Gece yazımı hazırlıyorum, bir yandan da TRT Müzik, hey gidi günler programı. Neco söylüyor şarkıyı "Mutluluk". Diyor ki "Mutluluk ne parada ne pulda, ama bazıları arar onlarda". Mutluluk paylaşılan güzel şeylerde, demek ki gözümün açılması düşüncelerimin berraklaşması için. En önemlisi de dört gündür vücuduma çöreklenen ağır gribimin pişirdiği beynimi, ıvır zıvır dizi ve programlardan kurtarıp, face'de de okuduklarımla simsiyah kesilmekten bıkıp, televizyon kumandasında TRT Müzik'i tıklamam bir rastlantı değil. Zaten bu gece de TRT'de her hafta hasretle bekleyerek ve de TRT'de olduğuna inanamayarak izlediğimiz "Baba Candır" gibi topluma çok güzel mesajları olan dizi ile endorfinimiz zirve yapmış. O zaman ben de; sapık, manyak, yalan, felaket, ölüm konularını buzluğa atıp; paylaşımımı yazacağım. Sakın yanlış anlamayın. Değişmeyen hissim şehit haberleri ve hep ağla Türkiye diyerek paylaşıyorum. Çünkü bizlerin elinden ağlamaktan başka bir şey gelmiyor! Ülke gündeminde toz toprak kan revan, uluslararası konularda yer aldığımız bizleri utanca boğan haberler. Bu döngüde, şükür gerçekleştirebildiğimiz güncel, umut'a götüren bir projeyi gerçekleştirme başarımızı paylaşacağım.

***

Bir ay önce İzmir ISAC (Illinois Student Assistance Commission) merkezinden iki öğrenci temsilcisi Sıla ve Erman derneğimize geldiler. Yeri gelmişken ISAC 1954'ten günümüze dünyanın en büyük ihtiyacı, uluslararası bakışa sahip nitelikli genç liderler yetiştiren, öğrenciler ve yeni mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan şirketleri ve STK'ları farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan, 480 binden fazla sosyal sorumluluk ve staj yaşatan dünyanın en büyük, öğrenci organizasyonu. Ve bize getirdikleri, Kırgızistan'dan Altınay SARIEVA, Pakistan'dan Ushna SIDDIQÜR, Hindistan'dan Shaketh REDDY, Fas'tan Şarah JAZOULİ, İngiltere'den Çin uyruklu Terry YANG. Hepsi üniversite öğrencisi 20-23 yaşlarında. Sosyal sorumluluk projemiz "kadına şiddet" karadeliğinde. Üçüncü ayak Gediz Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Sibel Safi ve 5 öğrencisini aramıza katarak, bilginin liderliğinde ekibimizi kurduk.

***

Gelecek 20 yılda kadının insan haklarında çözümleriniz, iyileştirmeleriniz, çalışmalarınız nedir diye başlığımızı verip projelerini istedik. Geçen Cuma Gediz Üniversitesi Çankaya yerleşkesi konferans salonunda yer alan sunumlar müthişti. Tüm çalışmaları yazmaya kalksam, haftalar boyu tefrika olur. Ama yabancı ve Türk öğrencilerimizin gerçekleştirdiği tüm çalışmalar o kadar vurucu başlıklar altında birleşti ki inşallah bu uluslararası ve Türk öğrencilerin, genç beyinlerin sentezlediği ortak problemler ve önerilen çözümleri Gediz Üniversitesi Kadın Araştırma Bölümü değerli hocamız, Doç. Dr. Sibel Safi'nin desteği ile beraberce IWSA (Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği) olarak bir broşür kitapçık haline getirebileceğiz. Ve ülkelerine döndükten sonra bu 5 öğrencimiz ulaşabildikleri STK'larla temas kurmamıza yardımcı olacaklarını söylediler. Bu uzun zamandır özlediğimiz bir içerik oldu, mutlu olduk. Genel Başkanımız Işılay Saygın'a layık olduğumuzu hissederek.