Yedi yıl aradan sonra tekrar yükseldiği Spor Toto 1.Lig'e ilk yarıda iyi bir başlangıç yapan Altay, bir anda üç yıl üst üste şampiyon olarak, kendisine yakışacak yer olan 'Süper Lig'e geri döner mi?' umudunu saçmıştı spor kamuoyuna. İlerleyen haftalarda üst üste alınan başarısız sonuçlar ise 'acaba yeniden küme düşme kabusunu yaşar mıyız?' endişesini tetiklemişti. Bu süreçte ligin zayıf ekipleri karşısında bile alınan skorlar Altay'ın yönünü aşağıya döndürmüştü. Ligin devre arasında doğru tespitler ve nokta transferler ile Altay yine iyi bir başlangıç sağladı. İkinci yarıda oynanan 3 deplasman maçı da kazanılırken, toplamda 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alındı. Alınan beraberliklerin iç sahada ligin nispeten zayıf ekipleri olan Afyonspor ve İstanbulspor karşısında olduğu düşünülürse muhteşem bir başlangıcın ıskalandığını, 6'da 6 fırsatının tepildiğini söyleyebiliriz.
 ***
Sait Karafırtınalar'ın dümene geçmesiyle camia içi barışı sağlayan Altay, yakalayabileceği bir seri ile 'Umut fakirin ekmeğidir' misali Play-off hayalleri kurmaya başladı. Bugün saat 19'da Atatürk Stadında oynanacak Balıkesirspor maçı, bu hayallerin kalp çarpıntılarına dönüşeceği ilk umut adımı da olabilir, bu sezonun defterinin kapatılıp, bütün planların gelecek yıla ertelendiği bir kapanış da... Ligin ilk yarısındaki maçı hatırladığımızda kötü gidişin tipik maçlarından biriydi Balıkesirspor maçı. Kazanabilinecek bir maç, bireysel hatalarla hüsrana dönüşmüş ve sonrası sürekli sancılı geçmişti. Bu akşamki maçın tam tersi bir sürecin başlangıcı olmasını diliyorum.
***
Geçen hafta oynanan Giresunspor maçında kart cezalısı durumuna düşen Tavares, Putsilla ile birlikte hafta içinde kasığından sakatlanarak bu maçta forma giyemeyecek olan Merter Yüce'nin yokluğu, Altay'ın işini çok zorlaştıracak. Her üç oyuncunun da devre arasında takıma kazandırıldığını ve orta sahada kattıkları ile yükselişe imza attıklarını düşünürsek bu alanda görev yapacak oyunculara çok daha büyük sorumluluk düşeceği kesin. Son haftalarda oluşan sinerji, Altay tribünlerinin coşkusu ile birleşirse bu akşamdan itibaren hepimizin ellerine tekrar hesap makinaları alınabilir. Son iki sezonda gelinen yer ve gerçekleşen mucizeler bu umudun içimizde hep korunmasını sağlayacaktır.