Merhaba Ömer Bey. Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?

Ömer Karakol: Öncelikle röportaj için teşekkür ediyorum. 26 yaşındayım ve Fatih üniversitesi uluslararası ticaret 4. sınıfta okuyorum. 16 yaşımdan beri bilfiil ticaret ile iç içeyim. Uzmanlık alanım e-ticaret'tir. Aloprotein'i kurmadan önce 8 yıla yakın uluslararası anlamda e-ticaretle uğraştım. Tüm dünyaya perakende ve toptan satışlar yaparak hizmet ettim. İlkeli ve ahlaklı ticaret anlayışımdan bugüne kadar ödün vermedim.Bunun yanında kendimden daha fazla söz edecek olursak; aile yaşantısını seven,ailesine vatanına bağlı bir Türk genciyim. Girişimci ruha sahip olmamla birlikte bu ruhumu daimi olarak ayakta tutabiliyorum.

Aloprotein ‘i kurmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

Ömer Karakol : Aloprotein.com 'u kurmaya abim ve kardeşim Murat ve Emir Karakol ile karar verdim. Bununla birlikte yol arkadaşlarımdan birisi olan Gökhan Baş'ta bu konuda en az ailem kadar etken oldu.Bu yola dördümüz birlikte çıktık.Supplement ve vitamin sektörüne yabancı değildik. Hatta 18 yaşımdayken Türkiye'nin ilk sporcu gıdaları sitelerinden birisini kurmuştum. Bir yıla kadar da bu site faaliyet gösterdi fakat toyluğum ve bazı elimden olmayan sebeplerden ötürü farklı sektöre geçiş yapmak durumunda kalmıştım. Bununla birlikte 14 yaşımdan beri fitness ve vücut geliştirme sporuyla uğraşıyorum. Yol arkadaşlarım da aynı şekilde bu sporla yıllardır içli dışlı vaziyetteler bu sebeple hepimiz çocukluğumuzdan bu yana sporcu gıdaları ile birlikte yaşıyoruz. :) Neden supplement sektörü derseniz Türkiye'de bu sektörde ciddi anlamda açık olduğunu yıllardır görüyordum. Türkiye'de sporcu gıdaları satışı yapan diğer siteler içerisinde gayet başarılı işler yapılsa da yepyeni soluk katmak istedik. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki;  https://www.aloprotein.com   olarak daima iyiyi taktir eden ve örnek alan bir iş ahlakımız vardır.Klasik Türk müteşebbisleri gibi rakiplerimizi birer düşman olarak görmüyor başarılarına gıptayla bakıyoruz.Fakat bu demek değildir ki rakiplerimizle rekabet etmeyeceğiz tabii ki bu anlamda elimizden geleni fazlasıyla yapacağız.Her ne kadar sektöre hizmet veren siteler arasında başarılı olanlar olsa da bizim yapacaklarımızın ve hedeflerimizin neredeyse hiçbirisinin yapılmadığını gördük. Bu sebeple 4-5 ay gibi bir kısa sürede sektörde çok ciddi anlamda pozitif anlamda yer edindik. Aloprotein'i sanıyorum ki duymayan kalmadı.İleriki süreçlerde göreceksiniz ki sektöre yön verecek projelerle karşınızda olacağız. İddialı konuşmalar yapmak tarzımız değil,daha çok yaptıklarımızla konuşmayı tercih ediyoruz. Bu sözümü sadece yapacaklarımızı ifade etmek amacıyla söyledim.

Sektör hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Ömer Karakol  :Sektör zor bir sektör.Özellikle internetten insanlara ithal edilmiş gıda ürününü satmak gerçekten çok zor. İnsanlar internetten alışveriş yaparken tedirginlik yaşıyorlar söz konusu vitamin sporcu gıdası olunca bu durum çok daha zor bir durum hal alıyor. Bu sebeple öncelikli amacımız %100 orijinal ürünleri güvenle zamanında kullanıcılarımıza ulaştırmak.  Türkiye'de halen sporcu gıdalarına karşı ciddi bir önyargı var. Bu önyargının yıkılması içinde aloprotein olarak bu sektöre çok büyük katkılar sağladığımıza inanıyoruz.

Bu sektöre girerkenki amacınız nedir?

Ömer Karakol  :Bu sektördeki amacımız kalıcı olup müşterilerimize en iyi hizmeti daimi olarak sunabilmektir.Zaman içersinde de aloprotein'i dünya markası haline getirmek gibi bir hayalimizde var. Bunun zaman içerisinde gerçekleşeceğine inanıyoruz.Bu çok aşamalı bir durum. Koşarak değil emekleyerek,kontrollü olarak işlerimizi büyütmek amacındayız. Ayrıca gelecek projelerimiz arasında alovitamin'i hizmete sokmak da var.

Sektördeki yerinizi ve gelmiş olduğunuz noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ömer Karakol  : Şu anda geldiğimiz nokta herkes tarafından da taktir edilmelidir ki; mükemmel. Sektöre çok hızlı bir giriş yaptık. Tabiri caizse patlama niteliğinde oldu. Fakat biliyoruz ki mühim olan bunu sürekli hale getirebilmek.Bizim için başarının lugat karşılığı sürekliliktir.Bunu da Allah nasip ederse sağlayacağız.

Son olarak eklemek istedikleriniz, ön görüleriniz ve görüşleriniz nelerdir?

Ömer Karakol  :Sektörde ciddi anlamda eğitim açığı var bilgi eksikliği var. Öncelikle fitness ve vücut geliştirme sporuna gönül veren sporcularımızın supplement ve antrenman konusunda doğru bilgilendirilmeleri gerekiyor.Bu konuda aloprotein olarak ciddi anlamda seferberlik başlatmış durumdadır. Çeşitli siteler ve blogumuz çatısı altında lisanslı antrenörler bilgilendirici yazılar paylaşımlar daimi olarak yapmaktayız.  Son olarak tüm fitness ve vücut geliştirme sporcularına şu mesajı vermek istiyorum; sporcu gıdası alırken sadece ucuz olan markaya yönelmemeleri gerekiyorlar, söz konusu sağlığınız olduğunu unutmayın. Güvenilir,faturalı,sektör tarafından tanınmış şirketlerden sporcu gıdası temini yapmalılar.

Sizlere özel aloprotein indirim kuponu: http://www.evdevucut-gelistirme.com/aloprotein-supplement-20-tl-indirim-kuponu