Mekanların dekorasyonları içerisinde en fazla ihtiyaç duyulan ve kullanılan mobilyalar arasında koltuk takımları yer alıyor. Her mekanın bütün bir atmosferini tek başına değiştirebilecek etkiye sahip olan koltuk takımı modelleri sayesinde modern ya da klasik aklınızdaki tüm dekorasyon stillerini hayata geçirebilirsiniz.

Her mekanın tarzına ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yeni sezonda da karşımıza çıkan koltuk takımları artık eski sezonlardaki klasikleşmiş dekorasyon anlayışlarından uzak bir çizgide üretiliyor. Kataloglara bakıldığı zaman koltuk takımı modelleri arasında çeşitli renklerin tek bir tasarım içerisinde uygulandığı modellerden, iddialı ve canlı renklerin sade bir tasarım dokunuşuyla süslendiği modelleri de görebiliyoruz.

Alternatif bir tarz yakalamak isteyen ve klasikleşmiş koltuk takımlarından vazgeçmek isteyenler için ise bu sezon birbirinden farklı ve yaratıcı koltuk takımları karşımıza çıkıyor. Çiçek desenlerinin farklı renkler ile büyük bir kusursuzluk ile işlendiği koltuk takımı modelleri mekanlarınızda daha canlı ve alternatif bir tarz yaratabilmeniz için en ideal modeller arasında yer alıyor.

Sadelikten taviz vermek istemeyen ve mekanının her köşesinde sade, modern bir hava hissetmek isteyenler de bu sezon unutulmuyor. Siyah, beyaz, sarı, kahverengi ve diğer asil renklerin bolca kullanıldığı sade tasarımlar minimal bir anlayış düzeni içerisinde mekanlarını baştan yaratmak isteyenler için yeni sezon kataloglarını süslemeye başlamış durumda.

Mekanında yer sıkıntısı yaşayanlar için ise kişiye özel ölçülerde koltuk takımı üretimi yapan firmalar hayat kurtarıcı bir rol üstleniyor. Koltuk takımları dekorasyon içerisinde en fazla yer kaplayan mobilyalar olduğundan dolayı bu tür firmalar ile anlaşma yaparak tamamen kendinize özel koltuk takımlarının sahibi olabilirsiniz.

Ölçülerinize uygun olarak satın alacağınız yeni sezon koltuk takımları ile mekanlarınızda daha ferah ve geniş bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ferah bir hissiyat yakalayabildiğiniz özel alanlarınızı ise çeşitli aksesuarlar ile süsleyerek farklı bir tarz yaratabilirsiniz.

Modern ve klasik bütün dekorasyon stillerine uygun olarak seçebileceğiniz koltuk takımlarının deri olanları ise sportif bir görünümü klasik çizgide yakalamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Açılabilir ve kapanabilir özelliklere sahip olarak da üretilmekte olan koltuk takımları sayesinde daha konforlu bir hayatı yaşayabiliyorsunuz. Koltuk takımlarınızı kullanmayacağınız durumlarda kapatarak alandan büyük ölçüde bir tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Misafirlerinizi de dilerseniz açılabilir ve yataklı olma özelliği taşıyan bu tür koltuk takımları ile konforlu bir şekilde ağırlayabilirsiniz.

Koltuk Takımı Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Dekorasyon yaparken başarılı olmanın sırrı renk uyumunu sağlamakta saklıdır. Genel dekorasyonunuza uygun bir koltuk takımı rengi seçerseniz başarı oranınız daha da artacaktır. Renklerin insan ruhuna hissettirdiği duygulardan ve görsellikten de yararlanarak birbirleri ile son derece uyumlu renkleri seçip, renk uyumunu istediğiniz çizgide dışarıya dekorasyonunuz ile birlikte yansıtabilirsiniz.

Kişisel zevklerinize göre aklınızda belirlemiş olduğunuz genel dekorasyon çizgisinden sonra renk seçiminizi yaparken, dekorasyonunuz içerisinde yer alan mobilyalarınız, aksesuarlarınız, halı, zemin ve duvar renginiz gibi noktaları da göz önünde bulundurmalısınız. Mekanınızda bu saydığımız parçalar üzerinde koyu renklerin hakim olduğu bir hava söz konusu ise koltuk takımlarınızın renk seçimini yaparken de bu tür ve yakınındaki renk tonlarını kullanmaya çalışmalısınız.

Zıt renkler ile alternatif bir uyum yakalamak istiyorsanız bunu da ufak tefek dekorasyon hileleri ile birlikte son derece basit bir şekilde yakalayabilirsiniz. Siyah ve beyazın birbiri ile olan kusursuz zıtlık uyumu bu duruma en güzel örnekler arasındadır.

Klasikleşmiş renklerden sıkıldıysanız ve dekorasyonunuzda bu tür farklı bir hava yaratmak istiyorsanız aynı zamanda aksesuar kullanımı ile de bu farklılığı elde edebilirsiniz. Modern bir çizgide üretilmekte olan birbirinden farklı işlevsel aksesuarlar renk uyumunun sağlanması adına yararlanabileceğiniz en uygun dekorasyon araçları arasındadır.

Koltuk takımlarınızın yakınındaki duvarlara yerleştireceğiniz şık bir tablonun rengi, koltuk takımlarınız ile diğer mobilyalarınız arasında renk geçişlerini yumuşatma ve bütünleştirme açısından yararlı olacaktır. Bu ve bunun gibi farklı renklerdeki aksesuarlar ile geçişleri birbirine bağlayarak renk seçiminizde tamamen özgür olabilirsiniz.

Koltuk Takımları Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mobilyaların tamamının seçiminde izlenilmesi gereken ilk yol mutlaka mobilyanın üreticisi olan firmanın güvenilirliği ve mobilyada kullanılan malzemelerin kalitesi olmalıdır. Koltuk takımlarınızı hem kendiniz hem de misafirleriniz yoğun bir şekilde kullanacak olduğundan dolayı özellikle malzeme seçimi konusunda titiz davranmalısınız. Uygun fiyatlı koltuk takımları adı altında satılmakta olan kalitesiz üretimli mobilyaları seçerseniz, kısa süre içerisinde mobilyalarınız kullanılamaz hale gelecektir. Satın almış olduğunuz mobilyanın ihtiyaçlarınızı karşılayamaması ise kısa süre içerisinde yeni mobilya satın alma ihtiyacınızın doğmasına yol açacaktır ve bu durum bütçenizin büyük bir zarar görmesine yol açabilir.

Koltuk takımlarınızı satın almadan önce bu sebeple her zaman markanın güvenilir ve bilindik olmasına özen göstermelisiniz. Mobilyaları satın alan müşterilerden gelen olumlu ve olumsuz tüm yorumları titizlikte takip etmeli ve referansı olmayan, bilinmeyen markalara uzak durmalısınız. Uzun süre boyunca bütçenizi zarara sokmadan kaliteli bir mobilya sahibi olmak istiyorsanız bu durum sizler için önemlidir.

Koltuk takımlarının iskelet kısımlarının da uzun süreli kullanım açısından dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu unutmayın. İskelet kısmının yapımı esnasında kullanılan ağacın sağlamlığı ve sağlığınızı derinden etkilemesi gibi bir özelliği bulunmaktadır. Kayın ağacından üretilmiş olan mobilyalar bu açıdan ele alındıkları zaman her zaman daha sağlam mobilyalar olarak karşımıza çıkmaktadırlar.

İç kısımda yer alan süngerlerin gri olanları ise sağlamlık açısından daha kalitelidir. Fakat her gri süngerin de sağlam olduğunu düşünmek son derece yanlıştır. Üreticiler bu konuda çeşitli ufak tefek hileler yaparak, standart süngerlere gri boya uygulayıp sahte gri sünger üretmektedirler. Bu açıdan da konuyu ele aldığınız zaman markanın güvenilirliği bir kez daha karşınıza çıkmaktadır.

Çiftçioğlu Mobilya Kalitesi ile Koltuk Takımları Sahibi Olun

Tüm bu noktalar dışında ise mekanınızın ölçülerine göre hareket etmeniz gerektiğini asla unutmamalısınız. Kişiye özel ölçülerde koltuk takımlarını üretmekte olan Çiftçioğlu Mobilya firması bu konuda güvenebileceğiniz köklü bir firmadır. 45 yıllık hizmet hayatında mobilya sektöründe büyük farklılıklar yaratmayı başaran marka, günümüzde kaliteli üretime sahip mobilyaları ile müşterilerine hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Yalnızca kişiye özel ölçülerde üretim yapmakla kalmayan Çiftçioğlu Mobilya, dilediğiniz renk seçeneklerinde de sizlere özel koltuk takımlarını sunmaktadır. Konforlu ve modaya uygun tasarımları ile dekorasyon severlerin favori markaları arasında yer almakta olan Çiftçioğlu, mobilya dünyasındaki rakipleri arasından sunmuş olduğu pek çok farklı avantaj ile sıyrılmayı ve bir adım daha önde durmayı başarmış bir markadır.

Online alışveriş yapabilmenize de imkan sağlayan Çiftçioğlu Mobilya, mağazalar arasında dolaşarak yorulmanızı engellemektedir. Dilediğiniz noktadan alışveriş gerçekleştirebileceğiniz Çiftçioğlu Mobilya firmasının internet adresi olan http://www.ciftcioglumobilya.net/ son sezon koltuk takımlarını en uygun fiyat seçenekleri ile tamamen güvenilir olarak satın alabileceğiniz bir adrestir.

Kredi kartına taksit seçenekleri ve hızlı teslimat ile hizmet vermekte olan Çiftçioğlu, ön ödemeli satış  hizmetini de müşterilerine sunmaktadır. Dekorasyonunuzu yenilemek ya da sıfırdan yaratmak istiyorsanız Çiftçioğlu’nun birbirinden şık köşe takımları, yatak odası takımları ve koltuk takımları modellerine göz atabilirsiniz.