Altay hakkında basında Arsenal'in kalecisi Runar Alex Runarsson'u transfer etme aşamasında olduğu haberleri çıkmıştı. Ben de bu kaleci hakkında araştırma yaptım ve imzalar atıldığı zaman köşeme taşıma kararı aldım. Transfer olmadı, yazmama da gerek kalmadı. Runar Alex Runarsson alınmamış olsa da kısaca bahsetmeyi uygun gördüm.

Genel olarak Arsenal taraftarı İzlandalı kaleciden hiç memnun değiller. Önceki takımı Dijon'daki performansını bile beğenmiyorlar. Haklılar çünkü 3 senede sadece 45 kez Ligue 1'de kaleye geçebilmiş. Yani 1. kaleci değil. Arsenal'de ise 6 karşılaşma ve 465 dakika. O da Avrupa Ligi ağırlıklı. Bu lig Arsenal için çantada keklik. Çok rahat yenebileceği takımlarla oynuyor. Ne olursa olsun mutlaka ilk 2’ye girmeyi başarır. Deneniyor, beğenilmiyor ve lig maçlarında genellikle kadroya bile alınmıyor. Eleştirilerin dozajının artmasıyla sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kalıyor. Bu istatistiklerle bedavaya bile alınması risk olabilecek bir kaleciydi.
Kendini toparlayıp, güzel bir kaleci olabilir mi? Olabilir ama olasılığı az. Elindeki kalecilerle ya da varsa altyapıdan bir kaleciyle bile oynaması daha mantıklı olurdu.
***
Altay riske girmedi ve Mateusz Lis'i transfer etti. Polonyalı kaleci hakkında pek fazla bilgim yok ancak kurtarışlarını beğendim. Bir kalecinin kalitesi sadece kurtarışlarını izlemekle anlaşılmaz. Yediği gollerin de elbette önemi var. Yan toplar, birebirler... Siyah beyazlı takıma faydalı olma olasılığını yine de yüksek görüyorum. İzleyip, göreceğiz.

Avrupa Kupaları'nda geçtiğimiz hafta 3 Türk takımı sahne aldı. Galatasaray, Trabzonspor ve Sivasspor'un rakipleri güçlü ekipler değildi. İlk 11'de sahaya çıkan kadronun toplam değerleri her şeyi anlatıyordu:
Galatasaray: 56.000.000 Euro - St. Johnstone: 2.100.000 Euro
Trabzonspor: 60.250.000 Euro - Molde: 2.150.000 Euro
Dinamo Batumi: 1.250.000 Euro - Sivaasspor: 12.650.000 Euro
Beklentimiz 3'te 3 yapmaktı ama sadece Sivasspor galip gelmeyi başardı. Yenilgi yoktu ancak 2 beraberlik de kendi saha ve seyircileri önünde alındı. Sivasspor aldığı sonuçlarla ülkemizi iyi temsil ediyor, onu ayrı tutuyorum. Diğer iki takımın haftalardır antrenman yapmasına rağmen hala hazır olamadıklarını gözlemledik. Rakipleri daha hazırsa bu sorgulanması gereken bir konu olur. Büyük takım kendi sahasında ne yapar ne eder galip gelir, mazeret asla üretmez.
***
Rövanş maçları oynanacak. Deplasman gol avantajının olmaması sebebiyle tur sadece galip gelinmesine bağlı. Klas farkı çok olmasına rağmen insanların aklında yine de elenme endişesi var. Bu da Avrupa'da ne kadar geriye gittiğimizin bir göstergesi oluyor.
Muslera, Amerika Kupası'na gitmişti. Geri döndü ama bu kişinin kolonu olduğu düşüncesi belirdi bende. 3 maçtaki performansına bakıldığında, amatör kümede bile kaleye geçirmezlerdi. Neyse ki kırmızı kart cezalısı da, rövanş maçında oynamayacak. Bu sarı kırmızılı taraftarlar için sevindirici bir şey olsa gerek. Dinlenmeye ve kafasını toparlamaya ihtiyacı var. Ona antrenman değil, tatil lazım.