan müziğe kadar pek çok alanda yetenekli bir çocuk. O sayfaya yazılanlar arasında dikkatimizi çeken bir şey var. İnsanlar ona 'Sen bizim kahramanımızsın' diyor. Kaan gerçekten de cesareti ve azmiyle örnek oluyor. Biz onu çok seviyoruz. Bir gülümsemesiyle bize dünyaları veriyor" dedi.

Etkinliğin süreceğini, destek vermek isteyen herkesin bir Facebook hesabının olmasının yeteceğini de sözlerine ekleyen Arman, "Bundan bir şekilde haberdar olan herkes tedavi süreci bu aralar biraz zorlu geçen Kaan'ımızın yüzünü güldürebilir, ona omuz verebilir. Şimdiden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.