Deprem kuşağında yer alan ülkemiz, 1999 yılında yaşanan gölcük depreminden sonra, ağır bir yara almıştır. Yaşamımızın büyük bir kısmını içinde geçirdiğimiz evlerimiz, binalarımızın dayanıklılığının ne yazık ki deprem kuşağında yer alan ülkemizde yetersiz olduğu görülmektedir.

45 saniye süren 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde, 17 bin 480 vatandaşımızın ölümüne sebep olmuştur. Bununla birlikte 285 bin 211 ev, 42 bin 902 iş yeri hasar görmüştür. 7,5 büyüklüğündeki doğal afette 133 bin 683 bina çökmüş, bundan dolayı 600 bin vatandaşımız evsiz kalmıştır. Tüm bu bilgiler, binalarımızın yetersizliğini gözler önüne sermektedir.

Depremin yıkıcı yüzü, insanları yavaş yavaş prefabrik yapılara doğru yöneltmektedir. Prefabrik evler, depreme karşı dayanıklı ve güvenli yapılar olarak görülmektedir. Doğal afet, göç gibi acil durumlarda prefabrikasyon hızlı, güvenli bir seçenek olmuştur. Bununla birlikte, şantiyelerde çalışan işçilerin, uzun süreli konaklayabilecekleri yer olarak da kullanılan bu tür yapılar, özel şirketlerin güvenlikleri için kabin olarak da kullanılmaktadır.

             
Karmod firması 1986 yılından bu yana, prefabrikasyonun öncü ve önemli isimlerinden olmuştur. Dünyanın farklı köşelerine yayılan firmanın, Birleşmiş Milletler askeri gücü için askeri kamp projeleri gerçekleştirmiştir. Projeleriyle 90 farklı ülkede hizmet veren firma, yapılarda hızlı üretimi ve kısa sürede kurulumu ile öncü ve güvenilir olduğu kadar önemli bir konuda da güvenilir;
prefabrik ev fiyatları.

İsminden çokça söz edilen, İstanbul'a kurulacak olan 3. havalimanının şantiye yapılarını Karmod kurarak, öncülüğü ve hızından ödün vermemiştir. Karmod Bakü 2015 Avrupa Oyunları'ndaki basın ve sağlık odalarının yapımını üstlenmesi, Irak'ta 2 bin 500 konutu kapsayan projesiyle, enerji tasarruflu üretimleriyle, Venezuella'ya kadar uzanan üretimleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Van'da kurulan konteyner kentlerle acil durumlarda da kendini gösteren firma, gelişen teknolojiyle birlikte kendini yenilemeye devam ediyor.