Kanal D’nin Kasım ayı sonunda ekrana sürdüğü iddialı dizisi Şeref Meselesi’nin düşük reytingler nedeniyle yayından kalkacağı iddialarına Kanal D’den açıklama geldi.
 
Kanal D, Şeref Meselesi’nin 8. bölümüyle biteceği iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Kanal yönetiminin açıklamasında, “Şeref Meselesi tam hız devam ediyor! Şeref Meselesi dizisinin 8. bölümde yayından kaldırılacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kanal D’nin başrollerini Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı, Burcu Biricik ve Tilbe Saran’ın paylaştıkları, yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği,   yönetmenliğini Altan Dönmez’in yaptığı “Şeref Meselesi” dizisinin 8. bölümde yayından kaldırılacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Şeref Meselesi, Pazar günleri saat 20.00’de yeni bölümleri ile Kanal D’de ekrana gelmeye devam edecek” denildi.
 
Reytingler bekleneni vermedi
 
İddialı kadrosu ve uzun süren tanıtımlarla yayına başlayan Şeref Meselesi beklenen sonucu verememişti. Dizi 23 Kasım’da yayınlanan ilk bölümüyle Total’de 11, AB’de ise 3. olabilmişti. Geçen Pazar ekrana gelen 3. bölümü ise Total’de ilk 10' a girememiş ve 13. olmuştu. AB grubunda ise 3. sırada yer almıştı. Bu sezon benzer reyting oranları elde eden dizilerini yayından kaldıran Kanal D’nin bu sonuçlarla Şeref Meselesi’ni de yayından kaldırabileceği öne sürülmüştü. Ancak kanal yönetimi diziye sahip çıkarak yayınlamaya devam edeceklerini açıklamış oldu.