Lige verilen milli maç arası sonrası Altay, Konyaspor deplasmanında sahaya çıktı. Oynadığı futbolla tam bir hayal kırıklığı yaşattı ve 3-1'lik skorla evine dönmek zorunda kaldı.

***
Altay hızlı oynayabilen bir takım. Boş alanı sever. Süratli oyuncuları var. Bu mücadelede de böyle oynamayı düşünüyordu mutlaka ama karşısına geri çekilip, alan daraltmayı tercih eden bir takım çıktı. İlk dakikalarda yüklense de pozisyona girmeyi başaramadı.
Konyaspor ceza alanına ilk girdiği 7. dakikada gol atmayı başardı. Rakibi beraberlik için vites yükseltmeye çalışsa da 20. dakikada 2. gol de geldi. İşler iyi gidiyorken, maceraya girip, hücum futbolu oynamak olmaz. Kendi yarı alanında kalabalık ol, Altay'ın rahat oynamasını engelle, rahat rahat 3 puanı hanene yazdır. Siyah beyazlı takım yüklendi, Konyaspor hızlı hücumlarla çıktı.
Özellikle ceza alanı civarında çok çok basit top kayıpları dikkati çekti. Yapılan pas hataları, iki takım için de pozisyonların az yaşanmasına neden oldu. Yine de fark açılabilir ya da kapanabilirdi.
Konyaspor defansı rakip oyuncuların biraz uzağında kaldı ve alan savunması yaptı. Bire bir markajı tercih etmedi. Bu gelecek maçlar için sorun yaratabilir. Altay defansı çok rahat geçildi. Biraz ağır kaldı.
Hemen hemen her takım, milli araları toparlanma fırsatı görür ancak genellikle tam tersi olur. Daha kötü çıkıverir karşımıza. İki takım için de geçerliydi bu. Altay normal oyununun çok altında bir performans sergiledi. Ev sahibi takımı ilk kez izlemiş olsam da eminim ki onlar da gerçek futbolunu gösteremediler. Skorun da bunda katkısı oldu elbet.
***
Gollerde defansta yapılan basit hatalar ön plana çıktı. Cikalleshi soldan ceza alanına girdi. İbrahim önünü kapatmışken sanırım kendi ayağına takıldı ve yerde kaldı. Orta sahadan Soner depara kalktı. Yanında Thiam vardı ama ona yetişemeyip arkasında kaldı. Önü boşalan Cikalleshi pas, koşuda hızlı olan Soner gol.
İkinci golde ceza alanı içerisine yapılan ortada Abdülkerim kafasını vurdu. Pas gibi gelen topa kaleci yattı ama elinin pozisyonu yanlıştı. Altından geçti ve top ağlarla buluştu.
Üçüncü Konyaspor golünde ceza alanına yapılan ortada arka direkte Ahmed'e rahat kafa vurdurdular. Kale önüne gelen topta da Rahmanovic'i tutamayıp, döndürüp vurdurdular. Üst üste 2 hata.
Altay'ın golünde de kullanılan köşe vuruşunda 2 rakip oyuncu öne hareket etti. Ön direkte 2 siyah beyazlıyı boş bıraktılar. Bu da gole mal oldu.
***
Konyaspor'da Cikalleshi özellikle ilk yarı çok başarılı işler yaptı, hanesine 1 tane de asist yazdırdı. İstekli ve çalışkandı.
Serdar, Göztepe'de iyi işler yaparken, Antalyaspor'a transfer olmuştu. Burada yaşadığı sakatlık, performansını çok aşağılara çekti. Eski kimliğinin çok uzağındaydı.
Ahmet Çalık Galatasaray'da beklenen performansı gösteremese de bu mücadelede iyi işler yaptı.
Cihan kaledeyken bazen çok basit hatalar yapardı. Bu sebepten yabancı kaleci alındı, o da yaptı ve 2. golü adeta hediye etti
İbrahim ağır kaldı. Bu sebepten de devre arası oyundan alındı. Yerini sonraki maçta kaptırmış olabilir.
Kapalı defansı açabilecek oyuncular Rodriguez, Pinares ve Kappel hiçbir varlık gösteremediler.
***
Spiker Soner'in takımı adına 800. golü attığını defalarca vurguladı. 800 rakamının Konyaspor için bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Sonunda sadece 2 sıfır var. 2 sıfırlı gollere her takım yaklaşık 2 senede bir ulaşıyor. Bu sene de birçok takım 2 sıfırlı goller atacaktır. Bunun bahsinin geçmesi bile garip. 1000 olsa ya da kuruluş tarihi olsa anlarım, bunu anlayamam.