İtalyan sinemasının dünya sinemasına kazandırdığı önemli isimlerden, asıl adı Carlo Pedersoli olan ünlü aktör Spencer, Roma’da tedavi gördüğü hastanede dün akşam hayata gözlerini yumdu.

Spencer'ın ölümünü oğlu Giuseppe, "Acı çekmedi. Herkes son nefesinde yanındaydı. Son sözü 'Teşekkür ederim' oldu" ifadeleriyle duyurdu.

İtalyanların "iyi kalpli dev" olarak nitelendirdiği Spencer, kendisi gibi İtalyan olan partneri Terence Hill ile çektiği pek çok film ve özellikle 1960’lı ve 1970’li yıllarda rol aldığı "spaghetti western" tarzı yapımlarla adından söz ettirmişti.

İtalya’nın Napoli kentinde 1929 yılında dünyaya gelen Spencer, oyunculuğunun yanı sıra farklı meslek alanlarında yer almasıyla da tanınıyordu.

Yazarlık, şarkıcılık, bestecilik, avukatlık, senaristlik ve yapımcılık yapan Spencer, 1952 Helsinki ve 1956 Melbourne olimpiyat oyunlarında milli yüzücü olarak ülkesini temsil etmişti. Spencer, 2005 yılında merkez sağın lideri Silvio Berlusconi’nin partisinden siyasete atılmıştı.

Spencer'ın ölümü üzerine İtalya Başbakanı Matteo Renzi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında, “Güle güle Bud Spencer. Seni çok ama çok sevmiştik” paylaşımında bulundu.