Aldığı başarılı sonuçlarla beni sürekli şaşırtan Altınordu, yine bunu başardı. Ama bu sefer başarı ile değil, başarısızlıkla. Okyanusları aştı, dereyi aşamadı. Konuk olduğu Bandırmaspor'a karşı 45 dakika 1 kişi fazla oynadı, 2 kere öne geçti, 2 penaltı yaptırıp, beraberlikle yetinmek zorunda kaldı.
***
Bandırmaspor, ligde küme düşme hattıyla, Play-Off hattının tam ortasında yer alan bir takım. Küme düşmeye de Play-Off oynamaya da uzak. Bu onlara oldukça rahatlık veriyor. Ama imkansız diye bir şey yok, her an her şey olabilir. Bunu dikkate alarak sahaya çıkmışlardı. Şeytanların gözü ise 2. sıraya çıkıp, Süper Lig'e doğrudan gitmekti.
***
Maç karşılıklı pozisyonlarla başladı. 1 kere konuk takım, 2 kere ev sahibi takım defans arkasına atılan topla gole yaklaştı, atamadılar.
37. dakikada Landel şut çekti, kaleciden döndü. Aynı dakika içinde Recep'in şutu, defansın ayağından sekip, şandelden ağlarla buluştu. Golden önce Bandırmasporlu oyuncu topa müdahale etmek istemiş, yerde kalıp, faul beklemişti. Gol olunca hem faullerinin verilmediğine kızdılar hem de yerde kalan oyuncu yüzünden oyunun durdurulmamasına köpürdüler. Bu dakikadan sonra sertlikler olmaya başladı. İlk olarak bunun ceremesini Orhan 2. sarı kartı alarak yaşadı. İlk yarının son anlarında takımını 1 kişi eksik bıraktı. 
Gerginliğin arasında Enis de kaldı ve sarı kartı gördü. Gidişatın kırmızı olabileceğini gören teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Enis'in 2. yarı sahaya çıkarmadı.
***
İkinci yarı Bandırmaspor, rüzgarı da arkasına alarak, sayıca eksikliğini gidermeye çalıştı. Pozisyon yokken elle oynama sayesinde, penaltıdan golü buldu. Kısa süre sonra defans arkasına atılan topta Gökay hareketlendi ama kalecisinin de hareketlendiğini görünce duraksadı. Aynı anda kaleci Zülküf de duraksadı. Tek durmayan Recep, topa sahip olup, içeri çevirdi, Ali Dereli'ye asist yaptı.
İmdada yine bir penaltı yetişti. 18 yaşındaki Furkan rakibini düşürmüştü ve skor 2-2'ye geldi, maç da böyle sona erdi.

Menemenspor tekledi

Küme düşme hattından çıkmak isteyen Menemenspor, kümede kalma adına en önemli maçlarından birine çıkan ligin sondan ikincisi Ankaraspor'un konuğu oldu. Mücadele gücü yüksek ama az pozisyon olan bir müsabaka olacağını düşündüm. Mücadele kısmını bildim ama pozisyon kısmında yanıldım. Bu ligde az rastlanacak kadar çok pozisyona sahne oldu.
***
Karşılıklı birer pozisyonun ardından, eski Menemensporlu Olantunbosun'un gayretleri ve sonrasında yaptığı asist sayesinde ev sahibi takım öne geçti. Sağdan topla gelen Olantunbosun'u Emir iyi karşıladı ve doğru yerde durdu. Topa doğru hamle yaptı ve dokunmayı başardı. Tek yapamadığı şey topu ayağına yapıştıramamasıydı. İyi koruyamadığından rakibi ayağını uzatıp aldı ve geçip gitti. Ceza alanı içerisindeki boş durumdaki Umar, aldığı pasla, takımının öne geçmesini sağladı.
Bundan sonra konuk takım oyunun hakimiyetini ele geçirmeye başladı. Yüklendi, gol aradı, net pozisyonlara girdi. Defansında da açıklar verdi, kalesinde tehlikeler yaşadı.
Öne çıkanlar, Alhassan'ın 60. dakikada direkten dönen şutu ve 61. dakikada Ömer'in 1 metre mesafeden vuruşunu kalecinin atlayıp, topu çıkarmasıydı. Ancak top içeriden mi çıktı, çizgiden mi bunu anlayamadık, anlayabileceğimizi de sanmıyorum. Yayıncı kuruluşun çekimleri bunu anlamamıza yetecek kalitede değildi. Ayağı ile çıkarmışa benziyordu ve çizgiyi geçmeme ihtimali yüksekti.
***
Ankaraspor skoru koruma, Menemenspor'un golü bulma isteği, maçı tek kaleye çevirdi. Sarı lacivertliler yüklendikçe yüklendi, golü ancak 90+2'de buldu. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.