3. Lig 1. Grup maçı... Ci Group Buca, evinde 24 Erzincanspor'u konuk etti. Bu ligde böyle bir maç izleyeceğim asla aklıma gelmezdi. Heyecan desen var, güzel oyun desen o da var. Ama onlar kadar korku da var. Yok yok...
***
Oyun başladığında 24 Erzincanspor hemen dikkatimi çekti. Öyle güzel paslaşıyordu ki, aklıma Altınordu'yu getirdi. Topa hakimdiler. Al ver, al ver... Bunun yanında araya atılan uzun paslar, oyunun kanatlara taşınması... Bu ligin üzerindeydi. Fakat pozisyona girme adına da aklıma sezonun ilk yarısının Galatasaray'ını getirdi. Ceza alanına yaklaştığında o güzel oyun gidiyor, acemilik yerini alıyordu. Teknik direktörleri Mustafa Kemal Kılıç idi. Bucaspor'un eski teknik direktörlerinden... Deneyimi çok fazla olan bir hoca...
Buca daha çok rakibi kendi yarı alanında karşılamayı tercih etti, pek fazla üzerine gitmedi. Akıllıca bir oyun sistemi idi. Teknik direktör Ersin Aka rakibini iyi analiz etmiş. Açılsa, rakibine daha iyi pas yaptıracak, kalesine rahat getirtecekti. Alan daralttı.  Hücum ederken adam adama savunma ile karşılaştı. Topu alan baskı yedi, çok hızlı oynamak zorunda kaldı, hatalı paslar neticesinde çok fazla top kayıpları yaptı.
***
Cılız gol pozisyonları, Buca'nın kaçırdığı, kaleye düzgün vuramadığı şut derken, 35. dakikada ev sahibi takım öne geçti. 45'te de müsait pozisyonda Fuat ön direkte topu kaleye yönlendirdi, defans kornerle önledi.
İkinci yarı bambaşkaydı. 24 Erzincan çok müsait pozisyondan yararlanamadı ama 52'de beraberliği yakaladı.
Kırmızı siyahlı takıma nazire yaparcasına paslaşan sarı lacivertliler, Alper'in güzel ortası, Fuat'ın güzel volesiyle tekrardan öne geçti. Süper Lig'de bile böyle güzel gole az rastlanır.
İlginçlikler de yok değildi. Kullanılan faul atışı barajdan döndü, ceza sahası çizgisi civarından Erdi kafasını koydu. Çok da hızlı gitmedi. Kaleci Asil Kaan uçtu. Onu geçen top direğe çarptı, gördüğüm kadarıyla da geri dönüp kafasına çarptı ve gol oldu. 2-2
***
Ve korkulu anlar... Bu yarı çok çok fazla sakatlık oldu ve oyun çok durdu. 2 tanesi var yürekleri ağızlara getirdi. Kaleci Ersen topu tutarken ileriye doğru atladı. Pozisyonu takip eden Nihat'ın bacağının üzerine geldi. Yerden kalkamadı. Oyuncuların suratları ve hareketlerinden sorunun ciddi olduğu belliydi. Önceden de yaşadığı kas sakatlığı tekrarlamış, esnemeden dolayı. Orada bir oyuncu daha olduğundan kalecinin öne doğru atladığını görmemişti. Böyle durumlarda ayağın yerde kalması çok tehlikeli. Havada olmalı, yani zıplamalı. Temas edince bacakta esneme olmaz, darbeyle birlikte savrulur, sadece eziklik meydana gelir, morarır. Şiddetine göre belki ağrı oynamaya engel olabilir az ihtimal olsa da ama 1 hafta içinde hiçbir sorun kalmaz.
İkincisi de diğer kaleci ile Kerem'in çarpışması idi. Erzincanlı oyuncu yerde kalınca, kafasına darbe aldı sandık. Neyse ki önemli bir şey değilmiş.
***
Sakatlıklarla uzun süre duran oyuna, kaleci değişikliği de eklendi. Ersel çıktı. Yedek kaleci Süleyman'ın hazırlanması çok uzun sürdü.
Müsabakaya tam 9 dakika ilave edildi. Ama ne 9 dakika... Her iki takım da galibiyet istiyordu. Orta sahalar düştü. Defans güvenliği kalmadı. Her atakta gol ile burun buruna gelindi. Önce konuk takım gol buldu, sonra ev sahibi takım. Bu kısacık sürede daha da gol olabilirdi çünkü inanılmaz pozisyonlar kaçtı. Karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi.