2017 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kala, yıl boyunca gündemi belirleyen olaylar araştırıldı. Aklımızda kalanlara göre; Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), referandum süreci, Reina saldırısı, Büyükşehir Belediye başkanlarının istifası, CHP'nin Adalet yürüyüşü, Reza Zerrab'ın yargılanması, ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıması, magazin dünyasında Vatan Şaşmaz cinayeti, sporda Beşiktaş'ın şampiyonluğu, eğitimde TEOG ve ekonomide KGF ile dolar kuru, yılın öne çıkan konu başlıkları oldu.

Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi

2017 yılı birçok farklı siyasi olaylara tanıklık etti. Bu olaylardan biri ise en çok konuşulanlar arasında yer alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği yürüyüştü. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da Ankara'dan başlayarak İstanbul Maltepe'ye kadar yürüdü. 25 gün süren yürüyüşe, halk tarafından çok sayıda katılım gerçekleşti. Yürüyüş Maltepe'de adalet buluşması olarak gerçekleşen miting ile sona erdi.
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan raporda, adalet yürüyüşü 85 bin 509 haberin konusu oldu.

Melih Gökçek istifa etti

Ankara'da siyasilerin bir numaralı gündemi olan Melih Gökçek'in istifası büyük yankı uyandırdı. 23 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek 22 Ekim günü istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine istifa kararı alan Gökçek, 21 bin 509 haberle adından söz ettirdi.

Diplomatik krizler

Yıl boyunca medyada bu başlıkların yanı sıra dikkat çeken diğer başlıklarda vardı. Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyareti engellemesi, diplomatik krizi beraberinde getirdi. Türkiye'nin dış ilişkilerinde etkili rol oynayan bir diğer krizi ise Haziran ayında Katar ile yaşandı. Katar Krizi, Suudi Arabistan'ın başta olmak üzere diğer altı Arap ülkesinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararıyla ortaya çıktı.

Hepsi günün yandaşları!

Bu arada bir okuyucum, Hülya Bilir Türksoy, 'Yazıktır Günahtır!' diyerek, çok önemli bir uyarıda bulunuyor. Mektubu birlikte okuyalım, kararı siz verin:
'Yazıktır, günahtır. Her özel gün öncesi toplumda komik fiyatlara pırlanta reklamları var. Asla doğru değil, asla inanmayın!
Bu taşların hepsi ama hepsi sentetik taş. Yazıktır paranıza. Bu firmalarının hepsi taş getirenlerin hepsi bugünün yandaşları.
Düşünün bakalım neden SIFIR vergi...
Çünkü taş Çin'de yapılıyor. Ve sentetik taşlar hiç bir değeri yok. Satamazsınız. Verdikleri belge ile iki gün sonra gidin. Satın bakalım alıyorlar mı?

Benim ki de aynı!

Benim dükkânda sattığım taş da aynı taş. Ben de aynı taşı gümüş üzerinde satıyorum. Benim ki ile aradaki fiyat farkını bir düşünün. Bayanlar özenebilirler normal...
Ama bunu bilmeliler. Bana kızan da olabilir. 'Kötülüyor ondan almıyoruz!' diye düşünenler olur.
Kızmayın, günaha girmeyin!

Tam 70 yıldır!

Eşim ve ailesi 70 yıldır bu işin içindeler. Pırlantayı almadan google'a girip araştırın. Gerçek pırlanta kuyumcuda değil mücevheratçı da satılır. Pırlanta yüzüğe 1000 TL verilmez. Bir pırlanta yüzük 10 bin'den başlar ki ileride paraya dönüşsün.
1000 TL pırlanta diye aldığınız yüzük asla geriye satılmaz. Satıldığında da sadece üzerindeki altın değeri kadar satılır.
Eğer o da altın değeri yüksekse...
Alın ama fazla paranız varsa alın.

Zengin etmeyin bu yandaşları!

Öyle ki ailelerini zorlayan gençler var...
Müşterilerim anlatıyor kredi çekip çadır günlerinde hediyelik fuarlardan çocuklarına set alıyorlar. Yazık paraya dönüşmeyecek şeyler için emekli aileler bunları aylarca ödüyorlar. Alın ama değeri yüksek altın alın alacaksanız. Çok paranız varsa alır geçersiniz. Sizin için gerçekliğin önemi yoktur.; 'Pırlantan var mı?', 'Var!' dersiniz olur biter.
Ama birikimlerinizi buraya kaçırmayın değmez bayanlar...
Olsa ne olur, olmasa ne olur?
İnanın ölçü bile değil...
Zengin etmeyin şu hak etmeyen yandaşları...'

DİP EKSPRES

Ekonomik Koridoru uzatılabilir


Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, 'Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun uygun bir şekilde Afganistan'a uzatılmasının değerlendirilebileceğini belirtti. Wang Yi, 'Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru"na ilişkin değerlendirmesinde, projenin her iki ülkenin taleplerine uygun olduğu gibi, iki ülkenin ortak kalkınmasını da hedeflediğini belirtti.'