1. Lig'de İlginç bir sezona şahit oluyoruz. Üst sıralarla alt sıralar arasındaki puan farkı çok az. Küme düşmemeye oynayan takımlar üst üste galibiyetlerle Süper Lig'i hedeflemeye başlarken, art arda mağlup olanlar da Süper Lig'i düşünürken, küme düşme korkusu yaşamaya başlıyor.

İlginçlik bu kadarla kalmıyor. Puanların birbirine çok yakın olmasına rağmen Süper Lig'e doğrudan çıkacak 2 takım önceden, Play-Off'a kalanlarla küme düşenler ise 1 hafta önceden belli oldu. Son hafta sadece Play-Off'ta eşleşecek takımlar belirlenecek.

35. haftada neler oldu?

Lig lideri Ankaragücü sahasında Boluspor'u ağırladı. Süper Lig'i garantilediği için her türlü skor ortaya çıkabilirdi. Her ne kadar sarı lacivertli taraftarlar Bursaspor için oynamalarını istese de hayal kırıklığına uğradılar ve konuk takım 2-1 galip gelerek, kümede kalmayı garantilemiş oldu.
Süper Lig'e çıkmayı başaran diğer takım Ümraniyespor, Denizlispor'u konuk etti. Horozlar galip gelerek son haftaya bırakmadan ligde kalmayı garantilemek istiyordu. 0-0'lık beraberlikle istediklerini almayı bildiler.
Bandırmaspor Play-Off'lara kalmıştı. Alacağı sonuçlar sadece ilk turdaki rakibini belli edecekti. Rakibi Bursaspor küme düşme hattındaydı. BanBan, iddiası olmamasına rağmen, müsabakayı ciddiye aldı ve Bursaspor'u 4-2 yenerek, küme düşmesine neden oldu.
Play-Off'u garantileyen İstanbulspor, bu hattın içine girme şansı devam eden Samsunspor'a geçit vermedi. Mücadele 0-0 sona erdi ve rakibinin ümitlerini bitirmiş oldu.
Play-Off'u garantileyen bir diğer takım Erzurumspor, az da olsa küme düşme ihtimali bulunan Keçiörengücü'yle kozlarını paylaştı. Müsabaka 2-2 beraberlikle sona erdi ve konuk takım istediğini almış oldu.
Haftanın en önemli maçı Eyüpspor ile Kocaelispor arasında oynandı. Biri Play-Off diğeri küme düşmeme mücadelesi veriyordu. Gülen taraf 2-1'le ev sahibi oldu. Kocaelispor bu mağlubiyetle 1 senenin ardından yeniden 2. Lig’e döndü.
Haftanın en ilginç maçı Manisa FK - Tuzlaspor müsabakası idi. Manisa FK son hafta baydı. Sezonun son maçını oynuyordu ve küme düşme tehlikesi az da olsa vardı. Tuzlaspor ise Play-Off şansını sürdürmek istiyordu. Biri istediğini alacaktı, o da karşılaşmayı 4-1 kazanan ev sahibi taraf oldu. Bu mücadeleyi ilginç kılan şey, biri Süper Lig'i hedeflerken diğeri 2. Lig korkusu yaşamak istememesine rağmen, haftayı aynı puanla kapatmış olmaları.
Küme düşme korkusu yaşayan iki takım Menemenspor ile Gençlerbirliği İzmir'de kozlarını paylaştı. Ev sahibi takımın işi mucizelere bağlıydı. 3-1 yenildi ve küme düşmesi kesinleşmiş oldu.

Altınordu çok zorlandı

Altınordu, küme düşmesi haftalar önce garantilenmiş Balıkesirspor'u konuk etti. Geriye düştüğü müsabakayı, 2. yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı ve ligde kalmayı garantiledi.
***
İlk dakikalarda ev sahibi takım yüklense de pozisyon bulmakta zorlandı. Bulduklarında son vuruşlar çok kötüydü. Orta sahada yeterince çoğalamadı. Defans kalabalık, hücum kalabalık ama blokları birleştirecek, geriden ileriye topu taşıyacak oyuncu sayısı azdı.
Fazlaca rahatlık vardı. Arkadan gelen rakip oyunculara dikkat etmedikleri oldu ve netice olarak kaptırıldı. Bu hata hücum da defansta da yapıldı. Defans arkasına adam kaçırdı. 9. dakikada golü yedi. Bir penaltıdan faydalanamadı ve ilk yarıyı geride kapattı.
2. yarıya 2 oyuncu değişikliğiyle başladı ve hızlı bir giriş yaptı. Bu sefer pas trafiği çok güzeldi. Hakimiyeti tamamen eline aldı, bulduğu 2 golle galip gelmeyi başardı.
***
Mücadeleye Balıkesirspor genç ağırlıklı kadroyla çıktı. İlk yarı oldukça beğendim. Paslaşmalar çok güzeldi. İleriye gittiğinde bile hızlıca geri döndü, rakibine boş alan bırakmadı. Ancak 2. yarı yapılan oyuncu değişiklikleri mi bilemeyeceğim, güzel futboldan uzaklaştı. Girenler daha tecrübeliydi ama tecrübe futbolda her zaman daha iyi anlamına gelmez. Uyum çok önemli. Belki de bunun kurbanı oldu ve ilk yarıyı çok arattı.
***
Maçın adamı bana göre kaleci Yiğithan Kır oldu. Ligde 2. maçı olmasına rağmen son saniyelerde hatalı çıkıp, penaltıya sebebiyet vermesi dışında fazla sırıtmadığı gibi, 2 tane de penaltı kurtardı.
Oğuzhan Aynaoğlu ilk yarı güzel futboluyla dikkatimi çekti ama 2. yarı sahada pek varlık gösteremedi. Bu sebepten de 55. dakikada oyundan alındı.
İki takımın kadrosunun tamamı Türk oyunculardan oluşuyordu. Yedekler dahil, 1 tane bile yabancı oyuncu yoktu.