Akhisarspor, Eskişehir maçı öncesi mücadeleyi ciddiye alacaklarını söylemişti. Rakip, -5 puanda idi. Ligde 1 galibiyeti ve 1 beraberliği bulunuyordu sadece. 9 puanı silindiği için de sonuncu sırada idi.

Her zaman takımlar aldıkları puana göre değerlendirilemez. Ligin de daha başlarındayız. Eskişehir'de skoru her an değiştirebilecek oyuncular var. Yabancı oyuncularını beğeniyorum. Sorun yerlilerde. Çok basit hatalar yapıyorlar ve bu yüzden ya gol yiyorlar ya da kaçırıyorlar.

***

Müsabakanın başlarında Akhisar yavaş yavaş üstünlüğünü hissettirmeye başladı. Kaleye yaklaşmakta zorluk çekse de gol pozisyonları buldu ama özellikle Burhan Eşer son vuruşlarda etkili değildi. Eskişehir de az da olsa pozisyonlara girdi. Yukarıda bahsettiğim sorunlar çıktı. Bazı oyuncuların bu ligin altında performans göstermeleri yüzünden goller kaçtı, basit hatalar yüzünden de pozisyon verdiler.

***

Yeşil siyahlılar 2 gol buldu. İlkinde ceza alanına yapılan orta Eskişehirli oyuncudan sekti. Muhammet'e çarpıp, Erhan'ın önüne geldi. Vuruşu golü getirdi. İkinci golde de Aykut pas atmak istedi. Arkadaşı topa hareketlenmeyince kendi koştu, topu aldı ve birdenbire kaleci ile karşı karşıya kaldı, golü attı. Çok ilginç bir gol oldu. Eskişehirli Sekidika'nın golü ise tam bir usta işi idi. Ceza alanı içinden uzak doksana doğru falsolu şutu ağlarla buluştu. Kaleci Gökhan’ın yapabileceği hiçbir şey yoktu.

***

Ev sahibi takım üstün gibi görünse de, zaman zaman konuk takım üstünlüğü ele geçirdiği oldu. Özellikle geride olduğu zamanlar beraberlik için bastırdı. Karşılaşma 2-1 sona erdi. İstatistiklere bakacak olursak, rakamlar neredeyse başa baş... Akhisarspor, bazıları için kolay görünen bu mücadeleyi zor kazandı. Rakibi basit hatalar yapmasa ki yapmayabilirdi, sahadan mağlubiyetle ayrılabilirdi. Bu performans şampiyonluk için yetmez, daha iyi oynamalı.