İzmir Bornova'da yaşayan ikiz kardeşler Soner ve İlker Gün, 1990 model marka ve 830 kilometrede olan Kartal marka aracı 45 bin TL'ye satışa çıkardı.
İkiz kardeşler bir süre önce Aydın'da yaşayan bir tanıdıklarından 1990 model Kartal marka otomobili satın oldu. Kapalı garajda tutulan otomobili, yine kapalı garaja koyan kardeşler, aracı satmak için bir alışveriş sitesine koydu.

Otomobilin yedek anahtarları ve ilk ruhsatının kendilerinde bulunduğu kaydeden Soner Gün, "Aydın Ortaklar'da yaşayan 77 yaşındaki bir yakınımızdan satın aldık. 24 yıl boyunca saklanmış ve şu an 830 kilometrede, her şeyiyle orijinal bir araç. Araca 45 bin TL'ye satmayı düşünüyoruz" dedi.

33 yaşındaki kardeşler, otomobilin koltuklarındaki naylonun bile orijinal olduğunu 24 yıl boyunca saklandığını söyledi.

Otomobilin yalnızca vize dönemlerinde garajdan çıkartıldığını, onun dışında kullanılmadığını belirten İlker Gün de, "Bugüne kadar özenle saklanan aracımızın değerini biliyoruz ve kıymetini bilecek kişilerle irtibat kurmak istiyoruz. Araç fabrikadan çıktığı günden buyana kapalı garajda tutulmuş, kaportasına yağmur dahi değmemiş. Hiçbir yerinde çürüme veya çalışmayan bir parçası yok. Doğan, Şahin, Serçe ve Kartal gibi kuş grubu araçların arasında tek. Biz aracı kapalı garajda tutuyoruz, ancak kullanmıyoruz, yalnızca zaman zaman çalıştırıyoruz. Aracın torpidosunda 1990'lı yıllara ait metal paralar duruyor, sıfır kokusu hala üzerinde" diye konuştu.