TFF 1. Lig’de 33. hafta geride kaldı. 1 maç dışında tüm maçlar aynı saatte oynandı. Şampiyonluk ve Play_Off iddiası devam eden takımların kazanacağını tahmininde bulunmuştum, yanılmadım. Bir tek Ümraniyespor - Altay maçı çekişmeli geçer diye düşündüm, 3 ihtimalli olarak baktım.
Tahminlerim tuttu ama beni şaşırtan bazı durumlar oldu. Adana Demirspor evinde konuk ettiği Balıkesirspor karşısında çok zorlandı, golü ancak 57. dakikada bulabildi. Ama sonrasında çok çok büyük bir hakem hatası geldi. Eski Balıkesirli oyuncu Okan'ın geri pası kısa düşünce, Manaj golü attı ve skora eşitliği getirdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Hakem de bu karara uyup golü iptal etti. Böylesine bir hata, son 2 haftada Süper Lig'e çıkacak takımın değişmesine neden olabilir. 1-1 olsa da yine de Adana Demirspor'un bir şekilde kazanacağını düşünürdüm gerçi ama hakemlerin böylesi hataları, çok olayların yaşanmasına sebep olabilir.
***
Giresunspor, Akhisarspor'u 3-0 yenerek 2. sıradaki yerini korudu. Bu maçta da olaylara gebe şeyler yaşandı. Karşılaşmaya bakarken tezahürat sesleri kulağıma geldi. Aklıma Süper Lig maçlarında yayıncı kuruluşun renklilik olması amacıyla tezahürat efekti verdiği geldi ve geçiştirdim. Ama sonrasında uyandım ve bu uygulamanın 1. Lig'de olmadığını hatırladım. Maçta gerçekten de seyirci varmış. Hem sokağa çıkma hem de maçlarda seyirci alma yasağı varken, bu kadar kişi nereden çıktı?
Bunun cevabı önceki haftalarda... Adana Demirspor - Giresunspor maçında da Adana ekibi tribüne taraftar almış ve sadece para cezasıyla yırtmış. Para miktarı da milyonlarca liranın döndüğü sektörde cep harçlığı kadar olunca aynı uygulamayı, cezayı göze alarak Giresunspor yapmış. 
Atlamamak lazım ki, Adana Demirspor da bu hafta taraftarı tribüne almış ama emniyetin devreye girmesiyle herkes stattan çıkartılıp, evlerine gönderilmiş.
Başka takımlar da cezayı ve virüsü hiç önemsemeyerek aynı şeyleri yaptı, onlarda 12 bin lira gibi küçücük miktarla cezalandırıldı.
Tribüne taraftar alınması ev sahibin kazanma olasılığını daha arttırıyor. Skora doğrudan etki eden bir şey. O zaman TFF'nin yapması gereken şey, stada taraftarını alan takımın hükmen mağlup ilan edilmesi. Bunu en başta yapmış olsaydı, bir daha hiç kimse cesaret edemezdi. İpin ucunu kaçırdı ve bu yüzden kurallara uyan takımların çok büyük zarara uğramasına neden oldu. Asıl cezayı onlar aldı. 
***
Samsunspor, evinde öne geçtiği maçta, küme düşmesi kesinleşmiş Ankaraspor karşısında beraberlik golünü yedi. Oysa alıp, götüreceğini düşünmüştüm, 64. dakikayı beklemek gerekti. Öne geçti ve maçı 3-1 kazandı. 3'lü averajla 3. sıradan daha yukarıya çıkmayı başaramadı.
***
Son hafta ilk 3 sırada yer alan takımlar, ligde hiçbir iddiası kalmamış takımlarla oynuyor. Üçünün de kazanacağını düşünüyorum. 
İstanbulspor ve Altay Play-Off'u garantilediler. Onlar için önemli olan elemelerde karşılaşacakları rakipler. Altınordu ve Keçiörengücü'nden biri bileti alacak. İkisinin de rakipleri iddiasız ekipler. Onların da kazanacağını düşünüyorum. Bu durumda Şeytanlar 2 puan önde olduğu için Play-Off'a kalan son ekip olacaktır. 
Küme düşen takımlar belli oldu, dipte bir çekişme olmayacak.
Yaptığım tahminler elbette ki yüzde yüz tutacak değil. Sürprizler hayatımızda sürekli olur. 1 hafta bekleyip, neler olacağını göreceğiz.