Altay, deplasmanda lig 2.'si Adana Demirspor karşısında sahaya çıktı. 10 kişi kalan rakibi karşısında öne geçse de beraberlikle sahadan ayrıldı.
Mücadeleye siyah beyazlı takım iyi başladı. Rakibine göre daha derli topluydu ve ne oynadığı belli idi. Paslarla ceza alanına çok iyi yaklaştı ancak bu kadar iyi oyuna göre pozisyonu az yakaladı. Özellikle orta sahanın ortasında Tatos takımını bir orkestra şefi gibi yönetti. Bunun yanında rakibinden top kaptığı da oldu. 
Adana Demirspor, kişisel becerilerle sonuca gitmeye çalıştı. Volkan ve Mehmet'ten çok şey beklendi. İkisi de vasat bir oyun ortaya koydu. Volkan üstüne sakatlık yaşadı ve sonrasında oyundan çıktı. Benim izlediğim maçlarında sürekli bacağında sorun yaşıyor. 
Ev sahibi takım defansta geri çekilmesine rağmen çok fazla açıklar verdi. 
***
İkinci yarıya geride başlayan Altay, oyunu tamamen kontrolü altına aldı. Hele bir de 57. dakikada gelen kırmızı kartla avantajlı duruma geçti. Bunu iyi de değerlendirdi, öne geçti ancak 1 dakika geçmişken beraberlik golünü yiyiverdi, karşılaşma 2-2 beraberlikle sona erdi.
Çok fazla faul yapıldı. Bu ligde sık sık görüyoruz. Toptan daha çok rakibe müdahale ediliyor, faule sebebiyet veriliyor. Bunlar da birike birike önce sarı karta sonra da kırmızıya kadar gidebiliyor. Bu karşılaşmada da Traore bu gereksiz oyun şeklinin kurbanı oldu.
***
Adana Demirspor’un ilk golü penaltıdan geldi. Ceza alanı içerisine kullanılan duran toplarda, hücum eden takım oyuncuları tutuluyor ve çekiliyor. Hakem gördüğünde penaltı çalıyor. Ders alınmıyor sürekli yapılıyor. Yılmaz'ın faulü yüzünden gereksiz bir gol yenmiş oldu.
***
Yüzde yüzlük 4 pozisyon harcandı müsabakada. İlki Adana Demirspor'dan geldi. Mucize gerçekleşti, gol kaçtı. 
Diğerinde Abdulkerim arka tarafta bomboş, gelen ortayı auta vurdu. Top yere inerken, diz hizasında kafa vuruşu yaptı. Ayak içi vursa, 45+7'de beraberlik golünü atmış olurdu. Bunu atamadı ama beraberlik sayısı yine ona nasip oldu, bir nebze kendini affettirdi.
Tatos'un defans arkasına harika pasına hareketlenen Turgut, kaleciyi de geçmeye çalıştı, başaramadı. Bomboş kalmıştı ve her şekilde golü atma imkanı vardı.
Soldan yapılan ortada da Yaser defans arkasına koşu yaptı, bomboş yükseldi, tam da kaleciye nişan aldı. Vuruşunda kafasını çevirdi, arka direğe doğru atmak istedi ama kaleci o taraftaydı zaten. Düşünmeden, ezbere bir vuruş yaptı. Eğer tecrübeli olsaydı, o topu istediği yere rahatça gönderir, golü atardı. 

***
Yapılan ortada Mehmet Akyüz temas hissediyor yükselirken ve elini havaya kaldırıyor. Top eline çarpıyor. Oysa arkasında da takım arkadaşı Resul o topa vurmak için yükselmişti. Ele çarpınca istediği gibi kafa vuruşu yapamadı ve gereksiz bir hareket yüzünden olası bir gol kaçmış oldu.  
***
Doğa beğendiğim bir oyuncudur. Sol tarafta ileri geri mekik dokur. Ama ne yazık ki çizgiye basmadan rahat edemez. Top Putsila'da. Karşısında bir defans oyuncusu var. Solunda ise Doğa duruyor ve orta yapmak için pas bekliyor. Oysa içeriye doğru koşu yapsa, Putsila o geniş alana pas atacak, Doğa'yı kaleci ile karşı karşıya bırakacak.
***
Gelecek haftaki rakip, lig 2'incisi BB Erzurumspor. Kendi sahasında oynayacağı bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor aksi takdirde Süper Lig mucizelere kalır. Şu anda Play-Off'un bir basamak altında. En yakın rakibi Karagümrük'ün 2 puan gerisinde ve onun çok kolay maçları var. Diğer rakipleri için de aynı şey geçerli. Hem kazanacak hem de rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Akhisar rahat kazandı

Süper Lig için iddiasını sürdüren Akhisarspor, evinde hiç bir iddiası olmayan Balıkesirspor'u konuk etti. Kağıt üzerinde böyle farklılıkları varken, saha içinde de iştah açısından çok fark vardı.
Önceki haftalarda zar zor galibiyet alan Akhisarspor, rakibi karşısında bambaşka bir oyun sergiledi. Çok istekliydi. Maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar neredeyse bu iştahını kaybetmedi. Hatta 3-1 önde olmasına rağmen, son saniyelerde bile 4. gol için yüklendi. Bunun getirisi olarak da yüksek tempoda bir maç izleme şansı yakaladık. Diğer karşılaşmalardaki gibi, gereksiz faullerin pek yapılmaması da ayrı güzellik kattı. Fakat hep hücumu düşünmekten, defansta açıklar verdi. Örneğin Vršajević'i bölgesi olan sağ bekten çok, sağ açıkta gördük.
Balıkesirspor, çok pasif kaldı. Rakibinin tatlı sert oyununa bile tepki vermedi. Rahat pas yapmalarına engel olamadı.  Ceza alanı hemen sışında Erhan sırtı dönük topu aldı. Arkasındaki Balıkesirli oyuncu yüklenmesi gerekirken kendisini bir adım geri attı ve topla rahatça oynamasına izin verdi. 
Genelde defans yaptı ama nadiren de olsa ileriye çıktığında başta Malle olmak üzere tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Bu atakların birinde de Malle beraberliği getiren golü kaydetmesini bildi.
Ev sahibi takım yüklendi, konuk takım hızlı hücumlarla atağa kalktı. İlk yarının son 10-15 dakika kadar dengeli gibiyse de, o süre içerisinde pozisyon pek yoktu. 
***
İlk golde Balıkesir defansı Burhan'ı o kadar boş bıraktı ki, arka direkte topu önce kontrol edip, sonra vurmasına izin verdi.
O Burhan, Bertuğ'un ‘alda at’ dediği topu kale içinde nasıl yaptıysa, defans oyuncusu gibi dışarıya doğru gönderdi.
Burhan'ın 2. golünde 3 kırmızı beyazlı oyuncu engel olamadı. Daracık alandan biraz da şansının yardımıyla çıktı, vurdu, gol oldu. 
***
Zirve çok ama çok karışık. 7 takımın puanları birbirine çok yakın. 1 puan bile altın değerinde kalan son 2 haftada.