İzmir Atatürk Stadı'nda iki Ege takımı Ekol Göz Menemenspor ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Müsabakanın Menemen'de oynanması planlanmıştı ama stadın eksiklikleri bitirilemedi. Yönetim taraftara maça gelme çağrısı yapsa da, evvelsi haftadan bile daha az seyirci gelmişti. Akhisar'ın taraftarı 110 km. uzaktan gelmişken, Menemen'in taraftarı 20 km'den gelememişti. Akhisar'dan otobüsle 1,5 saat, Menemen'den İzban'la yarım saat.
Takımlar sahaya çıkarken, tam bir sessizlik hâkimdi. Bir tek konuk takım taraftarı yedek oyuncuları çıkarken sessizliği bozmuşlardı. İstiklal Marşı'ndan sonra tezahürata başladılar. Ev sahibi takım maç boyu hiç tezahürat yapmadı. Her ne kadar Akhisarspor deplasman takımı olsa da, gerçekte Menemenspor idi.
Statta ara ara esen bir rüzgâr vardı. Bazen birden kuvvetli esiyor, birden yavaşlıyor ve duruyordu. Bu pas hatalarına neden oldu. Tam pas atarken şiddetlenen rüzgâr, topun da hızlanmasına neden oldu, hedefi bulmadı.
***
Maça Akhisar rüzgârı arkasına alarak başladı. Karşılıklı ataklar yapıldı ama pozisyonlara girilemedi. İlk pozisyon 12. dakikada Menemen'den Sangare ile geldi. Hafif çaprazdan şutu, uzak direğin dibinden auta çıktı.
15. dakikada da yine Sangare, bu sefer kalenin çok yakınından vurdu. Akhisarlı oyuncu önüne yattı. Top yerdeki eline çarptı ama hakem Ramazan Keleş devam dedi.
28'de Erhan'ın auta atışı, 40'ta Cikalleshi'nin yavaş vuruşu Akhisar'ı golden etti.
Sarı lacivertliler adına Muhammet 42. dakikada güzel bir şut çıkardı ama mesafe uzaktı, kaleci Gökhan kurtarmasını bildi.
İlk yarı hiç uzatma olmadan bitti. Golden uzak, orta saha mücadelesiyle geçti bu yarı.
***
İkinci yarı karşılıklı 2 atak ile başladı. Bu 45 dakika iyi geçecek galiba derken, yine durgunluk vardı. Tek değişen, daha net pozisyonlar yakalanmasıydı.
53'te Aykut ortaladı, Burhan yakın mesafeden kafa vurdu, direkten döndü. Tamamlayan Taha oldu, kale dibinden auta attı. Yeşil siyahlı ekip, golden oldu.
58'de de gol kaçıran sarı lacivertliler oldu. Mustafa kendi sahasının solundan aldığı topla ilerledi, sağ taraftaki Sangare'nin önüne attı. Kaleye yaklaşıp vuruşunu yaptı, Gökhan ayaklarıyla kornere çeldi.
72'de Tolga çift sarı karttan atıldı. Rakibinin eksilmesine rağmen bu Menemen'in işine pek yaramadı. Gol atmayı başaramadı, 85'te penaltıdan gol yedi. Penaltı olmasa, gol de olmayacaktı. Konuk takım oyunu çok iyi soğuttu. Yine de 2 kere gole yaklaştı ev sahibi takım, değerlendiremedi Maçı kazanan taraf, 1-0'lık skorla Akhisar oldu.
***
Tatsız tuzsuz bir karşılaşmaydı. Üstün olan taraf yoktu ama pozisyon yakalama konusunda Menemen bir adım daha öndeydi. Kale önüne kadar gelindi, ceza alanı içinde ya şutlar kötüydü ya da paslar. Bazen de şut çekmek yerine pas vermek tercih edildi, sonuç gelmedi.
Cocalic'i biraz tutuk buldum. Özellikle pas atarken çok belirgindi. Bir durgunluk vardı.
Mustafa çok çalıştı, çok koştu ama bal yapmaya arı oldu.