Türk ayakkabı sektörünün küresel vitrini olarak kabul edilen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye fuarı kapılarını açtı.

Antalya'da düzenlenen fuara üzeri özel taşlarla kaplanan ve tamamen el işçiliği ile tasarlanan ayakkabı damgasını vurdu.

Özel üretim ayakkabı, 13 bin dolara (yaklaşık 104 bin TL) bir Türk iş insanı tarafından satın alındı.

Bu yıl 9'uncu kez düzenlenen etkinlikte dört kıtadan bine yakın yabancı sektör profesyoneli ağırlanıyor.

İstanbul merkezli bir ayakkabı firması, Eksposhoes için özel olarak tasarladığı ayakkabıyı yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ayakkabı, önümüzdeki yıl İtalya'da ve Rusya'da düzenlenecek ayakkabı fuarlarında 'Made in Türkiye' etiketi ile dünyaya sergilenecek.

Hobicilerin aradığı adres

Pandemi sürecinde ülkemizde de uygulanan sokağa çıkma yasağı, insanların farklı uğraşlara yönelmesine neden oldu.

Akvaryum ve süs balığı hobisi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında patlama yaşayan sektörlerin başında geliyor.

Akvaryum Çiftliği firması ile 15 yıldır sektörde olan Sercan Şaşmaz, kısıtlamaların arttığı dönemde ithalat yasakları nedeniyle talebi karşılayamadıklarını belirtirken şu anda hobicilerin her türlü ithal balığa kolaylıkla erişebildiğini söyledi.

Tayland'dan Meksika'ya

Özellikle sokağa çıkma yasağı döneminde balık besleme hobisinin ciddi boyutta arttığını kaydeden. Akvaryum Çiftliği firma sahibi Sercan Şaşmaz, 'İnsanlar evlerde yeni uğraşlara başladı. Süs balığı ve akvaryum bunların başında geliyor. Özellikle yoğun bir tutkusu olan bu hobinin tadını alan insanlar akvaryum balıkçılığını öğrenmeye ve bu konuda kendilerini geliştirmeye başladıkça talepleri de aynı oranda arttı. İnsanların stresini atmada akvaryumculuk gerçekten çok başarılı bir hobidir.

Biz Uzakdoğu'dan Güney Amerika'ya, Avrupa'dan dünyanın bir çok çeşitli bölgesinden ürün temin ediyoruz.

İthal süs balıkları bu aralar çok talep görüyor.

İstenilen balığın yaşaması gereken habitatı sağlamak için de mangrowdan yati köküne, dalga motorlarından çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor.

Talebi Akvaryum Çiftliği firmamız ile tam anlamıyla karşılıyoruz.

Sadece alışveriş için değil bu tutkuyu biz de kurduğumuz akvaryumlarda ya da teslim ettiğimiz canlı balıklarda yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.

ABD'nin silah satışına sert tepki

Çin, ABD'nin Taiwan'a 2 milyar 400 milyon dolar tutarında füze sistemi ve ekipmanlarının satışını onaylamasına sert tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, günlük basın toplantısında, ABD'nin Taiwan'a silah satmasının, 'Tek Çin' ilkesini ve Çin ile ABD arasındaki üç ortak bildiriyi, özellikle de 17 Ağustos Bildirisi'ni ciddi şekilde ihlal ettiğini kaydetti.

ABD'nin söz konusu girişiminin Çin'in iç işlerine müdahale anlamı taşıdığı gibi, Çin'in egemenliğine ve güvenlik çıkarlarına büyük zarar verdiğine dikkat çeken sözcü, ABD'nin Taiwan'ın bağımsızlığını hedefleyen bölücü güçlere yanlış mesajlar veren, Çin-ABD ilişkilerini bozan ve Taiwan Boğazı'nın barış ve istikrarını etkileyen bu girişimine kararlılıkla karşı çıktıklarını vurguladı.

Yoksulluğu teknoloji ile yenecek

Yoksul bölgeleri internet ile yoksulluktan kurtarma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen e-ticaret ağı sistemine 832 yoksul ilçe daha dahil edildi.

2020 Çin İnternet Aracılığıyla Yoksullukla Mücadele Konferansı önceki gün Guizhou eyaletinin Guiyang kentinde başladı. Konferansta internetle yoksulluktan kurtulma ve kırsal bölgelerde dijital gelişme çalışmaları ele alınıyor.

2019'da merkezi Çin'in kırsal bölgeleri olan firmaların yaptığı online perakende satışlar 1,7 trilyon yuanı buldu.

Bunların yanı sıra yoksul köylerin yüzde 98'ine fiber optik internet hizmeti sağlanıyor, ilkokullar ve ortaokulların yüzde 98,7'sine internet hizmeti veriliyor, ulusal düzeydeki tüm yoksul ilçelerde bulunan hastanelerde de tele-tıp hizmeti bulunuyor.

İnternet sayesinde yoksulluğu azaltmayı hedefleyen projeler daha fazla yoksul insana fayda getiriyor.

DİP EKSPRES

 

4 Kasım'da başlıyor

3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) 4 Kasım'da Shanghai'da başlayacağı açıklandı.

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng, başkent Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, 3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın 4 Kasım'da Shanghai'da başlayacağını ve açılışta Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in video konferans yöntemiyle bir konuşma yapacağını belirtti.

Bu yılki CIIE'de, toplam 360 bin metrekarelik bir alanda gıda ve tarım ürünleri, otomobil, teknik ekipman, tüketim malları, tıbbi ekipman, ilaç ve sağlık hizmetleri ve hizmet ticareti olmak üzere altı sergi alanı kurulacak. Bunun yanı sıra kamu sağlığı, akıllı seyahat, enerji tasarrufu ve çevre koruma ile spor malzemeleri ve yarışmalar için dört yeni özel sergi alanı da ayrılacak.