Altay, Gaziantep FK deplasmanından farklı yenilgiyle evine döndü. İlk yarısında gol çıkmayan mücadelede, ikinci yarısında tam 5 kere fileler sarsıldı ve ev sahibi takım sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.

***
İki takımın da hızlı oyuncuları vardı. Hızlı bir oyun beklemek hata olmazdı, öyle de oldu. Bir tarafta Sagal ve Recep, diğer tarafta Kappel, Bamba ve Cebrail...
***
Çok farklı iki yarı izledik. Karşılaşmada üstünlük kuran takım yoktu. Gaziantep FK biraz daha atak görüntüsü verdi ve ev sahibi olmanın avantajını kullandı. Galibiyete daha yakın gibi görünse de ilk yarıya baktığımızda golün zor atılacağı ve müsabakanın berabere biteceğini düşündürttü. Bir şutu üst direkten döndü.
Altay adına da pozisyonlar vardı. Günay'ın hatalı pasında defansı eksik yakaladı, çok kötü değerlendirdi.
***
İkinci yarıya Gaziantep hızlı girdi, üst üste pozisyonlar yakaladı. Maç dengeye gelecek derken, büyük bir hata geldi. Zeki ceza alanı içerisinde rakibin hakimiyetindeki topa ayak uzattı ama çok geç kaldı. Ayağa temas edince penaltıya sebebiyet verdi. Ceza alanı içerisinde nadir durumlar dışında yüzde yüz emin olmadan topa hamle yapılmaz. Zamanlama hatası gereksiz yere gole neden oldur. Nadir durumlar ise gol yemek üzereyken son bir hamle ile şansa bırakmaktır.
Gol kırılma anıydı. Altay beraberlik için yüklenmeye başladı, defans güvenliğini azalttı. Figueiredo'nun ara pasında Merkel skoru 2-0'a getirdi. Golden çok iki kişinin arasından o pası atmak takdire şayandı. Çünkü Figueiredo boşluğu aradı, buldu. Tabii Merkel'in koşusunu da göz ardı edemeyiz. Boşluğu çok iyi görüp, oraya hareketlendi.
Gaziantep defansı daha sağlama almayı tercih edip biraz geriye çekilip, Altay da gol bulmak için yüklenmeye çalışınca orta sahalar kolay aşılmaya başladı. Gollerin devam edeceği belliydi.
3. golde kaleci Lis'in hatası büyüktü. Yattı, topu tutamadı, yere düşmüş olan Murat'a çarptı ve gol geliverdi.
Sonrasında 3-1 ve en son 4-1...
82. dakikada soldan yapılan ortada karşı karşıya Paixao'nun ayakla dokunuşu direkten döndü; bunu da eklemek gerekir.
***
İki takım da birbirini nasıl durdurabileceğine iyi çalışmıştı. Bu da maçın kalitesini biraz düşürdü. Skor, yenen takımın çok iyi, yenilenin çok kötü olduğunu göstermiyor. Bu maç özelinde de aynı şey geçerli. Fark, ev sahibi takımın çok üstün bir oyun sergilediğini göstermiyor. Gaziantep bundan daha iyisini oynayabilir. Altay için ise üzülmesi gereken tek şey, yenilmiş olmasıdır.