Altay, ligde çok çok önemli bir maça çıktı. Kendi sahasında şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerinden biri olan Fatih Karagümrük'ü konuk etti. 1 puan önündeydi. Yenen zirveye tırmanacak, yenilen ilk 6'nın bile dışında kalacaktı. Dışta kalan 1-0'lık sonuçla siyah beyazlı takım oldu. 
İzmir ekibi kadro olarak oturmuş bir takım. İyi oyunculardan kurulu. Her oyun sistemine uyabilecek oyunculara sahip. Son 3 maçın 3'ünü de kaybetti. Hepsinde de topla daha çok oynayan takım idi. Oynayan kendileri, kaybeden de kendileri denebilir.
***
Karşılaşma çok hızlı başladı. Daha 23. saniyede Sabo defans arkasına sarktı. Kaleye gidip, golü düşünmedi, pas vermeyi tercih etti, şut auta gitti.
2. dakikada da Altay 2 pozisyon birden buldu. Kappel'in içeri gönderdiği top, kornere atıldı. Kullanılan köşe vuruşundan sonra da Gençer kötü vurdu.
***
Bundan sonra da karşılıklı gol pozisyonlar vardı. Altay kanatları çok iyi kullandı. Rakibinden daha üstün olması sayesinde sağ bekte Erhan ve sol bekte Özgür sık sık ileriye çıkarak ataklara destek verdiler. 
Fatih Karagümrük, topla daha az oynasa da, pozisyonlarda rakibinden arda kalmadı. Genellikle defans arkasına atılan toplarda pozisyon buldu. Kaleciyle karşı karşıya kalındı, Aydın gole izin vermedi. 22. dakikada da karşı karşıya bir pozisyon yaşandı. Aydın çeldi ama atak devam etti. Şut çekildi, Abdulkerim'in eline çarptı, penaltı oldu. Konuk takım bu penaltı sayesinde öne geçti.
***
İki takım adına pozisyonlar devam etti. Neler neler kaçtı. Altay adına 45. dakikada Paixao'nun bir kafa vuruşu var, ona hiç yakışmadı. Altı pastan doğrudan kaleye vurup gol atmak yerine, yere vurdurdu. Kalecinin kucağına gitti. 
***
2. yarı, ilk yarının çok gerisinde kaldı. Ev sahibi takım yüklendi, pozisyon bulmakta zorlandı. Konuk takım defansını çok kalabalık tuttu, açık vermemeye çalıştı. Gol pozisyonları yaşansa da net olarak baktığımızda Altay 1, Fatih Karagümrük 2 kere gole çok yaklaştı. 
***
Siyah beyazlı takımda yanlış giden şey defansı ve hücumu. Hücumcular basit golleri kaçırdılar. Paixao gününde değildi. Leandrinho takıma pek bir katkı veremedi. Kappel hızıyla rakip defansı çok zor duruma düşürdü ama şu ceza alanı içindeki eksikliği, bu maçta da görüldü. Hızının yanında topu ayağına adeta yapıştırıyor, kalabalık içinden bile rahat çıkmayı başarıyor ama ne şut çekebiliyor ne de pasları yerini buluyor.
***
Bazen ufak bir ayrıntı çok fark yaratabilir. 22. dakikada kaleci Aydın, kendisine atılan geri pasında topu ileriye doğru vurdu. Orta sahada Paixao, rakibiyle birlikte topa yükseldi. Sol tarafta Kappel vardı. Pozisyonu sadece izledi. Paixao o topa vurabilirse, atabileceği tek yer vardı, o da defans arkası. Kappel'in bunu düşünüp, oraya doğru hareketlenmesi gerekirdi ancak yapmadı. Paixao vurdu, topu oraya attı, Kappel hareketlense de artık çok geçti, defans topa sahip oldu. Zamanında düşünüp, koşsa, buradan bir gol çıkabilirdi.
Defans hücuma çok katkı verdi ama savunma anlamında arkaya çok adam kaçırdı. Kritik yerlerde yapılan pas hataları tehlikeler yaşamasına neden oldu. Gol öncesi penaltı da pas hatasıyla gelişen ataktan geldi. 
Tek güzel şey vardı o da Aydın Bağ. Çok eleştirdiğim bir kaleci ama bu maçın yıldızı oldu. En az 3 tane yüzde yüzlük pozisyonda gole izin vermedi. 
***
Hakem Atilla Karaoğlan,  çok tepki gördü. Hızlı hücumu kestiği gerekçesiyle Altay'a 2 sarı kart çıkmışken, Fatih Karagümrüklü oyuncu da hızlı hücumu kesmek adına Paixao'yu düşürdü, hakem faul verdi ama kart çıkarmadı.