SunExpress 6 Ağustos Perşembe akşamı yine özel bir bilgilendirici mektup göndermiş...

Uzun süredir bu ekiple mektuplaşamıyorduk...

Tabii ki haber yönlü çok fazla...

Yani benim kadar tüm yolcuları ilgilendiriyor.

Lafı fazla uzatmadan yolculara ve meraklılara duyurayım.

Söyledikleri şu:

Emniyetli ve keyifli

Almanya'nın Türkiye için uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, İzmir, Muğla (Bodrum ve Dalaman) ve Antalya için kaldırma kararını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

Alman hükümeti içinde bulunduğumuz bu tatil sezonunda aldığı bu kararla, Türk turizmi ve hijyen konseptinin uluslararası standartlara uygun olarak emniyetli ve keyifli seyahat sunmayı kesinlikle garanti altına alındığını gösteren önemli bir mesaj gönderiyor.

Önkoşul olarak

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından uygulanan kapsamlı turizm ve hijyen önlemlerine sıkı sıkıya bağlı kalınması, Türkiye'nin turistik bölgelerine yönelik seyahat uyarılarının kısmi olarak kaldırılmasında bir önkoşul olarak belirtildi.

Sizi Türkiye'ye uçuran havayolunuz olarak bu konuda bize de görev düşüyor.

48 saat önce

7 Ağustos 2020 saat 23:59'dan itibaren, Türkiye'den Almanya'ya gerçekleştirilecek tüm uçuşlarımızda, yolcularımızın uçuşlarından 48 saat önce Covid-19 testi yaptırması ve test sonuçlarını uçuşlarından önce ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bu doğrultuda, sadece son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu sunan yolcularımız uçuşlarımıza kabul edilecektir.

Bunun çok iyi bir haber olduğunu düşünüyoruz!

Bu uygulama ile birlikte %100 Koronasız bir uçuşta seyahat ettiğinizden emin olabileceksiniz.

Tüm uçaklarımızda uluslararası hijyen kurallarının en iyi şekilde uygulandığını da vurgulamak isteriz.

14 gün karantina

Test sonucu pozitif olan yolcular, Türkiye'de 14 gün boyunca karantina altına alınacak ve bu sürecin ardından yeniden test yaptırarak negatif test sonucu sunmaları halinde Almanya'ya seyahat edebilecek. Yolcularımızın biletleri elbette geçerli olmaya devam edecek!

Yüksek risk sürüyor

Basında yer alan haberlerde okuyacağınız gibi, Alman hükümetinin kararıyla, yüksek riskli ülkeler arasında yer alan ülkelerden dönerken Almanya'ya vardıktan sonra COVID-19 testi yaptırmaları zorunlu hale getirildi.

Ancak, Türkiye ile ilgili alınan bu kararla birlikte, Türkiye turizmi ve hijyen konsepti sayesinde, havalimanlarında ve sağlık merkezlerindeki uzun kuyruklardan kurtulmanızı ve enfeksiyon kapmanızı engellemek mümkün hale geliyor. Bu da size Türkiye'de tatil yapmak için başka bir güçlü neden sunuyor.

Parola 'Güneşli günler!'

Amacımız, hem yerde hem de havada bizimle seyahatinizi mümkün olduğunca sorunsuz ve konforlu hale getirmek. Eğer bir sonraki seyahatinizle ilgili hala kararsızsanız, size yaz sezonu uçuş planımızdan "Güneşli Anlar" vadeden bazı özel teklifler sunmak isteriz.

Örneğin:

- 68.99€*'dan başlayan fiyatlarla İzmir

- 68.99€*'dan başlayan fiyatlarla Antalya

Sizi uçuşlarımızda tekrar ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.

En içten dileklerimizle,

SunExpress Ekibiniz'

Türkiye'nin gücünü gösterdi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıkladığı ve geçtiğimiz aya göre önemli bir artış gösteren ihracat rakamlarını değerlendirdi.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, dünyayı saran pandemi krizi döneminde devletin destekleri ve sanayicilerin dirayetli duruşları sayesinde Türkiye'nin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağına olan inancını dile getirdi.

Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılı döneme rağmen pandemi sonrası yeni serbestide Türkiye ekonomisinin itici gücü olan ihracat rakamlarındaki artışın sevindirici olduğunu belirten Başkan Pınar Taşdelen Engin, açıklanan rakamların herkesin arzuladığı yükseliş trendinin göstergesi olduğunu belirtti.

 Pınar Taşdelen Engin, temmuz ayı ihracatının geçtiğimiz haziran ayına göre yüzde 11,5'lik artışla 15 milyar 12 milyon dolara yükseldiğini hatırlattı.

Ülkemizin ana üretim, ihracat kalemlerinden olan tekstilde bir önceki aya göre yüzde 18,5 ve hazır giyimdeki yüzde 33,5'lik artışı ülke ekonomisinde her dönem mihenk taşı konumunda olan sektör temsilcilerinin yaşanan zorlu döneme rağmen fedakâr ve gayretli çalışmalarına bağlayarak yükseliş ivmesinin devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

 Pınar Taşdelen Engin, aynı zamanda haziran ayındaki 82,6'da temmuzda 84,5'e ulaşan ihracatın ithalatı karşılama oranı ile de 2020 yılın bu anlamdaki en iyi oranlarına da ulaşıldığına vurgu yaptı.

DİP EKSPRES

'Antalya ve Bodrum yasağı kalkmasa TUI batacaktı'

Almanya'nın Antalya, izmir, Aydın ve Muğla'ya seyahat yasağını kaldırmasının arkasında, Türkiye'nin verdiği güvencelerin yanında TUI'nin büyük baskısı çıktı.

Koronavirüs krizi başladıktan sonra yedi hafta içinde 1 milyar Euro kaybeden ve halihazırda 5 milyar Avro zararda olan TUI, sıkıntılı günler yaşamaya başladı.

Almanlar'ın en çok tercih ettiği tatil beldeleri olan Ege ve Akdeniz sahilleri seyahat yasağına takılınca TUI tüm gücüyle devreye girdi.

'Mayorka modeli' önerdi

Ali Gülen'in haberine göre TUI bir yandan Almanya'da, diğer yandan Türkiye'de hijyen konsepti için gereken adımların atılmasına katkı sağlarken, diğer yandan da Alman politikacılara sürekli baskı yaptı.

Çünkü, Türkiye turizminin kapanması TUI'ye büyük darbe vuruyordu. Temmuz ayının son haftasında TUI'nin şefi Fritz Joussen, bir ara çözüm önerdi Joussen, hem Alman politikacılarına hem de Alman basınına, "Bütün ülke için değil ama turizm bölgeleri için seyahat uyarısı kaldırılabilir. Türk kıyılarında yüksek hijyen ve sağlık önlemleri var. Mayorka örneği gibi başlayabiliriz. Önce kısıtlı olarak bazı bölgeler için uyarı kaldırılır. Birkaç bin turist gider, sonra gerisi gelir" çağrısı yaptı. Ardından 4 Ağustos itibarıyla kalkan seyahat uyarısı, bölgedeki diğer Türk otellerine ve TUI'yle çalışan büyük tatil beldelerine nefes aldırdı.