Deniz, kum ve güneşin yanı sıra sportif faaliyetlere de olanak tanıyan Fethiye'yi her yıl yaklaşık 1 milyon turist ziyaret ediyor. Fethiye'yi tercih eden turistlerin büyük bölümünü ise turistik ilçedeki yamaç paraşütü, cip, ATV, at safari turları, kitesörf, rüzgar sörfü gibi alternatiflere yönelmek isteyen tatilciler oluşturuyor.

Gökyüzünün maviliklerinde yamaç paraşütüyle atlayış yapmak isteyenler, Ölüdeniz'deki Babadağ'ın bin 900 metresinden uçuş yaparak bölgeyi kuş bakışı izleyebiliyor. Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktivitelerin yapılabildiği Saklıkent Kanyonu da buz gibi akan suyu ile tatilcileri bekliyor.

Deniz tutkunları ise Kumburnu ve Çalış plajlarında kitesörf, rüzgar sörfü ve yamaç paraşütü gibi su sporları ile tatillerini geçiriyor.

"Boş yer kalmadı"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bayram süresince ciddi bir hareketlilik yaşandığını söyledi.

Vatandaşların tatil için seçtikleri ilk üç ilçenin Fethiye, Bodrum ve Çeşme olduğunu belirten Kaya, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine kadar ilçede konaklama tesislerinde boş yer kalmadığını vurguladı.

Kaya, şöyle konuştu:

"Bayramla bölgemize gelen yerli turistlerimiz tatillerine devam edecek. 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar otel ve pansiyonların yüzde 100 dolulukta olacağını tahmin ediyoruz. İlçemizi tercih eden misafirlerimiz katılacakları safari turları, doğa yürüyüşleri ve adrenalini yüksek spor aktiviteleriyle tatillerini en iyi şekilde değerlendirecekler. Bölgenin zengin coğrafyası ve tarihi, ziyaretçilerini büyülüyor. İlçemizdeki turizmciler de bayram ve sonrasındaki süreçte bölgeye gelen ziyaretçilere en iyi hizmeti vermek için çaba harcıyor."

En popüler aktivite yamaç paraşütü

Seyahat acentesi yetkilisi Salih Taşçı ise ilçenin en popüler aktivitesinin yamaç paraşütü olduğunu kaydetti. Taşçı, bayram tatilinde bölgeyi tercih edenlerin, dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ'dan uçabileceğini ifade etti.

Taşçı, bölgenin doğayla baş başa sakin bir tatil geçirmek isteyenlere de alternatif sunduğunu belirterek, "Bu bölge, her yaş grubundan insana hitap edebilecek kapasiteye sahip. Sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenler mavi yolculuk, tekne turları ile dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde dinlenebilirler" diye konuştu.