TRT'nin tepki çeken EdenBulur HasTag'iyle ilgili TRT Genel Müdürü'nden yeni bir beyanat geldi. Katıldığı bir konferansta öğrencilerin ısrarlı soruları cevap veren Şenol Göka, o HasTag'i niye seçtiklerini açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansın sonunda öğrenci sorularını cevaplandıran Koca, 14 Aralık sonrası tepki çeken EdenBulur HasTag'iyle alakalı olarak "Dikkat çekmek için böyle bir şey yapıldı" savunmasını yaptı.

Tarafsız bir medya olamayacağını savunan Göka'nın açıklamalarından maksat dikkat çekmekmiş sonucu çıkarıldı.

"DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YAPILDI"

Bir öğrencinin TRT'nin Sabah haberlerinde operasyonlara yönelik 'Eden Bulur' olacak şekilde "hastag" açmasının yorum içerdiğini söylemesi üzerine Göka, "Bu daha çok fazla habere dikkat çekmek maksadıyla yapılıyor. Haberlere başlıklar atılıyor, yorum gibi algılanıyor fakat dikkat çekmek açısından da yapılabilir. Sözünü ettiğim yargıya intikal etmiş bir konuyu ayrıntılı konuşmak. Böyle bir başlıkla sunmuş. Bir öncesi sonrasına etki edecek bir yorum olarak düşünmüyorum" diye belirtti .

"TARAFSIZ MEDYA MÜMKÜN DEĞİL"

Medyanın tarafsızlığı sorularını yanıtlayan Göka, medyayı tümünün tarafsız, 'Biz ne verirsek onu gönderiyor, orada ne varsa yansıtıyor' olacak şekilde algılamamak, düşünmemek gerekmekde olduğunu belirtti . Göka, "Tamamen tarafsız ve herşeyden bağımsız olarak orada olanı aynen buraya yansıtabilmek gibi bir şey aklınıza gelmesin. Mutlaka bir biçimde onu çerçeveleme şekli, veriliş biçimi, veriliş biçiminden sonraki beklentileriyle beraber bir taraflılığı vardır. Tamamen tarafsız olması mümkün değildir. Bu taraflılık TRT için evet biz gelenek, milletten kamuoyundan yana bir taraf sergilediğimizi düşünürüz" ifadelerine yer verdi.