Bilinen yerleşim tarihi milattan önce 15. yüzyıla kadar uzanan Kıbrıs, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden pek çok eseri ise halen bünyesinde barındıran Kıbrıs; doğal güzellikleri, eşsiz plaj ve koyları, kültürel derinliği ve sıcak kanlı insanı ile yerli ve yabancı pek çok turistin favori tatil destinasyonlarındandır. Kıbrıs'ın sahip olduğu gezilecek yerleri şehirlere göre listeleyecek olursak:

 

Girne'de Gezilecek Yerler

 

Silah kaçakçısı Paulo Paolides'in sahibi olduğu Mavi Köşk, Girne'de kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir. Beylerbeyi köyünde bulunan gotik sanat eserlerinden Barış Manastırı ya da bilinen ismiyle Beyaz Manastır görülmeye değerdir. 10. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen St. Hilarion Kalesi'nin Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Milattan önce 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Girne Kalesi, tarih boyunca savunma için kullanılmıştır. Arap akınlarından korunmak için yapılan Bufavento Kalesi, çok rüzgarlı bir tepede yer aldığı için rüzgardan korkmayan anlamındaki "Bufavento" ismini almıştır. Akdenizde kurulan Helenistik Krallıklara ait olduğu tahmin edilen Batık Gemi Müzesi, Girne de gezilecek önemli yerlerdendir.

 

Lefkoşa'da Gezilecek Yerler

 

14. yüzyıla tarihlenen Bedesten, gotik mimari tarzında inşa edilmiş bir kilise yapısıdır. 14. yüzyılda Lüzinyanlar tarafından gotik tarzda inşa edilen Haydar Paşa Camii, kilise olarak inşa edilmiş ve 1571 yılında Osmanlı himayesi sonrasında camiye çevrilmiştir. Benzer şekilde St. Sophia Katedrali dönüştürülerek Selimiye Camii oluşturulmuştur. 1572 yılında Osmanlı Valisi Muzaffer Paşa tarafından inşa edilen Büyük Han, 68 adet dikdörtgen şeklindeki daireden oluşmuştur. Latin St. George Kilisesinin harabeleri üzerine inşa edilen Büyük Hamam, Osmanlı mimarisi tarzındadır.

 

Gazi Mağusa'da Gezilecek Yerler

 

Gotik tarzda 14. yüzyılda inşa edilen St. Nicholas Katedrali, 1571 yılında cami haline getirilmiş ve Lala Mustafa Paşa Camii olarak adlandırılmıştır. 14. yüzyılda Lüzinyan'lar tarafından inşa edilen Othello Kulesi, savunma amacıyla inşa edilmiştir. Gazi Mağusa'da bulunan Salamis Antik Kenti kalıntıları görmeye değerdir.

 

Güzelyurt'ta Gezilecek Yerler

 

Milattan önce 7. yüzyıla uzanan Soli Krallığına ait antik kent görülmeye değerdir. Antik kentin içinde bulunan Soli Bazilikası ve Soli Tiyatrosu dikkat çeken yapılardır. Güzelyurt'ta 18. yüzyılda inşa edilen Mamas Manastırı da görülmeye değerdir.

 

Tüm bunları kısa sürede gezmek isterseniz Kıbrıs Turları tercih edilebilir ve kısa sürede pek çok yeri kolaylıkla gezebilirsiniz.

 

Kıbrıs, konaklama imkanları bakımından da oldukça gelişmiştir. Konforlu Kıbrıs Otelleri her bütçeye uygun alternatifleri ile misafirlerinin memnuniyetini sağlamaktadır. Kıbrıs'ta plaj ve koylar ile Akdeniz'in sıcak sularında yüzebilir; Casino imkanları ile adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Eğlence dolu anları yaşamak için zengin aktivite imkanları bulunan Kıbrıs Otelleri tercih edebilirsiniz.

 

Siz de Kıbrıs'ı tatil planlarınızın üst sıralarına ekleyin; eşsiz plaj ve koylarının yanında konforlu konaklama imkanları ve tarihsel derinliği ile Kıbrıs'ı keşfetmek için geç kalmayın!