TFF 1. Lig'de son 3 haftaya girildiğinden tüm maçlar aynı gün ve saatte oynandı. Karşılaşmalar öncesi ilginç gelişmeler yaşandı. Tuzlaspor'da 4 oyuncu kadro dışı bırakıldı ve sonrasında teknik direktörleri Suat Kaya takımdan ayrıldı. Play-Off şansı bulunan bir takımın bunu yapması kafalarda soru işaretleri doğurdu. Rakibi Adana Demirspor'du. Şampiyon yapılmaya çalışıldığı konuşulmaya başlandı.
Bir ilginç gelişme de Altay'da yaşandı. Akhisarspor maçına 1 gün kalmışken, teknik direktör Osman Özköylü ile yollar ayrıldı. Ben de bu maçı izleme kararı aldım. Aslında birkaç maç daha izleyebilir, yorumlayabilirdim ama maçların başlama saati 20:30 olunca, gece gece izlemek bana zor geldi.
***
Altay'ın az olan ilk 2 şansını kovalayacağını hesaplamıştım, çok ama çok yanıldım. Oyunun hakimiyetini elinde tutsa da düşük tempo ve isteği yeterince sahaya yansıtamaması, rakibine hırs verdi. Bu sayede de kimsenin beklemediği bir sonuç ortaya çıktı ve Akhisarspor sahadan 2-0 galip ayrıldı. 
Yeşil siyahlı takım, mucize denebilecek bir galibiyete imza attı. Yenemeseydi küme düşmesi garantilenecekti. Fakat sonraki maçı şampiyonluk adayı Giresunspor ile. Kalan 2 maçını da kazanması gerekiyor ve Menemenspor'un da 2 maçını kaybetmesi... Giresunspor'un da puan kaybetmesi, çok uzun süredir içerisinde yer aldığı ilk 2'den çıkma anlamına gelebilir. Akhisarspor’un işi çok zor.
Altay, kalan 2 maçından bir tanesini kazanmalı. Kendisinin de ve altında yer alan 2 takımın da kalan maçları kolay. Diğerleri kazanır, kendi ikisini de kaybederse Play-Off'a katılma hakkını kaybeder. 
***
Altınordu, lider Giresunspor'u konuk etti. Son haftalardaki kötü performansı, Play-Off'taki yerini tehlikeye sokmuştu. Kalan 3 maçtan alınacak 3 puanın çok önemi vardı. Sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Keçiörengücü'nün galip gelmesiyle puan farkı 2'ye indi ve tehlike çanları çalmaya başladı. Ona geçilmesi demek, 7. sıraya düşüp, sezonun hüsranla kapanması demek. 
***
Menemenspor, küme düşmesi garantilenmiş Eskişehirspor'u ağırladı. Galibiyet dışında bir skor olabileceği düşünülemezdi, 2-1 kazandı. Aslında bu hafta küme düşmemeyi garantileyeceğini düşünüyordu ama Altay'ın sürpriz mağlubiyeti hesabını bozdu. Ancak 5 puan farkı koruyamaması, mucizevi olur.
***
Ankaraspor, Bandırmaspor'u 3-2 yendi ama rakiplerinin de 3 puan alması sebebiyle küme düşmesi kesinleşen 2. takım oldu.

Bucaspor 1928 yıkıldı

3. Lig 1. Grup'ta lider Bucaspor 1928, Edirnespor deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle evine döndü ve yerini Diyarbekirspor'a kaybetti. İlginç bir durum var bu ligde. Play-Off mücadelesi veren Edirnespor'un galip gelmesi şarttı. Bunu başardı ve şansını devam ettirdi. Galibiyeti sayesinde Diyarbekirspor'un liderliğe yükselmesine neden oldu. Diyarbekirspor'da son hafta Edirnespor'un bir üzerinde yer alan Arnavutköy Belediyespor ile oynuyor. Edirnespor liderliğe yükseltti ve görevini yaptı, şimdi de Diyarbekirspor Play-Off hattına sokmaya çalışacak. 
Bucaspor 1928, küme düşmesi kesinleşmiş Antalya Kemerspor ile oynayacak. Son hafta bir sürpriz olabilir ve liderliği tekrardan geri alabilir, doğrudan 2. Lig'e çıkabilir.
***
3. Lig 2. Grup'ta Belediye Kütahyaspor, kendi sahasında berabere kalınca, haftayı galibiyetle kapatan Nazilli Belediyespor'a şampiyonluk kokusunu aldırdı. Son haftaya girilirken aralarındaki puan farkı 2'ye düştü. Son maçta Belediye Kütahyaspor'un rakibi Play_Off için mücadele ederken, Nazilli Belediyespor'un rakibi Play-Off'u garantilemiş durumda. Nefes kesen bir hafta olacak.
***
3. Lig 3. Grup'ta Somaspor son haftaya girmeden önce şampiyonluk turu atmayı başardı. Karşıyaka'nın ise galip gelmesine rağmen Play-Off şansı kalmadı. 
***
3. Lig 4. Grup'ta Bergama Belediyespor, 52 Orduspor'u 5-1 yenerek kendisini küme düşme potasının üzerinde tutmayı başardı. Haftaya pota içerisindeki Sultanbeyli Belediye'ye konuk olacak. Yenilmezse küme düşmez. Yenilirse de şansı çok çünkü bir altındaki takımın rakibi şampiyonluk mücadelesi veren Adıyaman 1954.