1. Lig'in yeni iki takımı Afjet Afyonspor ile Altay, Afyon'da kozlarını paylaştı. Altay, müsabakaya tam saha presle başlasa da adam paylaşımında biraz geç kaldı. Ama yine de rakibinin oyununu bozmayı başardı. Konuk ekip daha çok topla oynadı, daha çok yüklendi ama pozisyon üretmekte zorlandı.
Afyonspor zaman ilerledikçe biraz toparlandı ve gollük pozisyon da yakaladı.
43'te Emre topu yatarak almak istedi fakat Oltan ondan önce davrandı. Topu kurtardı kendi yerde kaldı. Hakem penaltı vermedi. Temas olabilir ama pek net değildi. Hakem düşüş şeklini beğenmemiş olsa gerek, penaltı vermedi.
Karşılaşmanın en önemli gol pozisyonunda Oltan altıpas çizgisi civarından vurdu, terse yatan kaleci Emre, golü ayağıyla önledi.
57'de Bayram büyük bir hata yaptı. Ölü olarak tabir edilen topu, uzak mesafeden kalecisine kafa ile geri pası vermek istedi. O mesafeden sert bir vuruş yapması gerekirdi ama bunu kafa ile yapmak çok zor hatta imkânsız. Arkasından hızla gelen Marco, yavaş giden topa kaleci Rybka'dan önce yetişti ve golü attı.
Altay, öne geçtikten sonra skoru koruma derdine düştü. Afyon ise beraberliği yakalamak için yüklenmeye ve pozisyon bulmaya başladı. 77'de meyvesini aldı ve Onur, ceza alanı dışından fileleri sarstı. Ama vuruşu enteresandı. Hiç gerilmeden, ayağının dibindeki topa oldukça hız vermeyi başardı. Bu hız, ayağının ucu ile vuruşlarda verilebilir. Eğer ayağının üzeriyle vermişse, bacak kasları çok güçlü demektir. Üstelik çok az oyuncu böyle bir vuruş yapabilir.
Maçta öne çıkan konu da şutlar olmuştu oysa. Her iki takım oyuncuları da çok kötü şutlar çıkardılar.
Siyah beyazlılar tamamen zamana oynamaya başladılar ve 1 puanı da kendilerine kar gördüler. Zor da olsa maçı 1-1 bitirmeyi başardılar. Ancak maçın son anlarında büyük bir tartışma yaşandı. 90+4 te sakatlık sonrası Afyonlu oyuncu centilmenlik olsun diye Altaylı oyuncuya topu attı ama o tutmadı, kalecisine bıraktı. Yavaş yavaş kaleye doğru giden topa Yasin koştu, tam çizgi önünde dokundu. Emre de elini koydu ve ceza alanı dışarısında tutmuş oldu. Hakem eli verdi. Bu da tartışma çıkmasına neden oldu. Doğrusu Altay zaman geçirmeyi fazlasıyla abarttı. Maç, bitmek üzere olmasına rağmen Sinan kaleye vuruş yapmadı, topu rakiplerine bıraktı.
Kappel oyuna ancak 2. yarı girebildi. Sorunu neydi bilemiyorum ama ben olsam kadroyu yaparken ilk onu yazardım.
27. dakikada ibrahim Öztürk, yarı alanda pas verecek arkadaş ararken, arkadan Oltan sessiz sedasız geldi ve topa ayak koydu. Eğer sonrasında İbrahim faul yapmamış olsaydı tehlikeli bir atak başlangıcı olabilirdi. Burada hata sadece İbrahim'de değil, takım arkadaşlarındaydı da. Uyarmaları gerekirdi.
30. dakikada Mendy pas atmadı ve arka arkaya 4 oyuncu ile mücadeleye girdi. Ferhat buna kızmış olsa gerek, rakibini sert bir faulle durdurdu. Burada kızacak, faul yapacak bir şey yok. Atak yapmıyor. Gittiği yön kendi kalesi. Aslında pas vermeyerek hem arkadaşlarını kızdırıyor hem de kendisini gereksiz yere yoruyor. Yorulan oyuncudan topu alması daha kolay olur.
Her maçta olan su molası, bu maçta olmadı ya da benim gözümden kaçtı.
Saha kenarında, sarıya boyanmış merdivenler dikkatimi çekti. Tribünlerden aşağıya kadar iniyordu. Bu merdivenlere hızını alamayan bir oyuncunun çarpma ihtimali var. Oldukça tehlikeli.

Balıkesir yerle bir

Sorunlu iki takım Eskişehir'de kozlarını paylaştı. Balıkesirspor Baltok, geçen seneye ait bir olaydan sonra aldığı ceza yüzünden 1 sene transfer yasaklısı idi. Kadrosu tamamen geçen seneden kalma. Eskişehirspor ise ödemesi gereken para yüzünden, yaptığı birçok transfere lisans çıkartamıyordu ve sahaya tecrübesiz genç oyuncularla çıkmak zorundaydı. Yedek kulübesinde bile sadece 4 oyuncusu vardı.
Mücadelede favori olan takım kesinlikle Balıkesirspor idi. Karşılaşmanın başlamasıyla da hemen üstünlüğünü kurdu, sürekli gol için yüklendi, tek kale maça çevirdi. Her türlü olumsuzluğa rağmen taraftarı Eskişehir'i yalnız bırakmamıştı ve yoğun tezahüratlarda bulunuyorlardı.
Aradaki güç farkına rağmen Balıkesirspor pozisyon olarak üstünlük kuramadı. Öne geçti ama ilk yarı bitmek üzereyken duran toptan gol yedi.
İkinci yarı öne geçti, rakibinden kaleci kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibinden maç bitmek üzereyken gol yedi. Karşılaşma 2-2 sona erdi.
Bu maçın yorumu pek yapılamaz. Böyle bir takımı kolay yenmesi beklenirdi. Pozisyona girmekte zorlandı, üstüne de acemice 2 gol yedi. Müsabaka sonu Balıkesir yerle bir oldu, Eskişehir taraftarı alınan 1 puanla coştu.
30. dakikada ilginç bir an yaşandı. Topa sahip olan Vukovic, kendisine arkası dönük olan ve ileriye doğru yürüyen arkadaşına topu attı. Son anda gördü de kontrolüne aldı. Biraz gecikse baskı yiyecek, kaptırdığında da golü...
Foto muhabirleri için köşe gönderine yakın bir noktaya bank konmuş. Hızını alamayan Furgan, çarpmak üzereyken üzerinden atlamayı başardı. Bu sefer arka tarafta gerili olan ağlara takıldı. Tehlikelerle dolu bir saha.