Akhisar'da baştan sona yüksek tempoda oynanan bir maç izledik. Akhisarspor, bu tempolu maçta 20 maçtır mağlubiyet nedir bilmeyen Hatayspor'u 3-1 yendi ve ligde 2. sıranın yeni sahibi oldu.
***
Her iki takım da maça tam saha presle başladı, öyle de devam etti. Çok koştular, çok pres yaptılar.  Neredeyse birbirlerine nefes aldırmadılar. Özellikle yeşil siyahlılar rakibine nazaran daha ısırgan bir oyunu benimsedi.
Yoğun baskı altında oynanan maçlarda paslaşmak çok zor olur. Bu maçta da öyle oldu. Sık sık kaptırılan toplar neticesinde rakip kaleye gitmekte, pozisyon bulmakta oldukça zorlandılar.
***
Hatay daha etkili başladı. Biraz yüklendi ama Akhisar ilk kez ceza alanına girdiğinde golü buldu. 16. dakikada Cikalleshi Muhammet'e, Muhammet de defans arkasına koşu yapan Burhan'a pas attı ve güzel bir dokunuşla gol geldi.
Gol sonrası Hatay yüklendi de yüklendi. Maçı tek kaleye çevirdi. Mücadele bitene kadar böyle devam edemezdi elbet. Altınordu altyapısından çıkan Alican'ın ceza alanı dışından şutu, maça dengeyi getirdi, 25. dakikada.
Bu sefer ev sahibi takım gol için yüklenmeye başladı, Hatay hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. 45+1'de Muhammet - Burhan ikilisi tekrar sahne aldı ve 2. golü attılar.
***
İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı ama ya defans oyuncuları son anda tehlikeyi önledi ya da şutlar etkisiz kaldı. Kalecilere pek iş düşmedi diyebilirim.
Hatay son dakikalara doğru bastırdı, Akhisar zamana oynadı. Cümbür cemaat ileriye çıkan konuk takım oyuncuları, hızlı hücum yedi, az adamla yakalandı, uzatma dakikalarında Cikalleshi maçın sonucunu ilan etti: 3-1
Muhammet Reis, maç boyunca attığı ince paslarla öne çıktı. Bazıları yerini bulmadı ama 2 tanesi asist oldu.

Menemen hezimete uğradı

Ekol Göz Menemenspor, puan için gittiği Eskişehirspor deplasmanından, hiç ummadığı bir sonuçla evine döndü. Hiç galibiyeti olmayan rakibi karşısında beraberliğe bile pek sevinmeyecekken, 3-0'lık farklı bir sonuçla boyun eğdi.
***
Karşılaşma çok düşük tempoda oynandı. İlk yarı pozisyonlar çok azdı. Akılda kalan tek pozisyon, 27. dakikada gerçekleşti. Milinkovic, biraz çaprazdan uzak direğe doğru plase vuruş yaptı. Direğe çarpan top, auta çıktı. Direğe çarpıp geri dönse, oraya koşmuş olan bir Eskişehirli oyuncu vardı ve bomboştu. Hiçbir Menemenli oyuncu takip etmemişti.
İkinci yarı Eskişehir bol bol pozisyonlar bulmaya başladı. Emre Güral bir kaçırdı, iki kaçırdı, üçüncüde attı. Kolaylar kaçmış, zor olan gole çevrilmişti.
Menemen yüklendi, bunu fırsat bilen Es Es hızlı hücumlarla gole çok yaklaştı. 77'de Milinkovic, 81'de Jesse işi bitiren isimler oldu. 3 fark olunca sarı lacivertlilerin tüm umutları suya düştü, oyundan da koptular.
Menemenspor, her ne kadar atak yaparsa yapsın, ne kanatları kullanabildi ne de ortadan gidebildi. Hüseyin topla pek buluşturulamadı. Ligde tutunmak için, bu sorunları mutlaka aşmalılar.