Pegasus Hava Yolları, Airbus A320neo model uçaklarda kullanılan CFM Leap serisi motorların dünyadaki ilk müşterisi oldu.
Pegasus'un teslim aldığı yeni A320neo uçağına 'Demokrasi' adı verildi.
Pegasus Hava Yolları, 2012 yılında verdiği ve verildiği tarih itibarıyla Türkiye'nin en büyük uçak siparişi olan 100 Airbus siparişinden ilkini üretici firmanın Almanya nın Hamburg kentindeki fabrikasından teslim aldı.
Pegasus, 'Demokrasi' adını verdiği TC-NBA kuyruk tescili yeni A320neo uçağı ile aynı zamanda motor üreticisi CFM in Leap serisi motorlarının da dünyadaki ilk müşterisi oldu.
Airbus'ın Hamburg'daki tesislerinde düzenlenen teslimat törenine Pegasus'u temsilen CEO Mehmet T. Nane, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Serhan Ulga ve Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk katıldı.
Törende Airbus'ı Başkan ve CEO Fabrice Brégier, COO John Leahy, Programlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Evrard ile Avrupa, Afrika, Asya ve Pasifik Başkan Yardımcısı Christopher Buckley; motor üreticisi CFM i ise CEO Jean-Paul Ebanga temsil etti.

Tüm güçleriyle...

Pegasus un Airbus A320neo uçağına 'Demokrasi' adının verildiğini belirten Mehmet Nane, bu konuda da şunları söyledi:
'Pegasus Hava Yolları olarak ülkemizde 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini hiçbir koşul altında kabul edilemez buluyor ve tüm gücümüzle lanetliyoruz.
Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü durum sonrasında demokrasiye olan tam inancımızı ifade etmek için uçağımıza 'Demokrasi' adını verdik. Yaşanan elim olaylar neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm ülkemize geçmiş olmasını dileriz.'
Pegasus teslim aldığı uçakla beraber CFM Leap motorlarının dünyadaki havayolları arasındaki ilk müşterisi oldu

Gümrük Bakanlığında 184 kişi açığa alındı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 176, Rekabet Kurumunda 8 olmak üzere toplam 184 kişi açığa alındı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY bağlantılı cuntacı bir grubun, ülkenin demokratik hukuk düzenine, hükümete, milli iradenin tecelli ettiği TBMM'ye, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik darbe teşebbüsünde bulunduğu, bu terörist saldırının devletin ve milletin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edildiği belirtildi.

Etkin şekilde mücadele

Söz konusu terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin şekilde mücadele edilmesi ve bu örgütün bütün faaliyet alanlarının ortadan kaldırılması gerektiği vurgulanan açıklamada, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, bakanlık müşaviri, yurt dışı gümrük müşaviri, gümrük ve ticaret bölge müdürü, ticaret il müdürü, gümrük müdürü, şube müdürü, şef ve memurlardan olmak üzere toplam 176 kişinin açığa alındığı bildirildi.

Rekabet Kurumu'nda durum...

Rekabet Kurumunda da rekabet kurulu üyesi, başuzman ve danışman olmak üzere 8 kişinin açığa alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Toplam 184 kişi açığa alınmıştır. Açığa alınan personel ile ilgili müfettiş soruşturması başlatılmıştır. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma devam etmektedir. Kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.'

Şirketlerin listesi hazır

Başarısız darbe girişiminin ardından Gülen Cemaatine yakın 8000 şirket ve örgüt birimine para transferi yapan 100'e yakın işadamı belirlendi. İstihbarat ve denetim birimlerinin örgüt üyelerinin sosyal medya hesapları, e-posta trafiği üzerinden ilişki kurduğu şirket ve işadamlarına ilişkin listeyi de ortaya koyduğu belirtildi.
Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Gaziantep Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Halka açık olan şirketi Royal Halı'nın hisseleri gün içine yüzde 11.89 düşüş yaşadı.
Ayrıca, FETÖ darbe girişimine destek verdiği iddia edilen Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener de, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındı.
Koza-İpek Holding, Kaynak Holding gibi Paralel Yapı'nın bilinen şirketleri dışında yaklaşık 20 bin şirkete yönelik bir yıldır inceleme yürütülüyor.
Bu incelemelerin sonunda Paralel Yapı ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı bulunan 8000 şirket belirlendi.
Buşirketler, sahipleri ve bağlantılı isimlere ilişkin kapsamlı dosya hazırlandı.
Firmalar üzerinden örgütü finanse eden işadamlarının listesi de çıkarıldı.

Altın almakta acele etmeyin

Altınının gramı tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçti.
Gram altın, dün de piyasalarda 10 ayın en yükseğine çıkan dolar kurunun etkisiyle tarihi zirvesi olan 131,3 lirayı gördü.
Gram altın 129,7 lira seviyesinde dengelenirken, çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor.
Uzmanlar bir süredir Brexit kaygısı ve Fed ile ilgili beklentilerle yükseliş kaydeden altına, uluslararası piyasalardaki altın talebinin azaldığını belirttiler.
Uzmanlar yatırımcılara, kısa vadeli al-sat işlemlerden uzak durmalarını tavsiye etmediklerini, yurt içi piyasalarda dolar kurunun yükselmesinin, beraberinde altının gram fiyatının da yükselmesine neden olduğundan orta vadede altının gram fiyatının 121 lira seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin edildiğini ifade ettiler.

Fiat'tan Temmuz Kampanyası!

Fiat, Temmuz ayında cazip satın alma koşullarıyla ön plana çıkıyor. Yepyeni bir Fiat Egea Sedan veya Fiat Linea modeline sahip olmak isteyenlere 20 bin TL'ye varan 0 faizli kredi imkanı sunulurken; daha uzun vade ve daha az peşinat ödemek isteyenler için Fiat Egea Hatchback ile 2016 model Punto, Panda, 500 Ailesi Fiorino ve Doblo Panorama model araçlarda tüm vade ve tutarlarda yüzde 1.09 sabit faizli kredi avantajı sağlanıyor.
Bu fırsatlara ek olarak Temmuz ayına özel Fiat 500L ve 500L Living modellerinde de 3000 TL tutarında 'Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites Kampanyası' gerçekleştiren Fiat, 500C modelinde sunduğu 6000 TL değerindeki avantajlı satın alma fırsatıyla da ayrıca dikkat çekiyor.
Fiat Egea Sedan 51 bin 400 TL'lik başlangıç fiyatıyla dikkat çekerken, Fiat Linea 45 bin 900 TL'den, Fiat 500 51 bin 900 TL'den, donanım paketleri yenilenen Fiat 500X ise 66 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla otomobil severleri bekliyor.

Türkiye'ye iade edilmeli...

B.A. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, darbe girişiminin arkasında, son 14 yıldaki kalkınma ve büyüme performansı ile bir küresel güç haline gelen Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü çekemeyen emperyal odakların bulunduğunu söyledi.
B.A. Grup ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki Fethullah Gülen'in ABD tarafından derhal Türkiye'ye iade edilmesi ve yargılanarak gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.
Aydın, 'Bizler iş dünyası olarak, Türkiye'mizin seçilmiş meşru hükümetini devirmeye, milli iradeyi gaspa yönelecek her türlü girişime karşı, her zaman milletimizle beraber gövdemizi siper ederiz' dedi.

Yeterlilik sınavı yapıldı

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Belgetürk tarafından kaynak operatörü ve çelik kaynakçıları için mesleki yeterlilik sınavı yapıldı. Mesleki yeterlilik belgesi almak için sınavlara katılan 12 kaynak operatörü ve 12 çelik kaynakçısı, ilk olarak yazılı sınava girdi. Yazılı sınavın ardından 15'er dakikalık mesleki deneyimlerinin sözlü olarak tespit edilmesine yönelik mülakatlar yapıldı. Sınavın son aşamasında ise, adaylar uygulamalı olarak sınava tabi tutuldular.

20 bin TL'ye ihtiyaç var

Ege futbolunun marka değerlerinden Somaspor 20 bin TL bulunmazsa liglere katılamama tehlikesiyle karşı karşıya...
1984 yılında kurulan ve 1994-95 sezonunda tarihinde ilk kez 2. Lig'de (günümüzde 1. Lig) mücadele eden Somaspor, 22 Temmuz Cuma gününe kadar Bölgesel Amatör Lig katılımın payı olan 20 bin lirayı yatırılmadığı takdirde Bölgesel Amatör Lig'den Süper Amatör Küme'ye düşecek.
Soma Kömür İşletmelerinin Takımı alması ile eski günlerine geri dönen Somaspor, iç saha maçlarında 10 bine yakın taraftar toplayarak çoğu profesyonel takımı geride bırakırken, üzücü maden kazasından sonra 2 yıl takımın başında kalan Kulüp başkanı Sinan Vardar ve yönetimi "Siyah İnciler'e beklediği başarıyı kazandıramasa da taraftar ve kent geçmiş dönemin özlemiyle tek vücut oldu.

'İzni iptal olan memurun parasını iade edin

Darbe girişimi sonrasında yıllık izinleri iptal edilen kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), üyesi otellere bir yazı gönderdi.
Yazıda, tesislerin, kamu çalışanlarının otel rezervasyonlarının iptalleriyle ilgili daha önce yapılan ödemelerin iadeleri konusunda tolerans göstermesi istendi.

Mücbir sebep sayılıyor

TÜROB'dan Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
'Başbakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri ikinci bir emre kadar kaldırılmış, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevlerinin başına döneceği bildirilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde kamu çalışanlarının yapmış olduğu otel rezervasyonlarının, misafirin kendi iradesi dışında, öngöremediği ve engelleyemediği mücbir sebepler nedeniyle iptal edilmekte olduğu görüşü ifade edilmektedir.
Mevcut şartlar göz önüne alınarak, birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımızla bahsi geçen sebeplerden ötürü kamu çalışanlarının rezervasyon iptallerinde, misafirlerimize tolerans gösterilmesi yönündeki görüş ve önerilerimizi takdirlerinize sunarız.'

Başkonsolosa veda töreni

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın (BCCT) geçtiğimiz hafta düzenlediği davette, diplomatik çevrelerle iş dünyası bir araya geldi. Odanın geleneksel hale getirdiği davet, bu yıl bir Veda Partisine de ev sahipliği yaptı. Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner'ın, İstanbul'daki görevini tamamlaması nedeniyle, bir veda seremonisi düzenlendi.
Gecede Birleşik Krallık Büyükelçisi ve Başkonsolosu ile Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach ve BCCT Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Nice'te meydana gelen olayla ilgili üzüntülerini ifade eden konuşmalar yaptılar.
Leigh Turner'ın veda konuşmasında şu sözler yer aldı: 'Türkiye önemli ve güçlü bir ülke. Gelişmiş ekonomiye sahip demokrat ülkelerin oluşturduğu ailenin içinde de parlak bir geleceği olacağını hep birlikte umut ediyoruz. Bu yüzden dünyanın en iş dostu ekonomileri arasında yer alan güçlü bir ticari ulus olarak Birleşik Krallık, Türkiye ile ticari faaliyetler yürütmek, birlikte çalışmak ve bu işbirliğini devam ettirmek istiyor.'
Bu özel davet; Anadolu Efes, Aston Martin, Atlas Global, Avantgarde Hotel, Avivasa,Beko, Tarabya British Schools, CNR Expo, Dyson, Group Florence Nightangale Hospitals, JBC, Mey-Diageo, Nurol Holding, Sedef Group, SSP ve Vodafone sponsorluğuyla gerçekleşti.

****

DİP EKSPRES

2 milyon emekliye fark ödemesi yapılacak


SGK, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 Milyon 40 Bin 149 kişinin 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerine gönderileceği, ödemelerin 22 Temmuz 2016 tarihinde yapılacağını açıkladı.
Açıklamada, 'Bu kapsamda Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere 2 aylık tutarında, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir.
Toplam fark ödemesi tutarı 274 Milyon 857 Bin 94 TL'dir' denildi.