Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapığı yarışma programı Survivor’a katılan Taner Tolga Tarlacı, yarışmadan 100 bin TL alamadığını öne sürerek Acun Ilıcalı’nın asistanı Fahri Gökhan Özdemir’e tehdit içerikli SMS’ler attı.

Acun Ilıcalı’nın Avukatı Zehra Esen Şahin, tehdit içerikli SMS’leri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet savcısı Tarık Fırat tarafından yürütüle soruşturma sonucunda 31 Mayıs 2013 tarihinde iddianame düzenlendi.

DAVA AÇILDI

İddianamede, Taner Tolga Tarlacı’nın şikayetçi Acun Ilıcalı’nın hazırladığı Survivor isimli yarışmaya katıldığı, yarışmadan sonra da parasının ödenmediği gerekçesiyle asistanı Fahri Gökhan Özdemir’e ait cep telefonuna tehdit içerikli mesajlar yolladığı belirtildi. Tarlacı’nın şikayete konu mesajlarda, “100 milyar ödenmediği takdirde düşman olacağız, bana olan borcunuzu da vermek zorundasınız yoksa başınıza geleceklerden ben sorumlu olmam. Borcunuz artık doğudakiler gibi kan davasına dönüştü. O para hesabıma yatacak yoksa yakanızı bırakmayacağım, bir gün delirir ofisinize gelirim” şeklinde ifadelere yer verdiği, bu ifadelerde şikayetçi Acun Ilıcalı’nın tehdit edildiği belirtildi. Savcı Fırat, Tarlacı’nın “Tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi.

İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen üçüncü duruşmaya “Müşteki” Acun Ilıcalı ile avukatı Zehra Esen Şahin katılırken, Tarlacı katılmadı.

ACUN ILICALI: ANLAMSIZ İSTEKLERİ REDDEDİNCE TEHDİT ETTİ

Şikayetçi Acun Ilıcalı, Taner Tolga Tarlacı’nın yarışmadan sonra asistanına tehdit mesajları attığını belirterek, “Olay tarihinden önce kendisi benim şirketimin düzenlediği Survivor isimli yarışmada yarışmacı olarak bulundu. Yarışmadan sonra anlamsız isteklerde bulundu, biz reddettik. Çalışma arkadaşlarımıza mesajlar göndererek tehditte bulundu. Beni tehdit etmeye başladı. Sık sık arkadaşları ve şirketi arayarak tacizde bulundu. ‘Kan dökeceğiz’, ‘100 bin TL canınızdan daha mı kıymetli’ şeklinde ifadeler üzerine Cumhuriyet savcılığı’na şikayette bulundum” dedi.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ, 5 AY CEZA ALDI

Esas hakkındaki mütalaası sorulan duruşma savcısı Osman İkizoğlu, sanık Tarlacı’nın, “Tehdit” suçundan cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Tarlacı’ya “Tehdit’ suçundan 6 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığın sabıkasız olmasına dikkat çekerek cezayı 5 aya indirdi. Mahkeme ayrıca, Tarlacı’nın 5 yıl içinde herhangi bir suç işlememesi şartıyla “hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle” geriye bıraktı.