Sosyal medyada Tuncel Kurtiz'in mezarının fotoğrafları ile paylaşılan 'Sahipsiz kaldı' sözlerine yanıt veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, merhumun yaşamında şatafat bulunmadığını anlatırken, "O doğal bir insandı. Biz bölgede onu yaşatıyoruz kimse merak etmesin" dedi.

İstanbul Etiler'deki evinde 27 Eylül 2013'te kalp krizi nedeniyle 77 yaşında yaşama gözlerini yuman Tuncel Kurtiz, son günlerini geçirdiği ve çok sevdiği Balıkesir'in Edremit ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde toprağa verildi. Edremitliler tarafından çok sevilen ve her ölüm yıldönümünde mezarı başında anılan Kurtiz için 4 Haziran tarihinde birçok ünlü ismin katılımıyla Edremit Belediyesi tarafından 'Tuncel Kurtiz Kazdağları Doğal Yaşam Ödülleri' düzenlendi.

Ölümü ardından 3 yıl geçmesine karşın mezarının taşlarla çevrili olmasına ve kabir yapılmamasına tepki gösterenler, sosyal medyada bazı paylaşımlar yaptı. Sinema ve tiyatro oyuncusu Nedim Saban'ın "Ramiz Dayı'mız' deyip durduk. Onu pek severdik öldüğünde pek üzülmüştük. Üç yıl geçmiş mezarını yaptıramadık. Oynadığı dizi reyting yaptığı sürece sanatçı toplumunun ışığı alnında ilk hisseden kişidir. Bu ışığı bazen selfie yapılan cep telefonunun flaşı olsa da" sözleri Edremit'teki sevenlerini üzdü.


"BİZ HER ZAMAN ANIYORUZ"

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, hayatını sanata ve çağdaş bir geleceğe adamış, usta sanatçılardan Tuncel Kurtiz'in anısını ve ismini yaşatmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Kurtiz'in vasiyetinde dahi Kazdağları'nı ihmal etmeyen ve bu topraklarda ebediyete intikal etmek isteyen büyük bir usta olduğunu hatırlatan Başkan Saka, "Sayısız ödül ve başarıya imza atmış, taraflı tarafsız herkesin övgüsüne mazhar olmuş böyle bir ustaydı. Tuncel Kurtiz doğal bir insandı, hayatında şatafata yer yoktu. Türbeleşmeye karşıydı. Ekiplerimiz, bizler, sevenleri zaten sürekli hatıralarımızla, sohbetlerimizle yaşatıyoruz. Mezar yerinde gerek mahalledeki ekipler, gerek bizim ekiplerimiz doğallığını bozmadan gerekli çalışmalar yapılıyor. Gündem olmak, ön plana çıkmak için manevi değerler ile oynamayı pek uygun bulmuyorum" dedi.


"TUNCEL AĞABEY BÖYLEYDİ"

Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mustafa Çambel ise, usta sanatçının vasiyeti üzerine sade ve çiçekler ile süslenmiş şekilde mezar yerini muhafaza ettiklerini söyleyerek, "Onu yakından tanırım. Şaşaayı hiç sevmezdi. 'Başımda bir taş olsun, çiçeklerle dolsun ve bir de deniz görsün' yeter derdi. Sosyal medyada çıkan haberler yakınlarını üzüyor. Bizler bile köy olarak yaparız. Ancak büyük usta Kurtiz böyle istedi. Biz onu saygı ile anarak duasız bırakmıyoruz. Onun hatıralarını, anılarını sürekli yaşatıyoruz. O doğal bir ortamda yaşamak için burayı seçti" diye konuştu.