Akhisarspor'un borçlar başını yaktı, transfer yasağı yedi, takımdan çok önemli oyuncular durmayıp, gitti. Altyapıdan oyuncularla takviye yaptı. Ligin ilk haftasında ligin yeni takımı Tuzlaspor'u konuk etti. Tuzlaspor da sil baştan bir kadro kurdu, iddialı olduğunu transferleriyle gösterdi. 
***
Karşılaşma kötü başladı. Sık sık yapılan fauller ve duran oyun... Buna rağmen yeşil siyahlılar yüzde yüzlük golü kaçırdı 9. dakikada. Yapılan ortada Hadzic bomboş pozisyonda kaleciye nişanladı. Taha dönen topu üstten auta attı. 'Bunlar nasıl kaçar' dedirtti bizlere. Hadzic kaleciyle karşı karşıya kaldığı 54. dakikada da gol atmayı başaramadı. Akhisar adına bir tane de yüzde yüzlük golü Gökmen kaçırdı.
Tuzlaspor da altta kalmadı. Dengeli bir oyun sergiledi. Rakipleri kadar olmasa da kaçırdıkları goller vardı.
2 top direkten döndü her iki takım adına. Bertuğ'un uzaktan şutu ve Pucka'nın çaprazdan vuruşu...
Tempo yavaş olsa da oyun çok dursa da buna rağmen pozisyonlar fazlaydı ama gol atabilen çıkmadı, müsabaka 0-0 sona erdi.
***
Geçen senenin parlayan ismi Bertuğ, top ayağına geldiğinde bir şeyler yapmak için çabaladı ama onun dışında bir durgunluk vardı. Akhisarspor'un gençleri idare ettiler. Ezilmediler ama bazen acemice hatalar yaptılar. Oynadıkça kendilerini geliştireceklerdir.
Ev sahibi takım adına eksi olarak kornerleri gördüm. Kalesinde çok tehlike yaşadı.  Çok dikkatli olmaları gerekiyor.
Sahada göze batan isim Ahmet Yazar idi. Kıvraklığı ve sürati dikkat çekti. Birçok kez rahatça içeriye girdi, çizgiye indi ama orada tercihleri yanlış yaptı. Bu yönünü geliştirmesi gerekiyor.

Balıkesirspor Otoo ile

Transfer yasağını kaldıramayan Balıkesirspor, neredeyse yeni takım yaratan ama bazılarının lisansını çıkaramayınca yedek kulübesinde 4 oyuncuya yer verebilen Giresunspor ile kozlarını paylaştı.
Balıkesirspor her ne kadar geçen sene çok güç kaybetse de yine de iyi oyuncuları var ve tehlikeli bir takım. Kendisinin alışık olduğu ama rakiplerinin çok bocaladığı stat olan Balıkesir Atatürk Stadı'nda sahaya çıktılar. Bu stadı farklı kılan şey rüzgarı. Hiç eksik olmaz ve sürekli de kuvvetli bir şekilde eser.
***
Giresunspor ilk yarı rüzgarı arkasına alınca biraz daha üstün gibi göründü. 
4. dakikada Himmet sürdüğü top ile rahatça ceza alanına girdi, vurmayıp, kale önüne kadar gitmek istedi. Defans geldikten sonra vurmayı tercih etti, ilginç bir şekilde ıska geçti.  O meşhur rüzgar, bir gole katkı sağladı. 45. dakikada Tuzla defansı topu kesmek istedi ama rüzgar topun yönünü değiştirdi ve ıska geçilmesine neden oldu. Foxi ile Otoo paslaşmasıyla ilk gol geldi.
İkinci yarıya kırmızı beyazlı takım skor olarak önde başladı. Aynı zamanda da konuk takım gol pozisyonuyla başladı. Emre'nin hatalı geri pasında Muhammed kaleciyle karşı karşıya kalsa da beraberliği getirecek golü atamadı. 
71. dakikada Otoo kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Azıcık derinlemesine bahsedeyim. Defans arkasında topla buluşan Otoo kaleciyle karşı karşıya iken, arkasından bir ayak uzandı ve topa temas etti. Top biraz ileriye gitti. Koşusuna devam edip kalecinin hemen önünden vuruşunu yapıp golü attı. Burada kaleci baştan açıyı kapatmak isterken, o dokunuş pozisyonunu bozdu. Tam toparlanamadı ve gerekli duruşu alamadı. Kaleciler için en kötü durumlardan biri de budur. O dokunuş olmasa, belki de Onurcan, Otoo'nun şutunu çıkaracaktı.
Bu son yarının çoğunluğunda Giresunspor gol aradı, Balıkesir hızlı hücumla tehlikeler yaşatmak istedi.
Maç böyle biter derken, 3 dakikalık uzatma dakikalarında karşılıklı birer gol atıldı ve maç 3-1 Balıkesirspor galibiyeti ile sona erdi. 
***
Bu mücadelede dikkatimi çeken isim Oltion Bilalli oldu. Bir yetenek var gibi ama çok da dikkatli izleyemedim. Hakkında araştırma yaptım. Geçen sezonun ortasında Galatasaray için İstanbul'a geldiği ama Balıkesirspor'un aldığı haberlerine rastladım. Yetenekli genç olarak lanse edilmiş. Eksiklikleri mi vardı da Galatasaray almadı bilemiyorum. 
Transfer yasaklısı olduğu için kırmızı beyazlı takım, önce alt yapısında oynattı ve ilk kez profesyonel takımında forma şansı verdi. Forvet asıl mevkisi olmasına rağmen, sol bek oynatıldı. Dikkatle izlenmesi gereken bir genç.