2. Lig Kırmızı Grup'ta Bandırmaspor, ligi en tepede bitirdi. Lige 2 beraberlikle başlasa da hızla yukarılara tırmandı. 15 hafta boyunca yenilgi yüzü görmedi. Deplasmanda 10. sıradaki Sivas Belediyespor'a 3-0 mağlup oldu. Lider iken, 2. sıraya geriledi. Üst üste alınan puanlar bir süre sonra tekrar liderliğe yükseltti. 28. haftada ligler durdurulduğunda Ankara Demirspor'un 3 puan önünde lider durumda idi.

***

Bandırmaspor'un ardından, Play-Off'ta ligi 4. sırada bitiren Tuzlaspor, büyük bir sürprize imza attı ve 1. Lig'e yükselmeyi başardı. Finalde, iyi bir kadro kurmuş olan Manisa FK’ya boyun eğmedi ve penaltılarda saf dışı bırakmayı başardı.

***

Uşak Spor, ligde inişli çıkışlı bir performans sergiledi. SGK borcu nedeniyle 3 puanı silindi. Ligde hiç bir şansı yok derken, son 7 haftada 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı, yenilgi yüzü görmedi. Diplerden, tepelere doğru hızla yol aldı ama virüs ‘dur’ dedi. 44 puanla 8. sırada kaldı.

***

Bodrum Belediyesi Bodrumspor, alt sıraların üstlerinde gezinip durdu ve ligi de 36 puanla 11. sırada bitirdi. Küme düşmekten ve Play-Off hattından uzak kaldı.

29. şampiyonluk gelecek

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü 29. şampiyonluğu getireceklerini söyledi ve çok eleştiri aldı. Ama profesyonel ligde olduğuna dair bir şey söylemedi. Kızacak bir şey yok. Geçmişte İstanbul ve civar ilçe takımlarının oluşturduğu bölgesel ligde şampiyon oldular. O yıllar farklı farklı bölgesel ligler vardı ve birden fazla şampiyon çıkmıştı. Bu sebepten o senelerde şampiyon olanlar, Türkiye Şampiyonu değil, Bölgesel şampiyondu. Yani örnek verecek olursam, 3. Lig 1. Grup şampiyonu, 3. Lig 2. Grup şampiyonu, 3. Lig 3. Grup şampiyonu gibi… 3. Lig Şampiyonu çıkmıyor hiçbir sene. Çıkması için Grıp şampiyonlarının aralarında da maç yapması gerekir.

***

Beşiktaş fazladan şampiyonluk kaptı. Ama burada bir fark vardı. Bölgesel şampiyonlar kendi aralarında da maç yaptı ve Türkiye'nin en büyüğü belirlendi. Bir taraftan şampiyonuz demekte haklıydılar ama diğer taraftan bakacak olursak, TFF'nin yeni ve kapsamlı organizasyonu dışındaydı ve profesyonellik yoktu. O şampiyonluğun, bu turnuvaya eklenmesi yerine, TFF öncesi ligler olarak değerlendirilmesi bana göre daha doğru olurdu.

Şampiyonluğu rakiplerine bağlı

Fenerbahçe'nin şu ana kadar yaptığı transferlerle şampiyon olabileceğini düşünmüyorum. Olsa olsa rakiplerinin daha kötü bir performans sergilemesi sayesinde olur. Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'ın böyle bir şampiyonluğu vardı. Kötünün iyisi olarak kupayı kaldırdılar, iyi oldukları için değil.

Sarı lacivertli takım birçok oyuncu aldı fakat bir kaç oyuncu daha alması gerekiyor. Almak için çok çalışılıyor. Ancak kendini kanıtlamış, yıldız oyunculara ihtiyacı var.

Avrupa’nın en büyüğü Bayern Münih

Avrupa’nın en tepesine çıkan 2 takım Paris Saint-Germain ile Bayern Münih karşı karşıya geldi. O kadar güzel paslaşmalar ve hareketler izledik ki, sanırım mest olmayan yoktu. Ancak o kadar kötü son vuruşlar da gördük ki, şaştık kaldık. O kadar güzel paslaşmalarla pozisyona gir, ceza alanı içinden bomboşken ya geri pası gibi şut çek ya da auta at. İlginçti.

Daha çok pozisyona giren Bayern Münih idi ama daha çok net pozisyonları PSG buldu. Son vuruşlardaki kötülük ve kaleci Neuer’in başarılı kurtarışları, Alman ekibin müsabakayı 1-0, kazanmasını sağladı.