2013 yılında yüz nakli olmasıyla ismini duyuran Recep Sert, şimdi de baba olmaya hazırlanıyor. Sert geçtiğimiz günlere hastanede tedavi görürken tanıştığı Esma Akyurt ile hayatlarını birleştirmişti. 2014 yılının Aralık ayında evlenen çift, şimdi ise bebek heyecanı yaşıyor. Esma Akyurt Sert'in 3 haftalık hamile olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin 5'inci yüz nakilli hastası 28 yaşındaki Recep Sert, baba olmaya hazırlanıyor. 2 yıl önce yüz nakli olduğu hastanede tanıştığı Esma Aykurt ile evlenen Sert, müjdeli haberi ilk olarak ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'la paylaştı.

Beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 42 yaşındaki Andrzej Kucza'nın organlarının bağışlanması üzerine harekete geçen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi, 18 Temmuz 2013'te Kucza'dan aldığı yüzü, Recep Sert'e nakletti. Türkiye'nin 5'inci yüz nakilli hastası olan Sert, ameliyatın gerçekleştiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tanıştığı Esma Aykurt ile evlenme kararı aldı. Taburcu olduktan sonra geçen 21 Aralık'ta Bursa'da gerçekleşen törenle evlenen Sert çifti, İnegöl İlçesi'ne yerleşti.

Bir süre önce gribal enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanan ve önlem için Antalya'ya gelen Recep Sert'ten bu kez iyi haber geldi. Esma Aykurt Sert'in üç haftalık hamile olduğu müjdesini sevdikleriyle paylaşan çift, bebeklerinin sağlıklı doğmasının tek dilekleri olduğunu belirtti. Haberi ameliyatını gerçekleştiren AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ı telefonla arayarak paylaşan Sert, çocuklarının erkek olması halinde adını Ömer koyacaklarını söyledi. Müjdeli haberle çiftin mutluluklarını paylaşan Prof. Dr. Ömer Özkan, Sert çiftini tebrik etti.