Altay, deplasmanda Adana Demirspor karşısına galibiyet için çıkmıştı. Her şey iyi giderken, başa baş oynar ve pozisyonlara girerken, üst üste 2 büyük hata ile birden bire 2-0 geriye düştü.
İlkinde ceza alanı içerisinde topa müdahale etmek isteyen Ulaş ağır kalınca, arkasından gelip topa dokunan Berk'i yere düşürdü, hakem de penaltı noktasını gösterdi. Ulaş ağır kalmıştı ama Berk de çok hızlı bir oyuncu.  Hızının avantajını kullandı, takımının öne geçmesini sağladı.
Diğer golde de Berk'in imzası vardı ama burada tüm suç, kaleci Aydın'ındı. Sağ taraftan ceza alanı içerisine yerden gönderilen topa çıktı. Yere yatıp en kısa zamanda eliyle kontrolüne alması gerekirken, ayakta kaldı. Topa hareketlenen Berk, yaptırdığı penaltıdaki gibi daha önce davrandı, topa dokundu ve golü atan isim oldu.

***

Aydın, bir hatalı çıkış da 29. dakikada yaptı. Sağa doğru açılan topa koştu, rakip daha önce topa sahip oldu, üzerinden aşırttı. Neyse ki çaprazdaydı ve Altay defansı kaleye doğru koşmuştu. Gole izin vermediler.
Oyuna tam saha presle başlayan, çok koşan ve rakibini ısıran Adana Demirsporlu oyuncular, hem yorgunluktan hem de skordan olsa gerek, yavaş yavaş geriye çekildiler. Hücumlarını kontra ataklarla geçekleştirmeye başladılar. Altay daha çok topa sahip oldu, yüklendi, pozisyon da buldu ama gol bulamadı.

***

Siyah beyazlılara goller gerekliydi. Bu sebepten Sait Karafırtınalar 2. yarıda oyuna İbrahim Akın'ı sahaya sürdü. Hakem düdüğünü çaldı ve 2. yarı başladı. Top İbrahim'e geldi, kendi yarı alanında savunma arkasına doğru vurdu, Kappel çabukluğuyla defans arasına dalıp, topu kaptı. Kaleci ile karşı karşıya kalınca, vuruşunu yaptı ve tam tamına 8. saniyede golü attı. Bu gol puanın habercisi idi çünkü artık sadece 1 gol gerekliydi.
57. dakikada İbrahim yine sahne aldı. Ceza alanı köşesinde, hızla gelen rakibinden kurtulmak için topu dürttü. Topu alamayan rakibi kendisine çarpınca hakem faul verdi. Özgür faulü kullandı, Gençer kafayı vurdu, siyah beyazlılar beraberliği yakaladı.
Konuk takım topa sahip olmaya devam etti. Adana Demirsporlu oyuncular hızla çıktılar. Güzel çalımlar attılar fakat sonrasında ya topu ayaklarına doladılar, ya da kayıp düşerek topu kaptırdılar.
Karşılaşmanın sonlarına doğru orta sahalar çabuk geçildi. Her iki takım da pozisyon yakaladı.

***

90+1'de Adana Demirsporlu oyuncular topun Merter'in eline çarptığı pozisyonda penaltı beklediler. Hakem Hüseyin Göçek devam kararı verince, taraftar küfür etmeye başladı. Maç bitiminde de devam ettiler. Sonraki maç için sahası kapanabilir.
İlk yarı 2 gol yiyen Altay, buna 2. yarıda attığı 2 gol ile cevap verdi, zorlu deplasmandan 1 puan çıkarmayı başardı.

Bazen umut, bazen endişe

Altınordu bir umutlandırıyor, bir ümitsizliğe sürüklüyor. Özellikle son haftalarda deplasmanda yeniyor Play-Off içine giriyor, sahasında yeniliyor Play-Off'tan uzaklaşıyor. Sahasında konuk ettiği Ümraniyespor'a da yenildi ve ligdeki üst üste 3. yenilgisini almış oldu.

***

Oyuna Ümraniye daha iyi başladı. 15. dakika civarından itibaren Altınordu sazı eline aldı. İyi paslaştı, gol pozisyonları yakaladı. Birçok kez kaleciyle karşı karşıya kalındı, kaleci Burak zamanında kalesini terk edip, açıyı kapattı ve gole izin vermedi.
O başarılı kaleci Burak, 56. dakikada Hasan'ın uzaklardan çektiği topu kolayca tutması gerekirken sektirdi, pozisyonu takip eden Anıl, takımını öne geçirdi.
Bu golden sonra Ümraniye daha çok topa sahip olmaya başladı. İlk kez güzel ve seri paslaşmalar yaptılar. Bunu ceza alanı içerisinde de yapınca 67. dakikada beraberliği yakaladılar. Altınordu sürekli iyi paslaşsa da, ceza alanı içerisinde yapamayınca gol bulmakta işe yaramamıştı.
71. dakikada da Altınordu yediği gole benzer bir pozisyon yakaladı. Sefa topukla çok güzel bir pas attı, Yusuf çaprazdan içeride boşta olan 2 arkadaşına pas atmak yerine kaleye vurdu, gol kaçtı. Ümraniyeli oyuncu Yusuf'la benzer yerden kaleye vurmayıp pas vermiş, beraberlik golünü attırmıştı.
Basit bir faul sonrası gelen 2. sarı kart ile 75. dakikada Yusuf oyundan atıldı ve Kırmızı Şeytanlar 1 kişi eksik kaldı.
İki takımda gol pozisyonları yakalasa da, atmayı başaramadılar. Kerim Alıcı, 'madem gol atamayacağız rakip kaleye, ben de kendi kaleme atarım olur biter' dedi ve dediğini yaptı, 84. dakikada konuk takım öne geçti. Kaleye paralel yerden orta yapıldı, Emircan altıpas içinde dokunamadı, arkasındaki Kerim'e çarpan top, ağlarla buluştu.
90+1'de Ümraniye'den Recep'in şutu üst direkten döndü. Atabey kafa ile tamamladı, Erce uçup golü kurtardı. Maç 2-1 Ümraniye'nin üstünlüğü ile sona erdi.