1997 yılında rahmetli Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına o zamanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katılır. Programa dönemin Çevre Bakanı ANAP'lı İmren Aykut da telefon ile bağlanır.  
İmren Aykut, Alibeyköy'de önceki günlerde yaşanan sel baskınının ardından bölgeye gelip açıklamalarda bulunmuştur. Recep Tayyip Erdoğan tartışma sırasında İmren Aykut'un sel bölgesinde yapmış olduğu açıklamayı eleştirir ve "İstanbul ile ilgili her şeyi benimle konuşmanız gerekir. Ben şehrin belediye başkanıyım. Şehirle ilgili konularda benimle konuşmanız gerekir. Beni aşamazsınız" der.
Aynı tartışma bugün de yaşanıyor. İstanbul'u ve İstanbulluyu doğrudan ilgilendiren bir konuda; Kanal İstanbul konusunda İstanbul'un seçilmiş belediye başkanının görüşlerinin alınmamış olması oldukça düşündürücü. İstanbullu ÇED raporuna 100.000'e yakın dilekçeyle itirazda bulunmuştu. İstanbullunun sesine kulak verilmemesi daha da düşündürücü.
Yerel yönetimlerle ilgili kararlar alınırken, elbette yerel birimlere danışılmalıdır. Yönetişim anlayışı bunu gerektirir. Demokrasi bunu gerektirir.
Anlaşılan, 1997'den bugüne çok şey değişmiştir...