Pazar günü, İzmir Konak Meydanı'nda 'Süslü kadınlar bisiklet turu' düzenlenecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Süslü kadınlar bisiklet turu' Saat 17.00'da Konak Meydanı'nda başlayıp, Gündoğdu Meydanı'nda sona erecek.

Bisiklet turuna katılacağını belirtenlerin sayısı 1400'e yaklaştı. Etkinliği sosyal medya üzerinden paylaşan kişi sayısı ise 7000'e ulaştı. Bu sayı Türkiye'de yapılmış sadece kadınların katıldığı en kalabalık bisiklet turu olabilir. Bu tarih aynı zamanda 'dünya otomobilsiz kentler günü' olarak kutlanıyor. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek Plevne bulvarını araç trafiğine kapatıyor.

Giy topuklunu, çık yollara!

Bu yıl İkincisi düzenlenecek olan 'Süslü kadınlar bisiklet turunun bu yılki çağrısı ise şöyle: Yaptır saçları, sür parfümünü, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu, çık yollara!

Turu organize eden Sema Gür amaçlarını şöyle açıklıyor; Şimdi biz süsleniyoruz da ne oluyor? Biz bu turu niye yapıyoruz? Soranlara kısaca: 1. Kadınların daha çok bisiklete binmesini teşvik etmek ve buna dikkat çekmek 2. Otomobilsiz Kentler Gününü tanıtmak 3. Bisiklet ölümlerine dikkat çekmek 4. İzmir'deki bisiklet yollarının geliştirilmesine dikkat çekmek 5. Yolların sadece arabalara ait olmadığını haykırmak 6.Türkiye'de kadın olmanın dayanılmaz ağırlığına dikkat çekmek.

Kısaca bisiklet ve kadın olgusuna dikkat çekmek istıyoruz! Sürekli süslü ve elbiseli bisiklete binmek değil amacımız. Bu turda herkes kendini temsil eder. Hiçbir bisiklet grubu temsil edilmez, sloganı atılmaz, reklamı yapılmaz. Bu tur tüm kadınların turudur' diye konuştu.