9. haftanın son maçında Akhisarspor, liderlik aşkına Osmanlıspor deplasmanında sahaya çıktı. Rakibi küme düşme potasının içerisine girmişti. Mutlaka 3 puan alınması gerekiyordu lakin evdeki hesap çarşıya uymadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

***

Karşılaşmaya yeşil siyahlılar tam saha presle başladı ama bu hiç bir işe yaramadığı gibi, defansında tehlikeler yaşamasına neden oldu. Ev sahibi takım güzel paslaşmalarla baskıyı aştı, hızla hücuma çıktı, geniş alanlar buldu, rahat oynadı. Akhisar rakibi kadar rahat oynayamasa da tecrübeli oyuncuları sayesinde pozisyonlara girmeyi başardı.

Yüksek tempo, bol koşu... Böyle maçlarda pas yapmak, hücum etmek, pozisyonlara girmek zor. Top daha çok orta sahada dolaşır, sık sık pas hataları yapılır ve top kolay kaptırılır. Yazdıklarım bu maçın kısa analizi oldu, amaaa...

***

Osmanlıspor, hiç görmediğim bir korner atma sistemini deneyip durdu. İşin ilginç tarafı da devamlı lehlerine korner oldu. Herkes kale içine dizildi, onların yanına da Akhisarlı oyuncular geldi. Kale önü ana baba günü oldu adeta. Bu kalabalıkta kaleci Gökhan'ın hiç bir hareket özgürlüğü kalmadı. Sürekli sürekli aynı sistemi denediler ve sonunda 17. dakikada golü buldular. Sistem işe yaramıştı. Amaaa deyip bırakmıştım yukarıda. Şimdi oraya döneyim. Bu golden sonra oyunun seyri tamamen değişti. Akhisar yüklendi de yüklendi. Fakat sanmayın ki kaleyi ablukaya aldı. Sadece tek kale oynadı ama final paslarını bir türlü yapamadı, kanatları yeterince kullanamadı, rakibini bunaltamadı, paniğe sevk edemedi. Pozisyonlar bulmadı değil. Buldu bulmasına ama ilk yarının son saniyeleri dışında cılız sayılırdı. Maç bitmek üzereyken, 45+2. dakikada Burhan sağ taraftan orta yaptı, Erhan kafa vurdu, top üst direğin altına çarptı ve oradan da yere çarparak, kaleden uzaklaştı.,

***

İkinci yarıya Osmanlı biraz iyi başlasa da, çok geçmeden yine sazı eline aldı Akhisar. Fakat sazdan güzel tınılar gelmiyordu yine. Basit pas hataları, dağınık bir görüntü... Takım havası yoktu. 2 kere kısa düşen geri pasından da az kalsın kalesinde golü görecekti.

Ele avuca sığmayan Ayuk'un topu ileri geri çekip rakibinden sıyrılması ve içeri pası farkı 2'ye çıkardı 80. dakikada. 90+5'te farkın 1'e inmesi, bir işe yaramadı ve liderlik umutları suya düştü.