Bu hafta TFF 1. Lig'e değineceğim. Hatayspor ve BB Erzurumspor doğrudan Süper Lig'e çıktı. Bu normal bir şeydi ama Play-Off'ta büyük bir sürpriz yaşandı. Fatih Karagümrük, ligin favorileri Akhisarspor ve Adana Demirspor'u eleyerek, mutlu sona ulaşan 3. takım oldu.
***
Fatih Karagümrük için ilginç bir sezon oldu. Lige iyi giriş yapsa da, inişli çıkışlı bir performans sergileyince teknik direktör dayanmadı. Play-Off hattına girip çıktı sık sık. 6 farklı isim takımın başında sahaya çıktı. Son haftaya kadar ilk 6'da bitirmeyi garantileyememişti. Altay'ın yoluna taş koyma olasılığı vardı ama buna izin vermedi. 
***
Akhisarspor, deneyimli bir kadroyla lige başladı. Hedef şampiyonluktu. İlk 2 sırayı zorladı ama başaramadı. Play-Off'ta Fatih Karagümrük deplasmanında avantajlı bir skorla evine gitti. Ancak rövanş maçında hedefsiz bir takım hüviyetinde mücadele etti.  Yenildi ve elendi. Rakibi tam tersi, inançlı ve çok istekliydi. Çok iyi hazırlanmışlardı mentalite ve fiziki olarak. 
***
Altay da Akhisarspor gibi büyük umutlarla sezona başlamıştı. Son haftaya Play-Off umuduyla girdi fakat başaramadı ve ligi 7. sırada bitirdi. Siyah beyazlı takımı 2 maç yaktı. Deplasmanda küme düşmek üzere olan Eskişehirspor ile 30. haftada 2-2 berabere kadı ve 2 puandan oldu. Sondan 2. haftada ise sahasında BB Erzurumspor'a mağlup oldu. Sahaya yansıttığı korkak futbol, eceline faydası olmamıştı. 5 puanlık hiç olmayacak kayıp, sezonu hayal kırıklığı ile bitirmesine neden oldu.
***
Ligin yeni ekibi Menemenspor, sezona kötü başlasa da Cenk Laleci'nin takımın başına geçmesiyle büyük bir çıkış yaptı ve 2. sıraya kadar yükseldi. Bu süreçte 10 hafta boyunca yenilgi yüzü görmedi. Küme düşmemeye oynayan takım, şampiyonluk hayalleri kurmaya başladı. Ancak çıkış devam etmedi, tam tersi düşüşe geçti. Ne küme düşme korkusu yaşadı ne de Süper Lig hayali kurabildi, 10. sırada sezonu kapattı.
***
Balıkesirspor için sorunlu bir sezon yaşandı. Üst sıraları zorlayabilecek iyi bir takım olmasına rağmen parasızlık yüzünden her şey alt üst oldu. Sezon ortasında bir çok önemli oyuncusunu kaybetti. Buna rağmen sırtı yere gelmedi, küme düşme korkusu yaşamadan sezonun sonunu getirmeyi başardı.
***
Altınordu, 1. Lig'deki en kötü sezonunu yaşadı diyebilirim. Kadrosunda bulunan oyunculardan istediği performansı alamadı, şampiyonluk yerine küme düşmeme yarışına girdi. Son haftaya kadar diken üstünde gitti. Hiç hatırlamak istemeyeceği sezonu, 14. sırada bitirdi. Ligi genellikle 7. sırada bitirdiği için, Yedinordu şalabını takmıştın kırmızı lacivertli takıma. Bu sefer 2'ye katladı, Double Yedinordu oldu. 

Balotelli Beşiktaş'ı çökertebilir

Gittiği her takımda olay çıkaran, her seferinde sorunlu ayrılan Mario Balotelli'ye Sergen Yalçın kefil olmuş. Şimdiye kadar hiç bir teknik direktörün dizginleyemediği yıldız oyuncuyu Sergen Hoca düzeltebileceğine inanıyor. 
Başarılı olma olasılığı yok denecek kadar az ama imkansız değil. Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. 'Denedim olmadı, ben de kadro dışı bırakırım' demekle iş bitmiyor. Sahada çok güzel bir performans sergileyebilir, güzel gollar atabilir, takımını galibiyete taşıyabilir; ancaaakkk... Sorunlu insanlar çevresini huzursuz eder. Yani Beşiktaş'ın diğer oyuncuları, Balotelli'nin negatif davranışlarından olumsuz etkilenebilir ve performanslarında düşüş olabilir. Böyle durumda taraftar gerçeği bilmediğinden, saha içindeki oyuna bakar, iyi oynayan Balotelli'yi alkışlar, onun yüzünden performanslarının altında kalan oyuncular yuhalanır. Bu Beşiktaş için büyük bir çöküş olur, hedeflerinin çok uzağından kalır.