2. Lig Beyaz Grup'ta lider olarak her ne kadar Amed görünse de gizli lider olarak Şanlıurfaspor'u söyleyebiliriz. Batman Petrol Spor deplasmanında 2-0 öndeyken, ev sahibi taraftarının çıkardığı olaylar yüzünden 61'inci dakikada maç tatil edildi. Hükmen galibiyet ya da kaldığı yerden devam etmesi gibi seçeneklerden biri uygulanması gerekirken daha karara varılmadı. Liderin 1 puan gerisinde olduğundan, büyük ihtimalle 2 puan öne geçip, liderlik koltuğuna kurulacak.

Geçmişte Türkiye Şampiyonluğu yaşamış Bursaspor, maddiyat sebebiyle yıllardır çırpınıp duruyor. Bu sezon da hiç farklı değil. 18 puan toplayabildi ve küme düşme hattı içerisinde yer alıyor.

Afyonspor

Afyonspor ligde Play-Off hattına tutunabilme mücadelesi veriyor. Ligde iniş çıkışlı bir performans sergiliyor. 28 puanla 8. sırada bulunuyor. Hattın 2 puan gerisinde. 7, 8, ve 9'uncu haftalarda gelen üst üste mağlubiyetler yüzünden derin bir yara aldı. 4 hafta boyunca yenilgi yüzü görmeyip, Play-Off hattına girmişken, devrenin son maçında evinde Somaspor'a yenilmesi, hedefinin biraz altında kalmasına neden oldu.

Somaspor

Somaspor sezona 2 mağlubiyetle başlasa da toparlanmayı bildi. Önce düşme hattından çıktı, sonra Play-Iff hattına yaklaşmaya başladı. Tam bir düzen tutturamayınca düşme ve Play-Off hattı arasında kalıverdi. Sezon ortasına 27 puanla 9. sırada girse de bir sorun vardı. Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlanmadığı gerekçesiyle 3 puan silme cezası verdi. Buna rağmen düşme hattından 6 puan üzerinde yer aldı ancak 1. Lig umutlarına biraz darbe almış oldu.

Menemen FK

Karmakarışık bir takım. 2. Lig'e düştükten sonra Altay eski başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun şirketi tarafından devralındı. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkıldı ve ona göre transferler yapıldı. İlk 5 haftada 4 galibiyetle iddiasını kanıtladı derken sonraki 4 hafta botunca galibiyet yüzü göremedi. Sarsıntılar başladı, kendini toparlamaya çalıştı, şampiyon adayı Şanlıurfaspor'u deplasmanda yendi ama bu belini doğrultmasına yetmedi. Somaspor gibi onlar da 3 puan silme cezası aldığından 22 olan puanı 19'a düşecek ve düşme hattından sadece 1 puan önde olacak. Kulüp içerisinde maddi sorunlar yaşandığına dair söylentiler var. Bu çözülmezse geleceği karanlık olur.

Nazilli Belediyespor

Nazilli Belediyespor, lige tutunma mücadelesi veriyor. 8 hafta boyunca galibiyet yüzü göremedi. Sonrasında kendisini biraz toparladı ve yavaş yavaş küme düşme hattından çıktı. Bu süreçte 3. teknik direktörü takımın başına geçirdi. 20 puanla 15. sırada yer alıyor. Bir ayağı çukurda gibi görünse de yaptığı transferlerle düzlüğe çıkacağa benziyor.