Lanzhou Üniversitesi Orta Asya Araştırmalar Enstitüsü (ICAS) ve Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi'nden araştırmacılar, ABD'nin Bölücülükle Mücadele Konusunda Uyguladığı Çifte Standart" başlıklı bir araştırma raporu yayınladı.

Raporda, ABD'de ve uluslararası toplumda birçok bölücülük karşıtı olaya yapılan incelemelere göre ABD'nin bir zamanlar bölücülük tehdidi altındaki bir ülke olduğuna ve federal bütünlüğünü korumak için dört yıllık bir iç savaş düzenlediğine işaret edildi.

Raporda ayrıca ABD'nin ülkeyi bölme girişimlerini yasaklamak için federal yasaların onaylandığı ifade edildi.

Ancak diğer ülkelerdeki bölücü meselelerle karşılaştıklarında ABD'nin güçlü fırsatçı ve pragmatik bir tutum sergilediği dile getirilen raporda, ABD'nin diğer ülkelerdeki bölücülük güçleri destekleyip desteklememesinin tamamen kendi çıkarlarına göre değerlendirildiği belirtildi. Raporda; etnik köken, din, insan hakları, demokrasi ve özgürlük adı altında ortaya sürülen bahanelerin ABD'nin diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmek için kullandığı araçlar olduğuna dikkat çekildi.

24 ayar altın parçacıkları ile

Her kadının ihtiyacı ışıltılı ve zinde görünen cilt için 24 ayar altın cevherinin parçacıklarıyla güçlendirilen Sinoz 24K Gold Beauty Serum, anında doğal botoks etkisi sağlıyor.

Canlı ve sıkı bir cilt görünümü her kadının arzusu. Çevresel faktörler, yanlış beslenme, sigara, düzensiz uyku ve en önemlisi doğru cilt bakım ürünü kullanmamak zamanla cildin dış yüzeyinde nem ve elastikiyet kaybına yol açıyor. Sinoz 24K Gold Beauty Serum içeriğindeki aktif kolajen, hyalüronik asit ve 24 ayar altın parçacıkları ile zamanı tersine çeviriyor.

Shanghai, Asya ikincisi oldu

Çin Uluslararası İthalat Fuarı sırasında açıklanan bir rapor, Shanghai'nin dünyanın en iyi ekonomik kümeleşmelerinin yer aldığı kentler arasında altıncı sırada yer aldığını belirtiyor. Devlet Konseyi Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından yayımlanan rapor, Shanghai'nin gayrisafi kentiçi hasılasının 2019 yılında 3 bin 800 milyar yuana (yaklaşık 573 milyar dolara) ulaştığına; bunun da onu Asya kentleri arasında ikinci, küresel sıralamada da altıncı sıraya yerleştirdiğine işaret ediyor.

Enflasyon gerilemeye devam ediyor

Çin'de enflasyonun başlıca göstergelerinden olan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 arttığı bildirildi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamada, artış hızının, eylül ayında kaydedilen yüzde 1,7'lik yükselişe kıyasla gerilediğine işaret edildi.

Açıklamada, ekim ayında Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,1 düşerek eylül ayındaki gerileme eğilimini sürdürdüğü belirtildi.

Muafiyet uygulamayacak

Generali Sigorta, sigortalıların deprem nedeniyle zarar gören eşyalarına ilişkin tazminat taleplerini, konut poliçelerindeki teminat limitleri kapsamında herhangi bir muafiyet uygulanmadan karşılayacak.

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, başta İzmir olmak üzere çevre illeri de etkileyen şiddetli deprem sonrasında konutları zarar gören sigortalıların eşya hasarlarını en kısa sürede ve eksiksiz olarak tazmin edebilmek üzere bir takım değişikliklere gitti.

Depremden etkilenen sigortalıların talepleri öncelikli olarak değerlendirilecek

'Yasal düzenlemeler şart'

MEZO Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, sosyal medya düzenlemesini ilk yapan ülkenin Fransa olduğunu belirtirken, veri güvenliği açısından sosyal medya düzenlemesinin şart olduğunun altını çiziyor.

Sosyalleşme aracından ticaretin ve siyasetin nabzının tutulduğu alanlara dönen sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler Türkiye kadar tüm ülkelerin önünde büyük bir sorun olarak duruyor.

'En son Rusya, Almanya, Fransa, Avustralya gibi birkaç ülkede düzenlemelerin yapıldığını gördük.

İngiltere de yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde.

Fransa, teknoloji devlerine dijital vergi uygulamasını devreye sokan ilk Avrupa ülkesi.

Facebook, Amazon ve Google gibi teknoloji şirketleri ülkede elde ettikleri gelirin yüzde 3'ünü vergi olarak ödeyecek.' diyen MEZO Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital İletişim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, Türkiye gibi diğer ülkelerin de sosyal medya düzenlemelerinde cezai yaptırımlar uyguladığını belirtiyor.

Garakhanova, Almanya üzerinden verdiği örnekte, "Almanya'daki yasal düzenleme ile 2 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip teknoloji şirketleri, içeriklere yönelik şikayetlerin değerlendirilmesiyle ilgili prosedürler oluşturması, yasalara aykırılık taşıyan içeriklerin 24 saat içerisinde kaldırılması ve bu konuda attıkları adımlarla ilgili raporlar yayımlamaları gerekiyor.

Uymayanlara ise cezai yaptırımlar var.

Bireyler için azami para cezası 5 milyon, şirketler için ise 50 milyon Euro." açıklamasında bulunuyor.

DİP EKSPRES

San Deco'nun Sedef Efektli Su Bazlı Boyaları

San Deco efekt boya grubu ve çeşitli uygulama stilleri ile yılbaşı ruhuna farklı bir yaklaşım sunuyor.

Yeni yıl ile beraber yaşam alanlarında değişim yaratmak isteyen ev sahipleri için su bazlı Atracto, San Deco Art, Arista, Vivaldi, Effect Wind ve Decopia boyaları sedef görünümleriyle ideal çözümler sunuyor.

San Deco, yeni yılla beraber eskinin enerjisini üzerinden atmak ve pozitif enerji veren, dinamik mekanlar yaratmak isteyen ev sahipleri için yılbaşı ruhunu elegan bir şekilde sunan sedef efektli ürünlerle ışığı yansıtan, şık bir dekorasyon vadediyor.