2017 yılında Türkiye Mükemmellik Ödülünü alarak Türkiye'deki serbest bölgeler içerisinde yine bir ilke imza atan ESBAŞ, mükemmel şirketleri ESBAŞ II. Mükemmellik Zirvesinde bir araya getirdi.
Dün Ege Serbest Bölgesi, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen Zirveye, Türkiye'de ödül alan çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

Mükemmel kuruluşlar zirvede

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler'in ev sahipliği yaptığı Zirveye, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı da katıldı. Zirvede 2015 yılında Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülünü alan Antalya Sabiha Gökçen Anaokulu, 2017 yılında Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü ve 2017 EFQM Mükemmellikte Başarı Ödülünü alan Tarsus Belediyesi ile 2017'de Türkiye Mükemmellik Ödülünü alan AGDAŞ'ın yetkilileri 'Mükemmellikte Deneyimli Kuruluşlar' oturumunda deneyimlerini paylaştılar.

ESBAŞ'a mükemmellik ödülü

ESBAŞ, KalDer'in yaptığı değerlendirmeler sonucunda EFQM Mükemmellik Modeli kapsamındaki ödül değerlendirme sürecini başarıyla geçerek 2017 Türkiye Mükemmellik Ödülünü almıştı. Bu ödül sürecindeki yapılan çalışmalar ve uygulamalar ile fark yaratan süreçlerini Zirve'de katılımcılara aktarıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlendi

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Zirvenin bu yılki programında da Ege Serbest Bölgesindeki firmaların 'İyi Uygulamalarına' yer veriliyor. KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çömden'in Moderatör olarak katıldığı oturumda, broadAngle, Stackpole, Eldor Elektronik ve Delphi Technologies firmalarının yanı sıra Festo firması yetkilileri de kendi şirketlerindeki iyi uygulamalar konusunda katılımcılara detaylı bilgi verdi. Zirvede ayrıca Argüden Yönetişim Akademisi ile Garanti Bankasından katılan yöneticiler 'Entegre Düşünce' konusunda özel bir sunum yaptılar.
Zirve gün boyu sürdü...
Oğuz Benlioğlu'nun yaptığı 'Mikro İfadeler-Mimiklerimiz Yalan Söylemez' sunumu ile son bulan Zirveye 200'e yakın konuk katıldı.

Nükleer santraller zirvesi

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nin beşincisi 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Pullman İstanbul Convention Center'da yapılan Zirveye, nükleer sanayinin dünya çapında önde gelen isimleriyle birlikte Gedik Holding ve İstanbul Gedik Üniversitesi de katıldı. İstanbul Gedik Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Neşe Bakan'ın verdiği bilgiye göre; V. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuara, reaktör işleten ve santral inşaatı yapan uluslararası firmalarla Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'daki nükleer projelerinin bir parçası olmak isteyen kuruluşlar da katıldı. Etkinlik süresince Türk Firmaları Nükleer Ticari Eşleştirme Platformu aracılığıyla nükleer sanayiyle ilgili fırsatlarla tanışmış oldu.

İpekyolu'nun kapıları açıldı

Gazeteci Büyüğümüz Ergüder Tırnova, Tarihi İpekyolu'nu tekrar canlandıracak ve Türkiye'yi yeni bir dijital ticaret merkezi ile tanıştıracak dünyanın en büyük online satış şirketlerinden DHGATE.COM, Türkiye ofisini açtığını söyledi.
Çin'in en büyük dijital ticaret merkezlerinden DHGATE.COM Macaristan ve ABD'den sonraki en büyük ofisini Türkiye'de açtı. Açılış öncesi konuşan Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing, İstanbul ofislerinin 2018 yılındaki uluslararası en büyük yatırımlarından birisi olacağını belirterek şunları söyledi: 'Dünya genelinde 7 dijital ticaret merkezimiz var. Halen dijital ticaret merkezimizde 1,4 milyon satıcı, listelenmiş 40 milyon dan fazla farklı ürünü satışa sunmaktadır. DHGate olarak bugüne kadar 230 ülkede, 1,4 Milyar parça ürünü sahipleriyle buluşturduk. Amacımız Türk tüketicilerinin yanında B2B yani üretici ve tedarikçilerinde bir araya geldiği global bir platform oluşturmak.'

DİP EKSPRES

BATÜDER'i ziyaret etti


Sırbistan'ın Pirot Şehrinden üst düzey katılımlı ticari heyet Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER)'i ziyaret etti. Heyette Pirot Bölge Belediye Başkanı Dragana Toncic, Pirot Şehri Milletvekili Nebosja Ivanov, Pirot Ticaret Odası Başkanı Dr. Dragan Kostic, Pirot Serbest Bölgesi Müdürü Aleksandar Simonovic, D-Company Genel Müdürü Dragan Ciric yer aldı.
Görüşmenin açılışında konuşan BATÜDER Genel Başkanı Akın Kazançoğlu, Türkiye - Sırbistan arasında ticari ilişkiler ve yatırımlar konusunda genel başlıklarıyla bilgiler sunarak İZMİR'i ve BATÜDER'i tanıttı.