Sanatçı Alihan, İstanbul Adalet Sarayı’nda Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe verdi. ‘Kış Masalı' adlı şarkının bestekarı olarak daha önce bir takım yerlere başvurduklarını ifade eden Alihan, “Başta Sibel Can olmak üzere bizim olayımızı ciddiye almadılar. Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (Mesam) Teknik Bilim Kurulu’ndan aldığımız rapordan sonra mahkemeden bilirkişi raporu da aldık. Şimdi de maddi ve manevi tazminat davası açmak için buradayız. Sibel Can’a tedbir kararı da koyduracağız. Yani benim şarkımı artık okuyamayacak. Bunun dışında albumünü toplatma kararı da aldıracağız. Hakkımı korumak zorundayım. Hakkımı kimsenin yemesini istemiyorum.” dedi.

Alihan, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede, 1995 yılında sözlerini de yazdığı ‘Bu kadın neden ağlıyor’ adlı eseri piyasaya sürdüğünü anlattı. Bu eserin MESAM’da kayıtlarının da bulunduğunu belirtti.

Adem Gümüşkaya’nın bu eserin melodi kısmını alarak üzerine söz yazıp ‘Bir Kış Masalı’ adlı eser ile kendi adına piyasaya sürdüğü ileri sürüldü. Mahkemeden, Sibel Can’ın ‘Bir Kış Masalı’ adlı eseri seslendirmesinin durdurulması istendi. Bu eserden elde edilen gelirlerin davalılara ödenmemesi, bloke edilmesi talep edildi. Söz konusu eserle ilgili kaset ve CD her türlü üretimin durdurulması, piyasaya sürülenlerin de toplatılması istendi. 20 bin TL manevi, 10 bin TL de maddi tazminat talep edildi.

Dilekçeyle birlikte MESAM’dan ve Gaziantep’te mahkemeden alınan bilirkişi raporları da mahkemeye sunuldu. Gaziantep 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne Gaziantep Üniversitesi TMD Konservatuvarı Müzik Biçimleri ve Ses Eğitimi Dersleri Öğretim Elemanı Murat Demirhan imzalı gönderilen bilirkişi raporunda, ilk satırı ‘Adını dağlara yazdım yarim’ olan 'Bir Kış Masalı' adlı eserin ana teması-çekirdek ezgisinin ‘Bu kadın neden ağlıyor’ adlı eserin ana teması-çekirdek ezgisinden ‘çatal’ yöntemiyle türetildiği ve devamında da sekileme yöntemiyle tamamlandığı belirtildi. Böylece, ‘Adını dağlara yazdım yarim’ adlı eserin ‘Bu kadın neden ağlıyor’ adlı eserden türetilmiş alıntı bir eser olduğu kaydedildi.

MESAM raporunda da iki eserin de ara nağme ve nakaratlarının aynı olduğu kaydedildi. Raporda, “Aksi varit olana kadar ‘Kış masalı’ isimli eserin müziğinin Ali Kızıltepe’ye ait olduğuna karar verilmiştir.’ denildi. Eserin sahiplerinin hangi oranda hak sahibi olacağına karar verilemeyeceğinden yargı yoluna gidilmesi gerektiği kaydedildi.