Maliye Bakanlığı vergi yüzsüzleri listesini yayımladı. Sizin bundan haberiniz oldu mu?
Sanmıyorum!
Çünkü; Yandaşlar, daha doğrusu yandaş medya ikili, üçlü, beşli daha doğrusu menfaati ve beklentisi doğrultusunda hareket ettiği için istediğini yazıyor, işine gelmeyeni ise görmezden geliyor. Bu genelde de böyle, yerelde de...
Çünkü devleti soymaya bir şekilde soymaya kalkanlar, paylaşımı da biliyorlar. Tabii ki, ekmeğini fakir fukara ile bölüşmeye benzemiyor, bu olay...
Bu soyguna, talana, haksızlığa karşı durmak da değil. Namussuzların bir şekilde ortağı olmak...
Aslında bu en basitinden 'yüzsüz' olarak adlandırılan sahtekarları Gelir İdaresi'nin sitesinde yayınlamak yeterli değil. Nasıl televizyonlarda 'kamu spotu' mecburiyeti varsa, tüm yayın organlarında da mecburiyet konulmalı. Yani anlı şanlı firmanın neler yaptığını hepimiz bilmeli, buna göre tavrımızı koymalıyız. Bunlarla ilan yani menfaat, daha doğrusu para bağlantısı olanlar bile. Kim olursa olsun, kendini yandaş olarak gösteren bile açıkça gösterilmeli. Kaç kez dile getirdim...
FETÖ'den içeri atılanların hepsi ama yerelde, ama genelde kime günlük ilan veriyorlardı...
Hem de birinci sayfadan. Düşünün yapılan büyük ödemeleri. Bunların yakınlığı, bağlantıları ve işbirlikleri ortaya çıkarılmalıdır.
Aslında herkes biliniyor.. Yani bunlara da hesap sorulmalıdır.

Bunlar belirlenenler...

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan listede 30 bin 319 'vergi yüzsüzü' bulunuyor. Bu kişi ve kurumlar arasından en borçlu isim ise 1,1 milyar liralık vergi borcu ile Mustafa A. Mustafa A., vakıflar veya kişilerin finansal varlıklarını yönetiyor. Gerisini siz düşünün...
Bu arada Maliye'nin beyanname vermeyi unuttuğu ya da bilmediği için sıradan vatandaşlara ceza yerine, uyarı yapması daha gerçekçi olur düşüncesindeyim. Çünkü sıradan normal, vergisini veren, devletine karşı görevlerini yerine getirenlerin istisna tutulması gerekir. Herhalde Maliye Bakanlığı bunu gözetiyordur. Mühim olan bağcıya dövmek değil, üzüm yemektir.

Seçim hilesi mi?

Yine İzmir'i yakından ilgilendiren bir karardan söz etmek istiyorum.
Daha doğrusu tepkiden...
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun seçim günü olarak 5 Ekim tarihini belirlemesine Başkan Adayı Zeki Yöndem tepki gösterdi. 'Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?' diyerek seçim tarihini eleştiren Yöndem, Ekrem Demirtaş'ın baskın seçim kararı ile rakiplerinin önünü kesme niyetinde olduğunu ifade etti.

Bu kadarı da olmaz...

55 bin kişinin oy kullanacağı, İzmir ticaretini temsil eden bir oda seçiminin, erken bir tarih olan 5 Ekim olarak belirlenmesinin yanlış olduğunu ifade eden Yöndem, 'İzmir Ticaret Odası seçimleri kent için çok önemli, Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Nedir bu acele? Bu kadar süre içinde sağlıklı ve rekabetçi bir seçim çalışması yapılamaz. 132 yıllık köklü bir kurum olan İzmir Ticaret Odası bu şekilde idare edilemez. Baskın seçim kararı bunu bir kez daha ortaya çıkardı' diye konuştu.

Sahte kampanyalara karşı...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), sıkça gündeme gelmeye başlayan sahte kampanyalar konusunda tüketicileri uyardı.
Özellikle sosyal medya kanalları ve mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşen sahte kampanyalar karşısında tüketicilerin dikkatli davranması gerektiği belirtildi. BKM, sosyal medyada çok sayıda güvenilir markanın unvan, logo ve benzeri kurumsal kimlik bilgileri kullanılarak ve internet siteleri taklit edilerek sahte kampanya kurgularıyla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Kurum, tüketicilerin bu tür girişimlerden korunmaları için kampanya içeriğini ilgili markanın orijinal ve güvenilir internet sitesinden kontrol ve teyit etmesi büyük önem taşıdığını bildirdi. Şimdi size bir başka örnek vereceğim...
Dün gönderilen mesajda söyle deniliyor:
'İş kurmak için 'Sermayem yok!' diyorsanız, KAMU Yazıp 3015'e gönderin.50.000 bin TL., geri ödemesiz devlet teşviklerini kaçırmayın'
Tabii telefon numarası da veriliyor. Kim bu parayı kaçırmak ister?
Ve tabi sonuçta soyulur. İşte hesap bunlara sorulmalı...
Fakat bunlar her türlü dolandırıcılığı bir şekilde kılıfına uyduruyor olmalılar ki, başedilemiyorlar.

Kurumsal gibi...

Uyarı yapılan dolandırıcılığın çalışma prensibi oldukça basit olduğunu belirtenler, sosyal medya kullanıcılarına, bilindik pek çok markaya ait sahte indirim kuponları veya hediye çekleri kullanımı içeren mesajlarla birlikte 'link'ler ilettiklerini, kullanıcıların bu 'link'lerle markaların sitelerine birebir benzeyen sahte sitelere yönlendirilerek, kişisel ve finansal bilgileri elde edilmeye çalışıldığını açıklıyor.

Her gün bir yenilik...

Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı yoğun bir katılımla başladı. Birbirinden güzel etkinliklere sahne olan fuarın ilk gününe düve ve inek yarışması damgasını vurdu. Türkiye'nin hayvancılıkla ilgili tüm kesimlerini Afyon'da buluşturan Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın inşa ettirdiği Canlı Hayvan Borsası'nda başladı. Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile gerçekleştirilen fuara Türkiye'nin dört bir yanından hayvancılık sektörünün temsilcileri, firmalar, üreticiler ve çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı.

Katma değerli üretim olmalı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla 2'nci çeyrek büyüme oranının yüzde 5,1 olması olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Sivri, bununla birlikte, gayri safi yurt içi hasıla içinde hane halkı ile devletin tüketim harcamalarının payının yüzde 73,7 olmasının tüketime dayalı büyümenin devam ettiğini gösterdiğini kaydetti. Sivri,  orta vadede bu durumun cari açık üzerinde olumsuz etki eden petrokimya, teknoloji ve savunma sanayii gibi yüksek ithalat rakamlarının söz konusu olduğu sektörlerin, bölge farkı gözetmeksizin özel proje kapsamında desteklenmesi ile katma değerli üretim lehine dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Hibrit teknolojisi ile tanıştılar

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bilim Kahramanları Atölyesi öğrencileri, Hibrit Festivali kapsamında ziyaret ettikleri Toyota Plaza Borovalı'da hibrit teknolojisi ile tanıştı. Elektrik enerjisi ve benzin yardımıyla çalışan araçları inceleyen öğrenciler, yeni nesil teknoloji hakkında bilgi aldı. 'Çevre Hedefi 2050' çerçevesinde otomobillerinin doğaya etkilerini sıfıra indirmeyi planlayan Toyota, öncüsü olduğu hibrit teknolojisinin Türkiye'de  daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak amacıyla; 42 il ve 55 noktada  'Toyota Hibrit Festivali' gerçekleştireceğini duyurmuştu. EÇEV Eğitim Merkezi Yöneticisi Meral Karakaya, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek için çalışmalar yürüttüklerini ve İzmir'de bulunan 11 pilot okulda müzik, seramik ve daha birçok alanda atölye çalışmaları yürüttüklerini de dile getirdi.

İzmir'i de tanıtıyorlar...

Makine sektörünüde önde gelen markası Dirinler, uluslararası nitelikte 6 fuara çıkarma yapacak. Arızasını önceden bildirme yeteneğine sahip pres makinesi ilk kez kamuoyuna tanıtılacak. Grup şirketlerinden Dirinler Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. İzmir'de 4-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek MAKTEK, 6-9 Ekim tarihlerinde  İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenecek Endüstri ve Makine Fuarı (TIEE), 7-10 Kasım'da Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenecek Metal ve Metal İşleme Fuarı Blechexpo ile Bursa fuarlarına katılacak. Grubun CNC kontrollü tezgahlar üretiminde sektörün amiral gemisi konumunda olan diğer markası Dirinler Sanayi Makineleri ve Endüstri ise 18-23 Eylül'de Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek EMO Fuarı, İzmir'de düzenlenecek MAKTEK ile İngiltere'nin Birmingham kentinde 9-13 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecek Machexhibition fuarlarına çıkarma yapacak.

Sezonun ilk tarhanasını üretti

Ege tipi tarhana denilince ilk akla gelen tarhana markasından birisi olan Tombul Tarhana 2017 yılının ilk tarhanasını üretti.
Yeni sezona yeni ürünler ile girmeyi planlayan firma yılda 6 ay tarhana üretiyor. Tombul tarhana yeni sezonda ilk üretimini gerçekleştir. Tombul tarhananın her zaman taze ve mevsiminde yetişmiş sebze ve baharatlardan üretildiğini belirten Çeltik bu nedenle yılda 6 ay üretim yaptıklarını belirtti. Yıl içinde en fazla 6 ay tarhana ürettiklerini söyleyen Tombul Doğal Ürünler sahibi Kemal Çeltik üretimlerinin 6 ay ile sınırlı kalmasını ise şu şekilde açıklıyor; 'Ürünlerimizde mevsiminde yetişmiş taze sebze ve baharatlar kullanıldığı için üretim zamanımız 6 ay ile sınırlı' dediği açıklaması ile her daim taze ve mevsiminde yetişen ürünler kullandıklarının altını çiziyor.

İzmir'den vazgeçemiyorlar
 
ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş; ülkemiz ve bölgemiz fuarcılığını geliştirmek için yerel paydaşları ile bir araya geliyor.
Bu kapsamda Türkiye genelinde gerçekleştirilen ANFAŞ Basın ve Sektör Buluşmaları'nın İzmir toplantısı 19 Eylül 2017 (Salı) günü Mövenpick Hotel İzmir'de saat 09.30'da başlayacak..
 
Öngörüler ve beklentiler
 
'2017 Yılına İlişkin Ekonomik Değerlendirmeler ve 2017 Yılının İkinci Yarısına Ait Beklenti ve Öngörüler' başlıklı toplantı, 18 Eylül 2017 tarihinde saat 17.00'de EGİAD Dernek Merkezi'nde gerçekleşecek.  Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olarak faaliyet gösteren Ünlü & Co Firması'nın Araştırma Direktörü Vedat Mizrahi'nin konuşmacı olarak katılacağı toplantıda; 2017 yılı Türkiye Ekonomisinin Değerlendirmesi, 2017 yılının ikinci yarısına ilişkin öngörüler ve beklentiler,  Kur riskine karşı korunma teknikleri, Kur ve Faiz konusundaki beklentiler Konuları üzerinde durulacak.

İlgi gördü....

Türkiye zeytinyağı sektörünün önemli aktörlerinden Poyraz Zeytinyağları, WorldFood İstanbul 25. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Zeytinyağı ürün yelpazesinden bir çok ürünüyle fuarda boy gösteren Poyraz Zeytinyağları, özellike Orta Asya Türki Cumhuriyetleri ve Orta Doğu ülkeleriyle önemli bağlantılar ve iş anlaşmaları gerçekleştirdi.

ABD'den hurda alımını yasaklıyor

On yıllardan beri gemiler, geri dönüşüm için Amerika'dan Çin'e konteynerlerle hurda taşıyordu. Şimdi bu 'yıllık 5 milyarlık' ticaret sona erme riskiyle karşılaştı. Pekin, Dünya Ticaret Örgütü'ne, ABD'den gelen ve içinde plastik türleri ve değişik kağıtlar da bulunan 24 tür katı atığın ithalini yasaklamayı düşündüğünü bildirdi.

DİP EKSPRES

Çin 2020'ye kadar etanol yakıta geçmeyi planlıyor
 

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ulusal Enerji İdaresi, 2020'ye kadar araçlarda etanol yakıt kullanımına geçmenin planlandığını açıkladı.
İdare'nin yetkilisi, Çin'in çevre dostu yakıtların kullanımını teşvik amacıyla söz konusu planı duyurduğunu belirterek, etanol yakıtın fosil yakıtlara ideal bir alternatif olduğunu vurguladı.
E10 olarak bilinen etanol yakıt, benzine yüzde 10 oranında etanol eklenmesiyle elde ediliyor. Yakıt, karbon emisyonlarını azaltması ve enerji darboğazını rahatlatması nedeniyle dünyada yaygın olarak kullanılıyor.