Haber Ekspres'in ilk kez açıkladığı ve yazdığı oldu...
İzmirlilerin de isteği yerine geldi:
AKP'nin yeni Genel Başkan Adayı olarak Binali Yıldırım açıklandı.
Şimdi piyasalar ne olacak?
Bunu da heyecanla bekliyoruz...
Binali Yıldırım'ın ilk sözü 'Büyük uyum içinde!' oldu...
Açıklamanın yapıldığı sırada İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın öne çıkmasını sağlayan İzmir değil de, memleketi Erzincan'dan yayın yapıldı.
Halbuki İzmir'deki heyecan daha fazla idi...
Erzincan'da açıklamayı bekleyen bir avuç partili vardı.
Yağmur başlayınca bazıları şemsiyesini açtı, bazıları da sığınmak için bir saçak altı aradı.
Müstakbel Başbakan, bizim 'Milyon Ali' dediğimiz Binali Yıldırım mikrofon gelince, yine her zaman olduğu gibi bir 'Temel' fıkrası anlattı...
'Haberi yokmuş!' gibi davrandı...
Konuşmasını hazırlamadığını belirtirken, danışmanı, konuşmasını belli etmeden kürsüye, önüne koydu...
Halbuki o anda, hatta daha önceden Erzincan'da, belediye hopörlerinden sürekli 'Hemşehrimizin Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı açıklanacak' denilerek ahalinin meydanda toplanması istendi.
Şimdi bu ön bilgiden sonra, memleketin haline gelelim:
Hepsi yasaklanmayacak 
Rusya'nın Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerini tamamen yasaklamayı planlamadığı bildirildi.
Rus haber ajansı RIA Novosti'de yer alan habere göre, Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi Başkanı Sergey Dankvert, Türk yetkililerin ithal edilen ürünlerle ilgili Rusya'nın endişelerine yapıcı yaklaştığını, bu nedenle Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin tamamen yasaklanmasının düşünülmediğini söyledi.
Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin gereken koşulları sağlaması gerektiğini belirten Dankvert, 'Bu konuda da gerek Rus, gerek Türk tarafı çalışıyor. İlerleme kaydettiğimizi söyleyebiliriz' diye konuştu.
Rusya, 1 Ocak 2016 itibarıyla Türkiye'den portakal, mandalina, üzüm, elma, armut, şeftali, çilek, domates, soğan, karnabahar, brokoli, salatalık ve marul gibi ürünlerin ithalatını yasaklamıştı. Rusya, kabak ithalatını 'resmen' durdurdu.
Bu arada Rusya,Türkiye'den kabak ve bal kabağı ithalatını durduracağını dün resmi olarak açıkladı.
Rus Gıda Güvenliği Kurumu Rosselkhoznadzor tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren (dün) Türkiye'den kabak ve bal kabağı alımının geçici olarak durdurulacağı kaydedildi.
Açıklamaya göre, Türkiye menşeli kabak ve bal kabağının doğrudan veya üçüncü ülkeler üzerinden Rusya'ya ithalatı durduruldu.
19 Mayıs altın fiyatları 
Altın fiyatları düğün sezonu öncesinde yükselişini sürdürüyor. Kapalıçarşı'da altın fiyatlarını da belirleyen altının onsu yüzde 0,4 yükselerek 1277 dolara çıktı. 
Altın yatırımcısının en çok talep gösterdiği çeyrek altın fiyatları da bu yükselişten büyük etki görüyor. 
Çeyrek altın fiyatları geçtiğimiz hafta 200 lirayı görmüştü. 
Altının gram fiyatı, yüzde 0,3 düşüşle 121,40 lirada seyrediyor. Dün özellikle küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle yükseliş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, 123,52 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 
Gram altın, 123 liranın üzerinde etkisini artıran kar satışları ve döviz kurundaki gerileyişle kazançlarının bir kısmını geri vererek dün günü 121,91 liradan tamamladı.
Çeyrek altın fiyatının, son günlerde yurt dışı piyasaların da etkisiyle 200 liranın üzerine çıkması, kuyumcuların işlerini azalttı. 
Düğünlerin arttığı bugünlerde vatandaşların, hediye olarak çeyrek altın yerine para takmaya yöneldiğini ifade ediliyor.
GO Bayi Konseyi İzmir'de gerçekleşti
GO bayilerine yönetimsel süreçte söz hakkı tanıyan GO Bayi Konseyleri'nin II. Dönem II. Toplantısı, İzmir'de gerçekleşti. İpragaz CEO'su Selim Şiper ile Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay'ın da hazır bulunduğu GO Bayi Konseyi'ne 14 GO yetkilisi ve 10 GO bayi temsilcisi olmak üzere toplam 24 kişi katıldı. 
GO Bayi Konseyi'nde yaptığı konuşmada; bayilerin, İpragaz'ın temel taşını oluşturduğunu vurgulayan İpragaz CEO'su Selim Şiper, 'Bayi öncelikli bu yaklaşımımız, dün de böyleydi, bugün de hiçbir şey değişmedi ve bundan sonra da aynı şekilde olacak.
GO'nun İpragaz'dan aldığı kalıtsal özelliklerinden biri de budur ve özgün BADO felsefesinin de en önemli doğuş nedenlerinden biridir. 
Sizler, gerçekten de bizler için çok önemlisiniz. 
Bu nedenle bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve sizin GO markasına yaptığınız tüm katkılardan büyük memnuniyet duyuyorum' açıklamasında bulundu. 
İzmir Swissotel'de gerçekleştirilen II. dönemin II. GO Bayi Konseyi'nde, 'Akaryakıt piyasasındaki gelişmeler', 'Önceki konseyde alınan kararlar ve sonuçlarının değerlendirmesi', 'Teknolojik gelişmeler', 'Pazarlama süreçleri', 'İstasyon çalışanları için uzaktan eğitim platformu', 'Mühendislik süreçleri' gibi konular ele alındı. 
Neler üretmeliyiz?
Ege Üniversitesi 13. Biyomühendislik Günleri'nde konuşmacı olarak yer alan VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş; Türkiye'nin 1,34 dolar olan 1 kg'lık ürün ihracatının artırabilmesi için 1 kg'ı 675.000 dolar olan biyoteknolojik ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş, biyoteknoloji ve biyoekonomiye yönelik Türkiye ve dünyadan istatistiki bilgiler verdi, sektörel deneyimlerini de paylaşan Dr. Varlıbaş gençlere 'Kâşif ruhunuzu kaybetmeyin!' şeklinde öneride bulundu.
Dr. Ercan Varlıbaş; cari açığı azaltmanın, ekonomik kalkınmanın sağlanmasında biyoteknolojinin stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak; 'Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2015'te açıkladığı ihracat verilerine göre Türkiye'nin 1 kg.'lık genel ihracatı 1,34 dolar, gelişmiş ülkelerde ise bu oran 5 dolar seviyelerinde. Buradan çıkan sonuç, Türkiye'nin yeterince katma değeri yüksek ürünler üretmediği. Bir ürünün bilgi yoğunluğu arttıkça maliyeti düşmektedir. Biyoteknolojik ürünler yükte hafif pahada ağır ürünler ve 1 kg. biyoteknoloji ürün ihracatı 675.000 dolar değerinde. Sektörün stratejik öneminin farkında olan ülkeler bu alana yatırım yapıyor' diye konuştu.
Aliağa'nın yükselen değeri: Egelim Lojistik
Ege Bölgesi'nin lider lojistik firmalarından 'Egelim Lojistik' artan talepler doğrultusunda, 42 adet yeni Volvo Trucks çekici alımı yaparak araç filosunu güçlendirdi.
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 1988 yılından bugüne hizmet veren Egelim Lojistik, filosuna kazandırdığı yeni araçlarını kamuoyuna tanıttı.
Volvo Firmasıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyen Egelim Lojistik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erim, basın mensuplarına firmasının başarı hikâyesini ve gelecekteki hedeflerini anlattı.
Volvo Grup Kamyonları Ticari Direktörü Şafak Tuğut da, Volvo Trucks adına teslimatını gerçekleştirdiği araçların teknik özellikleri ve donanımları hakkında bilgi verdi. 
Özellikle son yılların yükselen yıldızı olarak görülen Egelim Lojistik, gerçekleştirdiği 5 milyon Euro değerindeki bu yatırımla gücüne güç, kalitesine kalite katarken, hedeflerini de zenginleştirdi. 
200 araçlık filosuyla yaklaşık beş yüz kişiye istihdam sağlayan ve yörede önemli bir iş kapısı haline gelen 'Egelim Lojistik'in yükselişi bölge halkının da gurur kaynağı oldu.
Atatürk Havalimanında POLNET çilesi
Atatürk Havalimanı'nda dün sabah saatlerinde POLNET Bilgi Sistemi'nde meydana gelen arıza nedeniyle uzun bir süre yurda giriş çıkış yapılamazken, yolcular pasaport kontrol noktaları önünde saatlerce beklemek zorunda kaldı.
THY Atlanta uçuşlarını Coca Cola Müzesi'nde tanıtıyor
ABD'deki 9'uncu uçuş noktasını açan Türk Hava Yolları, Coca Cola Müzesi'nin önüne dev bir Boeing 777 maketi koyarak tanıtımlarına hız verdi.
Türk Hava Yolları; Amerika kıtasındaki 15'inci, ABD'deki de 9'uncu uçuş noktası olan Atlanta'da tanıtım çalışmalarına hız verdi. Kısa sürede 54 bin bilet satan THY, kentin simgelerinden biri olan Coca Cola'nın müzesi önündeki dev uçak maketi ile tanıtım gerçekleştiriyor.
THY, Batman Superman filmi için özel boyalı Boeing 777-300ER uçağının maketini Coca Cola Müzesi'nin girişine yerleştirdi. 
Her yıl milyonlarca kişi tarafından gezilen müzenin önündeki maket kısa sürede büyük ilgi çekti.
Her gün yüzlerce kişi bu maketin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek soysal medyada paylaşıyor.
AVM cirosunun yüzde 25'i 'boğaz'dan
Rönesans Gayrimenkul Başkan Yardımcısı Özgümüş, eskiden AVM cirosunun yüzde 5'inin yemekten geldiğini, bu oranın artık yüzde 20-25'e çıktığını söyledi.
1.2 milyar Euro'luk 9 alışveriş merkezi (AVM) yatırımı yapmaya hazırlanan Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, yeni nesil AVM'lerde çok fonksiyonluluğun öne çıkacağını söyledi. 
Özgümüş, 4'üncü nesil AVM olarak tanımladıkları bu konseptte dikkat çeken bir başka değişimin de yemek alanlarıyla ilgili olduğunu belirtti.
Özgümüş, '10 yıl öncesine kadar AVM metrekare ve cirolarının yüzde 5'ini yemek alanları oluştururdu, şimdi ise özellikle büyük şehirlerde bu oran yüzde 20-25'lere yükseldi' diye devam ederken, dışarda yeme alışkanlığının artmasının yeni nesil AVM'lere yansıdığını kaydetti.
***
DİP EKSPRES

23 bin dekarlık meraya büyük yatırım
İzmir'in Bergama ilçesinin eşsiz güzelliğe sahip Çamavlu Mahallesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen İzmir İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında 23 bin dekar meranın açılışı yapıldı. Açılışa İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten de katıldı.
'Mera Amenajman ve Islah Projesi' kapsamına alınan meraya toplam 800 bin TL'lik yatırım yapılacak.
Çamavlu Mahallesi meydanında yapılan açılış töreninde konuşan Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama'nın dünyanın cennet köşelerinden olduğunu söyledi.
Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Mesut Akdamar, 'Dünyada olduğu gibi ülkemizde de meraların önemi her geçen gün artıyor. Meralar sadece doğal ve biyolojik zenginlik alanları değil, aynı zamanda hayvancılığa sağladıkları yem itibariyle de hayvancılığımız için vazgeçilmez alanlardır. Hayvancılık maliyetlerinin içerisinde en önemlisini % 70'lik oranıyla yem oluşturmaktadır. 
Yem maliyetini azaltan en ucuz ve en verimli alanlar olan meralarda Türkiye çapında 1215 tane mera ıslah projesi uyguladık. 
Bu projeler ile yaklaşık olarak toplam 6 milyon dekar alanı ıslah ettik. Bugün burada açılışını yaptığımız mera, bu projelerden birisidir. Bakanlık olarak İzmir'de bu tür projeleri destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Mera ıslahında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üreticilere hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.
Ot olmazsa et olmaz, ot olmazsa süt olmaz
Bütün üreticilerimizin de bildiği gibi 'Ot olmazsa et de, süt de olmaz!' diye konuşan Güldal, bu noktadan hareketle Çamavlu Mahallesi'nde yaptığımız mera proje alanı 23 bin 600 dekar. Bugüne kadar bu bölgede çalışılmaya başlanmış en kapsamlı projedir. Bu projenin ıslah kaynağını Bakanlığımız, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü karşıladı.
Projenin toplam maliyetinin 800 bin TL olduğunu söyleyen Güldal, bunun 4'te 3'ünün Bakanlık tarafından karşılandığını söyledi. Güldal, 'Para harcamak kolay. Ancak bu konuda yatırım yapmaktan daha önemlisi sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. En uzun sürede, en yüksek kalitede en verimli mera kapasitesini kullanmak için otlatma planı yapmak, yeni ekilişler yapmak ve bir mera yönetimi ile planlama, sulama, gübreleme otlandırma gibi çalışmaları yürüterek hareket etmek gerekiyor.' dedi.