Akhisarspor, kendi gibi küme düşmeme mücadelesi veren 17. sıradaki Ankaraspor deplasmanında sahaya çıktı. Mutlak puan alması gereken bir müsabakaydı ancak 4-2'lik mağlubiyetle evine dönmek zorunda kaldı.
Ankaraspor, her ne kadar küme düşme hattının üzeriyle 12 puan fark olsa da son haftalarda pek de kötü oynamıyordu. Zorlu bir karşılaşma bekliyordum ama öyle olmadı. Mücadeleye defansif hatalar damga vurdu, 6 gollü bir maç oldu.
Kulüpten ayrılan oyuncular sonrası, defansta çöküntüye uğramış Akhisarspor, son haftalarda doğru işler yaptı, savunma hattını kaleye yakın kurdu ve kalabalık tuttu. Gol yeme sorunu çözülmüş derken, yine hortladı. 
***
İlk pozisyonu konuk takım buldu. Defansın arkasına sarkan Peter, çok yavaş kalınca, defans yetişti, atağı kesti.
6. dakikada da bu sefer Akhisarspor aynı hatayı yaptı ve defansının arkasına adam kaçırdı. 5'li defansın solunda oynayan Orhan ve Kadir, kalelerine yakın olmalarına rağmen, arkalarına koşu yapan Ali'yi engelleyemediler. Kabul edilemez bu hata, gole neden oldu.
Peter'in attığı beraberlik golünde rakibinin önüne vücudunu koyup, saf dışı bırakması oldukça güzel bir hareketti.
İlk yarının uzatma dakikalarında yenen gol, soyunma odasına yenik girilmesine neden oldu. Duran top ceza alanına içine gönderildi. Onurcan ilginç bir hareketle topu engellemek istedi. Ayağına çarptırdı, Samet Ali'ye adeta asist yaptı. Konsantrasyon eksikliği, hamle yapmasını olumsuz etkiledi. Oysa kolayca uzaklaştırabilirdi.
3. yenen golde Kadir, geçildiği rakibine arkadan hamle yaptı, penaltıya sebep oldu. Oysa kalecisi çıkmış, açıyı kapatmak üzereydi. Kaleci çıkmışsa yapılacak şey, kalenin içine doğru koşup, kademeye geçmekti. Kaleciyi geçecek topa müdahale şansı yakalayabilirdi.
4. golde de basit bir hata vardı. 2 oyuncu verkaç yaptı. Takip olmadığı için Pedersen kaleciyle karşı karşıya kaldı, golü attı. Semih Pedersen'i karşılayan oyuncu idi. Rakibi pası verdi ve boşluğa koştu. Semih ona sülük gibi yapışmalı, onla birlikte hareketlenmeliydi. İyi defans oyuncuları, aynı zamanda hücum oyuncuları gibi düşünüp, topu nereye atacağını ve de nereye koşu yapacaklarını bilenlerdir. Yani Semih'in yerine tecrübeli bir defans oyuncusu olsaydı, Pedersen'den önce boşluğa koşar, pas atılmasını engeller ya da pasın önüne geçerdi.
 4 golün 4'ünde de yapılan defans hataları, Akhisarspor'un umutlarının daha da azalmasına neden oldu. Bu gidişin sonu hiç iyi değil.
***
Bertuğ, rakibi geçince tuttu, faul yaptı. Kaleye uzak, tehlikenin olmadığı bir yerde duran top kazandırmış oldu. Amatör ligde bile yapılmayacak bir hareketti.