Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre Altınbilek, projeyi kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının ihtiyaçlarından yola çıkarak tasarladı.

Altınbilek, tüm sosyal ağlarda olduğu projesinin de üyelik sistemi üzerinden yürüyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gönüllüler sosyal yuvaya üye olan, çevresinde beslediği sokak hayvanlarını harita üzerinden ekleyecek. Bir başka gönüllü de aynı konumda bir hayvan sistemde varsa, onun profiline girerek neler yapıldığını görebilecek. Bu sayede sistem üzerinde o hayvana kaç kişinin bakıp gönüllü olduğu görülecek."

Gönüllülerin birbirleri ile sistem üzerinden iletişime geçerek, beslenme takvimi oluşturabileceğine dikkati çeken Altınbilek, "Sağlık problemleri için ortak hareket edebilecek. Gönüllüler, gün içerisinde beslenme paylaşımı yaparak hayvanların aç kalmasının önüne geçilmiş olacak. Hayvan üzerinde uygulanan işlemler sisteme eklenebileceği için tüm takibi yapılabilecek." değerlendirmesini yaptı.

Gönüllü veterinerler olacak

Sistemin ikinci aşamasında gönüllü veterinerlerin olacağını belirten Altınbilek, "Gönüllü vatandaşlar gibi sisteme üye olup ilgili hayvanın gönüllü veterineri olabilecekler. Onlar da uyguladıkları ameliyat, kısırlaştırma ve benzeri tedavileri sistemdeki hayvan profiline ekleyebilecek." bilgisini aktardı.

Projesinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve kısa süre içinde yayına geçirmeyi hedeflediğini vurgulayan Altınbilek, amacının belediyeleri de sürece dahil etmek olduğunu kaydetti.

Altınbilek, sistem sayesinde gönüllüler, veterinerler ve belediyelerin iş birliğiyle sokak hayvanlarının yaşamlarını düzenli, sağlıklı ve kontrollü sürdürebileceğini belirtti.