Torbalı Belediye Meclisi, Pancar'daki 103 dönümlük araziye yapılacak olan altyapı tesisleri için önceki Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından Göztepe Spor Kulübü'ne İntifa Hakkı Sözleşmesi ile devredilen yerin iptal edilmesinin ardından 20 gün geçti.
Yani; Başkan İsmail Uygur'un, "Ciddi hukuksuzluklar yapılmış. İmar servisimiz inceleme yaparken verilen arsanın bir kısmının sanayi imarlı olduğu, büyük bir kısmının imarsız olduğunu görülmüş. Ayrıca bakanlıkta da tarım alanı olarak tanımlanıyor bu alan. Plansız bir alana doğal olarak yapı ruhsatı verilemez bu suçtur. Tahsis hukuki ve sağlam temellerle yapılmalı ve belediyemiz de bir takım haklara sahip olmalı. Biz alt yapıya önem veren spor tesislerin kurulmasını mutlaka isteriz. Bunu kendilerine de ifade ettik ancak bunun hukuki alt yapısını birlikte kurmamız gerekir. Önceki dönem imar dairesinin yaptığı hatayı sürdüremeyiz. Tekrar tahsis edilir ve yeniden protokol yapılır. Burada Göztepe'nin kaybedeceği süre en fazla 2 ay olacaktır" açıklamasını yapalı 20 gün oldu.
Göztepe camiası ve taraftarları tarafından büyük tepki ile karşılanan bu karardan hemen sonra, sadece yönetimden Başkanvekili Talat Papatya "Bu proje yalnızca Göztepe'nin projesi değildir. Bu proje İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Torbalı Belediyesi ile bizim ortak projemizdir. Bunun yanı sıra bu projeyi hukuksuz olarak nitelendirmek de kimsenin haddine değildir. Biz her zaman diyalogdan yana olduk. İsmail bey başkan seçildikten sonra 3 kez kendisinden randevu talep ettik ancak cevap dahi alamadık" demişti.
Göztepe taraftarları da olayı sıkı takip ettiklerini ifade eden "Sürecin takipçisiyiz" kampanyası başlatarak, 60 günün her gününü kayıt altına aldıklarını belirten mesajlar göndermeye başladı. Anlaşmanın sümen altına itilmemesi ve cevap verilmesi için gün gün yayın yapıyor Göztepe taraftarları.

20 GÜNDE NE YAPTINIZ?

Taraftar tedirgin. Çünkü, Başkan İsmail Uygur, yeni anlaşmanın yapılması için 2 ay süre vermesine rağmen, Göztepe camiasını rahatlatacak tek haber çıkmadı bugüne kadar. Sürenin bitimine 40 gün kaldı ama, gelişmeler hakkında bilgi karanlığı devam ediyor.
Torbalı Belediyesi'nin amacı iddia ettikleri hukuksuzluğu düzeltmekse, hukuki olarak bugüne kadar ne yapıldığına dair bilgi aktarmalılar.
Mutlaka biliyorlardır ki, bu işin peşi bırakılmayacak.
Arada da olsa, yapılanlar ve düzeltmeler hakkında mutlaka bilgi paylaşmalılar. Bu sessizlik hayra alamet değildir.
İnanıyorum ki, herkes benim gibi düşünüyordur.
Bizleri rahatlatmak Başkan İsmail Uygur'un görevidir.
Rahat rahat iptal açıklaması açıklama yapılırken, 60 günlük süre veren Uygur'un son günlere bırakmadan mutlaka gelişmelerden haberdar etmesi de zorunludur.
Eski belediye yönetimi, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Göztepe yönetiminin içinde olduğu bir konsorsiyumu hukuksuzluk yapmakla suçlamak, o kadar da kolay bir iş değildir.
Eğer iddia ettikleri yanlışları düzeltiyorlarsa, bugüne kadar neyi düzelttiler, devir anlaşması ne durumda, belirtmek zorundalar.
Yaptıklarının üzerine yatamazlar.
Süre azalıyor. 40 günleri kaldı.
Son günlere gelindiğinde çözümsüzlükle ilgili şeyler duymayız inşallah.
Duymayız değil mi sayın İsmail Uygur.

Sepil'in düşündüren açıklaması

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Göztepe borçsuz bir kulüp olarak görülmektedir. Evet, Göztepe'nin bankalara borcu yoktur. Fakat Göztepe, her yıl bütçesinde açık vermektedir. Bu açık benim tarafımdan kapatılmaktadır. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir." demiş.
Sosyal medyada gözümü takıldı bu açıklama. Altına yapılan yorumlarda taraftar hiç de olumlu bakmamış Sepil'in sözlerine.
Nerede konuştu Sepil, araştırdım, bulamadım ama.
beIN Sports'ta yaptığı söyleşide anlattığı, ardından bazı yerlerde de aynı cümleleri kurduğu bilgisine ulaştım.
Açıklamanın sonuna bakarsak, Mehmet Sepil'in de kafasında soru işaretleri olduğu açıkça belli oluyor.
Ya da her zaman söylediği gibi Göztepe'nin kendi yağıyla kavrulma durumuna gelememesinden muzdarip görünüyor.
Sepil, her ne kadar yalanladıysa da, "Bırakacak, kulübü satacak" iddiaları çok çıktığı için ilginç geldi bu söylemleri.
Böyle ucu açık konuşmalar yapmasa daha iyi olur.
Çünkü hemen ardından taraftarlar arasında da bölünmeler oluyor.
Dikkatler hep onun üzerinde.
Çok seviliyor ama, bu tür açıklamalar da sevimsiz geliyor.