Akhisarspor, ligin 8. haftasında evinde ağırladığı Trabzonspor'a 3-1 yenilerek taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Ev sahibi ekip maça çok etkili ve istekli başladı. Yaptığı hücum preslerle, Trabzonspor defansını çok zorladı, top kayıpları yapmalarını sağladı. Ama bu çok kısa sürdü. Sonrasında yeşil siyahlılar kendi yarı alanına çekilip, topu rakiplerine bıraktılar.
Her ne kadar 3-0 yendikleri Galatasaray taktiğine dönseler de, adeta sapır sapır döküldüler. Trabzonlu oyuncular pas yaparken sadece izlediler. Ceza alanı önüne kadar hiçbir engelle karşılaşmadan gelmelerine izin verdiler. Yanlarına gidip, eşlik etmeye bile tenezzül etmediler. İzmir Kordon'da gezer gibi dolaştırdılar.
***
Konuk takım arka arkaya pozisyonlar buldu, bunlar hep son anda gelen kritik hamlelerle savuşturuldu. Bu hamleleri yapan oyuncuların başında Mustafa Yumlu vardı. Ama maalesef o da bir hata yaptı ve bu hatası yüzünden 31. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Rodallega, kenar çizgiden hızla giderken, Mustafa dizinin üzerinde kayarak topa müdahale etti. Kendini rakibinin önüne atmıştı. Bu sebepten de çarpışmaları kaçınılmazdı. Rodallega'nın dizi, Mustafa'nın suratına geldi ve burnu da kanamaya başladı. Bir süre tedavisi yapıldıktan sonra oyuna girse de kısa süre sonra başı döndüğü gerekçesiyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hastanede burnunun kırıldığı anlaşılmış.
Hızla top süren oyuncunun önüne birden bire geçersen, mutlaka çarpışırsın. Sakatlanmamak mucize olur, her iki oyuncu için de. Yapılması gereken şey, yere tamamen yatıp, topun önüne doğru kaymaktır. Bu sayede aksiyon bölgesine sadece ayak koymuş olursun. Karın ve surat gibi tehlikeli bölgeler güvende olur. Topu süren oyuncu da, tehlikeyi önceden göreceğinden zıplayarak kendini kurtarabilir.
***
Hücum olarak Akhisar'ın tek yapabileceği şey, kaptıkları topla Manu'yu kullanarak hızlıca çıkmaktı. Bu tutmadı ve hücum olarak da hiçbir varlık gösteremediler.
***
Bu oyunla gol yememeleri mucize olurdu. Sosa, ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruşta topa harika vurdu, takımını öne geçirdi. Bu serbest vuruşa neden olan Dany, hiç gereksiz yere faul yapmıştı. Dany'nin garip ve gereksiz hamleleri çok sık görülen bir şey. Bu sebepten Galatasaray'da tutunamamıştı.
2. golde de hatalar büyüktü. Ceza alanına yakın taç çizgisi üzerinde Abdülkadir topla buluşuyor. 2 Akhisarlı oyuncu baskı yapıyor. O da gerideki Sosa'ya pas atıyor. Bu 2 Akhisarlı oyuncu Sosa'ya odaklanıyor, Abdülkadir'in arkaya sızdığını fark etmiyorlar. Sosa tekrardan Abdülkadir'a aktarıyor pasını, o da ceza alanı çizgisi üzerinde bomboş bırakılan Rodallega'ya... Ceza alanında Caner elini koyuyor, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösteriyor. Rodallega topa vuramayacağını görüyor, kendini yere bırakıyor ama hakem Caner'in o elinden etkileniyor. Gereksiz bir penaltı yaptırılmış oluyor.
***
İlk yarıyı sadece Manu'nun girdiği 1 adet gol pozisyonuyla bitirdi.
İkinci yarı ise bambaşka bir Akhisar vardı sahada. Kapanmadı, hücum etti. Başka da çaresi yoktu zaten. Fakat Trabzon kolay kolay pozisyon vermedi. Genellikle uzaktan şutlarla gol aradı. Burak'ın kalkan kolu, penaltıya sebebiyet verdi, tek golde buradan geldi.
Gol ararken yenen 3. golü de es geçmemek gerekir. Akhisar'ın penaltı golünden önce Akhisar ceza alanı içerisine yapılan ortada Novak altı pas üzerinde o kadar boş bırakıldı ki, yeşil siyahlı oyuncular bile şaştı bu işe. Birbirlerine bakakaldılar.
Akhisar'ın bu gidişatı çok kötü. Bir an önce Avrupa Kupası'ndan kurtulmalı ve tüm konsantrasyonunu lige vermeli.

Balıkesir rahattı ama puan alamadı

Balıkesirspor Baltok, rahat bir maç çıkardığı Adanaspor deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle evine döndü.
Mücadelede ev sahibi gibi oynayan takım Balıkesirspor idi. Adanaspor tamamen kendi yarı alanına çekildi, Balıkesir'in pas yapmasına izin verdi. Ama ceza alanına da kolay kolay yaklaştırmadı.
İlk yarıda sağlı sollu ortalarla gol aradı, bunu Foxi ile buldu. Adanaspor, oyun sistemini geriye düşse bile bozmadı, aynı şekilde oynamaya devam etti.
Balıkesir 2. golün peşindeyken, hızlı hücumdan golü yedi. Burada Uğur Aygören büyük bir hata yaptı. Adanaspor defansının uzaklaştırdığı topa Uğur, Gökhan'dan önce müdahale etmek istedi. Uğur vücudunu koyup çok iyi sakladı topu ve rakibinden de sıyrılmış oldu. Oysa müdahale etmek yerine, rakibinin önünde dursa, yolunu kapatıp, oyalasa, hızlı hücumu kesmiş olurdu.
***
İkinci yarı Balıkesir hücumda iyice etkisiz kaldı. Yine bir defansif hata yüzünden 2. golü kalesinde görüverdi. Köşe gönderi yakınında Tomislav Glumac, Gökhan Sazdağı'nın önündeki topa kayarak müdahale etmek istedi. Bunu başaramayınca geçiliverdi. Sonrasında içeriye orta ve gol. Oysa Glumac'ın tek yapması gereken şey, rakibinin önünde, ayakta durması idi.
***
Mücadelede Foxi, golün dışında bekleneni veremedi. Top tutamadı, pas atamadı, ayağındaki topları kaptırdı. Bu sebepten de oyundan alındı. Oyuna sonradan giren Okan Alkan da sanki ilk maçındaymış gibi acemice oynadı. Sonra yavaş yavaş toparlasa da maçın sonları gelmişti.
Oyundan çıkmış olan sarı kartlı Cüneyt Köz, yedek kulübesinde de sarı kart görmeyi başardı ve kırmızı kartla soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Yedek kaleci Atilla Özmen de sarı kart yiyen diğer bir isimdi.